AYŞİN SEÇİL GEZER

Bu seminere Keşan’dan 2 kişinin katıldığını ifade eden Şube Başkanı Vedat Koyuncu, “Keşan’dan Zeynep Yılmaz ve Ali Karamık arkadaşlarımız katıldı. Orada Keşan’ı çok iyi temsil ettiklerini gördük. İlk kez böyle seminerlere Keşan’dan katılım oldu. Türkiye genelinde 127 kişinin, Marmara Bölgesi’nden de 13 kişinin katıldığını göz önünde bulundurursak, Keşan’dan 2 kişinin katılması büyük bir başarı. Arkadaşlarımız gittikleri seminerde yaptıkları projeler ile ödül aldı.” dedi.

‘HEDEF 25’ PROJESİNİN AMACI FARKINDALIK YARATMAK

Seminere katılan Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Zeynep Yılmaz ve Ali Karamık, Keşan’ı temsil ettiklerini belirterek, şu bilgilendirmelerde bulundu:“ ‘Hedef 25’ projesinin amacı gençleri bir araya getirip, kan bağışı hakkında farkındalık yaratmak, halkı bu konuda daha duyarlı hale getirmek. Avrupa’da kan merkezleri oluşturulmuş. Halk bilinçli bir şekilde 3 ayda bir 4 ayda bir gidip kan veriyor. Asıl amaç; Türkiye’de de bu zemini oluşturmak. Kan ve kök hücreye alımıyla ilgili 8 gruba ayırdılar. Herkes bir proje hazırladı. Daha sonra her grup projesini sundu. 1’inciler seçildi. Bu projeleri hazırlayanlar arasında Trakya Üniversitesi’nden 2 arkadaşımız da vardı. 2’si de 1’incilik getirdi. Gayet güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Orada olup yeni arkadaşlar tanıdık, diyalog halindeyiz. Ortak projeler yolunda ilerleyeceğiz.”

ALTINTAŞ KÖYÜ’NDE ŞEHİT MEZARINDA DÜZENLEME YAPILACAK

Öte yandan Altıntaş Köyü’nde kötü durumda olan bir şehit mezarında düzenleme yapılacağını aktaran Koyuncu“Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ferhat Dönmez ve Altıntaş muhtarı Ali Aktaş’ın talepleri doğrultusunda bu mezarlığın durumunu değerlendirdik. İhalesini yaptık. Hava şartlarına göre 10- 15 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.