HABER MERKEZİ

Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, yaptığı açıklamada, hafta sonu yapılan kan bağışında hakkında bilgilendirmede bulunurken, kan bağışında bulunmanın kutsal bir görev olduğunu bildirdi.

Keşanlıların her zaman olduğu gibi kan bağış kampanyasına ilgisinin yoğun olduğunu belirten Koyuncu, “Hafta sonu yapılan kampanyada, ilk gün 154 ünite, ikinci gün ise, 157 ünite olmak üzere toplam 311 ünite kan bağışında bulunuldu. Bağışların sayısı her geçen gün artıyor ve bu konudaki duyarlılığımızı yine göstermiş olduk. Kan bağışı konusunda, çeşitli organizasyonlar düzenleyerek, farkındalıklar yaratmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız artarak, devam edecektir.” dedi.

KAN BAĞIŞINI ARTIRMAK AMACIYLA ÇALIŞIYORUZ

Vedat Koyuncu, kan bağış kampanyası çerçevesinde, Cuma ve cumartesi günü Kızılay aracının yeniden Keşan’a geleceğini belirterek, şunları söyledi: “Futbol turnuvasına katılmak isteyenlerin kan bağışı aracına bekliyoruz. Sadece turnuvaya katılacakları değil; tüm Keşanlıları kan bağışına bekliyoruz. Keşan’da kan bağışının her geçen gün artıyor. 18-65 yaş arasında olan her sağlıklı bir birey 3 ayda 1 defa olmak üzere, yılda 4 defa kan bağışında bulunabilir. Bir defa bağışta bulunanlar, bunun ne kadar kutsal bir görev olduğunun farkına varıyor. Böylece, düzenli periyotlarda bağışta bulunuluyor. Kan bağışını artırmak amacıyla çalışıyoruz ve Keşanlılarda bizde gerekli desteği veriyorlar. Bize destek veren tüm Keşanlılara, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ederiz.”