Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Alim Kanpolat, geçtiğimiz hafta TRT 1'de yayınlanan ve Altan Erkekli'nin sunduğu “Sen olsan Ne yapardın?” adlı TV programında sağlık camiasına açıkça saldırıldığını iddia etti. Kanpolat’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“ Zor şartlar altında yetişen Sağlık Çalışanlarımız zan altında bırakılmışlardır. Sağlık camiasını ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyen, umursamaz ve vicdansız bir insan kitlesi olarak resmeden TRT 1, açıkça sağlık personelini hedef göstermiştir.

Her ne kadar mizansen de olsa TRT 1'de yayınlanan bu programda, hastaya müdahale etmeyen sağlık personeli imajı oluşturulmuş ve Türk Milleti adeta sağlık camiasına karşı kışkırtılmıştır.
Her fırsatta saldırılan sağlık camiamız, devlet kanalı olması gereken bir TV kanalı tarafından küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Türk Milletinin vicdanında sağlık camiasına yönelik icra edilen bu yanlı ve kirli propagandayı kabul etmek mümkün değildir.
Buradan açıkça ifade ediyorum ki başta Sayın Başbakan, sonra Sağlık Bakanı  bu olaya derhal el koymalı ve Sağlık personelinin yanında olduklarını belirtmelidirler.Aksi takdirde Sağlık personelleri daha büyük yıkımlarla ve şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalacaktır.
BİR KEZ DAHA SAĞLIK PERSONELLERİ HEDEF GÖSTERİLİYOR
Şu anda sağlık camiamız, acımasız performans baskıları altında ezilmekte, önüne gelenin sağlık personeline hakaret ettiği bir süreçten geçilmekte ve adete sağlık sisteminde bir tradeji yaşanmaktadır.

Hastaneye gelen bu düşünce ve yapılar Doktordan çok doktor tavırları ortaya koymakta,  tedavinin nasıl ve ne şekilde olacağına karar vermekte ,hangi ilacın nasıl yazılacağına kadar karışmakta adeta Laboratuvar ve röntgende sonuçların nasıl çıktığından ve nasıl çekileceğine kadar her şeye karışır olunmuştur.
Hekime müracaat sayılarının 2002'den 2015'e kadar yılda 3.1'den 8.4'e yükselirken sağlık hizmetlerinden memnuniyetin azaldığı, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının her geçen gün biraz daha bozulduğu bilinmektedir.
İnsan hayatıyla ilgilenmenin getirdiği baskı ve hassasiyet nedeniyle omuzlarındaki yükün farkında olan sağlık camiası, uygulanan sağlık politikaları neticesinde sağlık hizmeti sunumunda sıkıntılar yaşamaktadır. Sağlık çalışanlarına karşı günden güne artan şiddet olayları, sağlık çalışanlarını işlerini ne yazık ki artık yapamaz bir hale getirmiştir.
Sağlıkta şiddetin sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz. Sağlıkta şiddet ciddi ve görmezden gelinemeyecek kadar büyük bir sorundur. Medyaya yansıyan şiddet haberleri buz dağının sadece görünen kısmıdır. 
Neden hastalar ve hasta yakınları daha önce saygı ve sevgiyle baktıkları ve güvendikleri sağlık çalışanlarına kin ve nefret besliyor? Bunun sorumlusu kimlerdir ve neden bu sorun çözümsüz kalmaktadır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZDE 70’İ ŞİDDETE UĞRADI
Yapılan araştırmalara göre an itibariyle sağlık çalışanlarının yüzde 70’i şiddete uğramış durumdadır. Beyaz kod verilerine göre son iki yılda sözlü veya fiziksel şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısı 20 bin 159 olarak ifade edilmektedir. Beyaz kod 2012 yılında ayda 721, 2013 yılında 890, 2014 yılında ise ayda 976 vakaya ulaşmıştır.

Toplum nazarında hatırı sayılır bir sosyal statüye sahip başka doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları son 15 yıllık dönem içerisinde şiddet eğilimlerinin odağı haline gelmiştir.Kadına yapılan şiddetin hemen arkasından sağlık personeli gelmektedir.Artık sağlık çalışanları can güvenliğinden endişe eder hale gelmiştir.

Sağlık personelini şikayet etmek evet bir haktır ama artık miadını doldurmuştur. Bundan sonra biz sağlık çalışanları olarak bu şikayeti başka bir bakanlığın ya da kurumun devralmasını istiyoruz. Biz sağlık personelinden başka günah keçisi yok mu bu memlekette Allah aşkına...

Bütün bu olaylar olurken sağlık personeline Hasta hakları, Sabim ve Bimer yoluyla şikayet kavramının önünü açanlar nedense şikayet ettirdikleri kişilerin ömürlerinin tükenmesine ve ölümüne seyirci kalmaktadırlar.

Şunu unutmayın bu sağlık personelleri sizin sağlığınıza kavuşmanız için dün gece gündüz demeden mücadele ortaya koyarken bu gün ve yarın da sizin sağlığınız için  yanınızda olmaya devam edecektir. Sağlık personeli kimsenin düşmanı değildir.

Buradan açıkça ifade ediyorum ki, hangi önlemi alırsanız alın, sağlık çalışanlarını hedef gösteren ve itibarsızlaştıran davranışları sona erdirmediğiniz müddetçe sağlıkta şiddete son veremezsiniz.

Biz her gün yanımız da olan bizlere yaptığımız işten dolayı Allah razı olsun diyen, Allah yardımcınız olsun diyen kimseye nasip olmayacak kutsal bir mesleğin çalışanlarıyız ve yanımızda olan tüm hastalarımıza teşekkür ediyoruz.”