Sarı yaptığı açıklamada “Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu‘nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince, 21 Mayıs günü, Federasyon‘a üye tüm ülkelerde "Dünya Süt Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nün içinde bulunduğu hafta 1991 yılından itibaren ülkemizde de "Süt Haftası" olarak kutlanmaktadır.” dedi.

Doğanın “Beyaz Mucizesi” olan süt hakkında bilgiler veren Sarı, “Başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, 7’den 70’e her bireyin bünyesi için elzem olan tüm besinleri dengeli olarak içinde barındıran, vazgeçilmez tek besin maddesidir. Yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan bazı besin öğeleri hayvansal ve bitkisel gıdalarda değişik oranlarda bulunurken süt birçok besin öğesini tek başına bünyesinde barındırmaktadır. 1 Litre sütte ortalama 36 gram süt yağı, 38 gram protein, 52 gram laktoz diye tabir ettiğimiz süt şekeri, 7 gram da vitaminler ve mineral maddeler bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse yarım litre sütte bulunan kalsiyum; 5 kg et, 2,6 kg ekmek, 6,3 kg patates, 8,5 kg elma, 1,6 kg marul, 1,7 kg havuçta bulunan kalsiyuma eşdeğer miktardadır. Bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Okul Sütü” projesi hayata geçirilmiş ve 15 Şubat -14 Haziran 2013 tarihleri arasında da haftada 3 gün, toplam 48 gün olmak üzere 81 ilde 30.885 okulda 6,3 milyon öğrenciye 60.000 ton süt dağıtımı yapılması planlanmış uygulamaya konulmuştur.” dedi.

Sarı sokakta satılan sütlere de değinerek “İnsanlar için bulunmaz bir besin maddesi olan süt çeşitli dış etkenlere bağlı olarak zararlı mikroorganizmaların üremesi için de çok elverişli bir ortamdır. Gelişmiş ülkelerde çoktan unutulan ancak ülkemizde maalesef hala yaygın olarak tüketilen sokak sütü hastalık yapıcı etkenlerin kolayca üreyebilmesi nedeniyle sağlık açısından büyük risk oluşturmaktadır. Bu riskleri bertaraf etmek için bu sütler kaynatma işlemine tabi tutularak sütün doğal yapısı ve besin değerlerinde ciddi bir azalma meydana gelmektedir. Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için gerekli olan süt talebinin canlandırılması ve her yaşta insana süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin arttırılması, süt ve süt ürünlerinin besinsel değerleri konusunda kamuoyunu aydınlatmak, daha dinamik bir toplum yapısı oluşturmak amacıyla tüm halkımızın süt haftasını kutluyoruz.” dedi.