Saç bakımının ilk aşaması olan, her ne kadar işlevi son yıllarda karmaşık hale gelmiş olsa da şampuanlar, esas olarak saçın yüzeyindeki sebum ve yabancı kalıntıları uzaklaştırarak saçı temizlemek görevindedirler. Şampuan seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu yazımda size şampuan kullanımı ve şampuan hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsedeceğim.

Birçok şampuanın üzerindeki etikette ‘pH’ işareti vardır. Bu ‘asit ’ ya da ‘alkali ’ derecesini gösterir. Şampuanınızın saç türüne uygun olmaması saçınıza zarar verebilir. Uygun şampuan bulmak için ise deneme yanılma yolunu seçmeniz gerekir. Peki, size uygun şampuanı nasıl anlayacaksınız. Şampuanın saçlarınızı ne dereceye kadar temizlediğine bakın. Saçlarınızın size nasıl geldiğine ve ne durum aldığına dikkat edin. Sürekli aynı şampuanın kullanılması saça olan etkisini azaltacağından zaman zaman değiştirilmelidir. Ben bir ürünü 2 defa kullanmanızı öneriyorum. Şampuanların yıkama esnasında saçtaki sebum maddesini tamamen yok etmesi istenmez. Çünkü bu sebum saç ve saçlı deriye parlaklık ve yumuşaklık verdiği gibi, bakterilerden de korur. Bu sebeple saç çok

İÇERİSİNDEKİ ZARARLI ETKENLER

Sodyum Lauryl Sülfat SLS, tetrasodyum, glikol, propilen,formadehit,paraben,dietanolamin en zararlı bileşendir.İçeriğinde sülfat içeren şampuanlara dikkat edin çünkü içerisinde tuz içerip saç derisini tahrip ediyor.

ŞAMPUANINIZ NELER İÇERİR?
Su: Şampuanların içerdiği su diğer içeriklerin sıvı olarak akışkanlığını sağlar. Şişenin % 80'i sudur.
Cocamide DEA, MEA, or TEA / Cocamidopropyl Betaine:Bu yumuşatıcı bileşenler şampuanın köpürmesini sağlar. Nemlendirici ve inceltici formül şampuanın daha kolay dökülmesini sağlar.
Sodium Citrate (SC):Bu kimyasal şampuanın saçlarınızı yıkarken pH seviyesini korumasını sağlar. Yağlı ve kirli saçların daha parlak ve yumuşak olmasını sağlar.

Glikol Distearate/Stearate: Saçlarınızdaki dalgaları bir masör gibi yumuşatır ve saçlarınızın daha güzel görünmenizi sağlar. Saçlara parlaklık veren bu formül, şampuanın şişeden daha iyi dökülmesini de sağlar.
Polyquaternium/Quaternium: Bu yumuşatıcı bileşen fabrikalarda kumaşı yumuşatan kimyasallar gibi işlev görür. Saçı kalınlaştırır ve düzeltir.
Dimethicone/Cyclomethicone: Silikon yağlar deriyi kaplar, saç köklerini kalınlaştırır, saçın elektriklenmesini önler ve parlak görünmesini sağlar. Eğer saçlarınız kıvırcık, yıpranmışsa şampuanınızın bu bileşeni içerdiğinden emin olun

Panthenol: B vitaminin bir formu olan panthenol, saç telini içerden ve dışarıdan güçlendirici olarak görev yapar. Saç köklerini güçlendirir ve saça parlaklık kazandırır.
Cetyl/Oleyl/Stearyl Alcohol: Kurutucu (kötü olarak algılamayın) Sulandırılmış alkol şampuanın saçın yüzeyindeki yağları arındırır. Sonuç kolayca açılan saçlardır.

Fındık,Ceviz Yağları /Shea Yağı: Bu doğal içerik doğal nemlendiricilerdir.Saçı ve saç köklerini rahatlatır, nemlendirir ve korur.
Ascorbic Acid/Citric Acid: C vitaminden elde edilen doğal asitler saç derisini yumuşatır ve saça parlaklık veriri.
Octyl Salicylate/PABA: Saçınızı ve saç derinizi güneşten koruyan bu bileşen saç renginizi uzun süre korur.
NEDEN KUAFÖR ŞAMPUANLARI DAHA İYİ HİSSETTİRİR?
Salonlarda saçlarını yıkatanlar bilir, kişiyi rahatlatıp gevşemesini sağlar. Saç deriniz hassas ve rahatlatan dokunuşlara çabuk tepki verir. Şampuanlama sırasında başkasının dokunuşları masaj etkisi yapar ve saç derinizdeki kan akışını hızlandırır. Ancak bilimsel bir sonuç şu ki; saç derinize masaj uygulandığında buradaki sinirler beyninize rahatlama sinyalleri gönderir. Sonuç olarak rahatlamış ve iyi hissedersiniz.

Daha detaylı bilgiler için eğitimlerimize katılıp, “Keşan Halk Eğitim Merkezi Cilt bakımı ve Güzellik Hizmetleri Kursu’’ sayfamızdan takip edebilirsiniz.