Sigara Bırakma Polikliniği, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi) Birimi bünyesinde, dün hizmet vermeye başladı. İspat Cami Mah. Kurtuluş Cad. No:102 Keşan/Edirne adresinde bulunan Keşan Toplum Sağlığı Merkezi Verem Birimi’nin alt katında bulunan poliklinikte Dr. Melike Kaya tarafından Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere haftada 3 gün hizmet verilecek.

Muayene sonrasında, uygun görüldüğü takdirde yine aynı birimde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sigara bırakma tedavisinde kullanılan ve bilimselliği kanıtlanmış ilaçlar ücretsiz olarak verilecek.

Sigara Bırakma Polikliniği’ne başvurmak isteyen vatandaşlar; hafta içi (284) 714 11 63 No’lu telefondan randevu alabilecekler.

ULUSAL TÜTÜN KONTROL PROGRAMI EYLEM PLANI NEDİR?

Tütün kullanımı, bulaşıcı olmayan hastalıkların en önemli risk faktörlerinden biri olup tütün kullanımının azaltılmasıyla birçok hastalığın önüne geçilebilmektedir. Ülkemizde başarıyla yürütülen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyaya örnek gösterilen,  tütün kontrolü çalışmalarında gelinen noktanın bir adım daha ileriye götürülmesi amacıyla oluşturulan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Ulusal Tütün Kontrol Programı Eylem Planı,  27 Ocak 2015 tarihli ve 29249 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/1 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe girmiştir.