AYGÜL KONAR

“KONULAN TEDBİRLERE UYULMADI”

Koronavirüsü tedbirlerinin yaz mevsiminde biraz gevşetildiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Taş, şunları söyledi: “İnsanlar, devletimizin uyguladığı kuralları ve tedbirleri gevşetmeye başladı. Yoksa, bireysel alınan tedbirlerde gevşeme yok. Bakanımız her gün maske takma, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunuyor. Düğün, cenaze, hasta ziyareti, asker uğurlamalarıyla ilgili konulan tedbirlere uyulmadı. İnsanlarımız sorumsuz bir davranış sergiledi. Tedbirlere yeteri kadar uyulmadığı için virüste 2’nci dalgayı yaşıyoruz. Vakalar her geçen gün artıyor. İnsanlar, her türlü tedbiri devletten bekliyor. Ama kimse sorumluluk almak istemiyor. İnsanlar öncelikle kendi tedbirini almalı. Virüsün yaşandığı bu süreçte, sağlıkçılar büyük bir özveriyle çalışıyor. Sağlıkçılar, virüsle mücadele konusunda artık yoruldular ve Türkiye’de birçok meslektaşımız mücadele ederken hayatını kaybettiler. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bölgemizde de, hastaneler dolu durumda. Artık, hastaların sayısının artmasıyla birlikte yer bulunamıyor.” 

“İNSANLARIN SİGARAYI BIRAKMA KONUSUNDA UMUTLU DEĞİLİM”

Devletin koronavirüsü vakalarını en aza indirmek için bir takım tedbirler aldığını belirten Ragıp Taş sözlerine şöyle devam etti: “Devletimiz, bazı alanlarda sigara içmeyi yasakladı. Çünkü sigara içmek isteyenler maskelerini çıkartıyorlar ve sigara dumanını üflüyorlar. Bu da, virüsü daha uzağa taşımakta ve bulaşma riskini arttırmaktadır. Konulan yasağın bilimsel bir dayanağı var. Koronavirüs için alınan bu tedbirin sigarayı bırakmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Ama insanların sigarayı bırakma konusunda umutlu değilim.”

“VİRÜSE KARŞI, TOPYEKÜN MÜCADELE EDİLMELİ”

Apartman yöneticilerini de dikkat etmeleri konusunda uyaran Taş, sözlerini şöyle tamamladı: “Virüsü yenmemiz için öncelikle, tedbirimizi alalım ve duyarlı davranalım. Apartmanlarda merdivenler değil, asansörler kullanılıyor. Apartman yöneticilerinin de dikkat etmeleri lazım. Toplu yaşam alanlarında hem kendimize hem de başkalarının sağlığı için gerekli önlemleri almalıyız. Virüse karşı, topyekun mücadele edilmeli ve toplumun her kesimi birlikte hareket ederse, kurallara uyarsa başarılı olacağımıza inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.”