HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Hıfzıssıhha Kurulu, ilçeye 9 kilometre uzaklıktaki 502 nüfuslu Bahçeköy'de pozitif vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle kıraathane, manav, restoran ve cami gibi vatandaşların toplu bulunabileceği yerlerin kapatılmasına karar verdi. Sadece bakkal ve fırınların açık olduğu köyde, birçok vatandaş evden çıkmazken, çıkanların ise maske ve sosyal mesafe kuralına uydukları görüldü.

Manav Mehmet Karabayır, köyde pozitif vakaların görülmesi üzerine ek tedbirler alındığını belirterek, "Manav, kasap, lokanta ve kıraathaneler kapandı. Bizde manav olarak 14 gün kapalıyız. Bizde tedbirlere uyuyoruz. Şu anda bir sıkıntı yok. Çevremizdekilerin de durumu iyi. İnşallah her şey düzelecek" dedi. 

KİMSE İHTİYAÇ OLMADIKÇA DIŞARIYA ÇIKMIYOR

Köy halkından Ali Yıldırım da, köyde pozitif vaka sayısındaki artış nedeniyle halka açık yerlerin 14 gün süreyle kapatıldığını ifade ederek, "Şu an tedbirler iyi. Kimse ihtiyaç olmadıkça dışarıya çıkmıyor. Pozitif vakalar hastanede tedavi altında. Şüpheli olanlarda evlerinde karantinada" diye konuştu.

BİZ HERKESTEN DAHA HASSAS DAVRANMASINI İSTİYORUZ

Kıraathane işletmecisi İbrahim Karakaş ise alınan tedbirlere köylüler olarak kendilerinin de destek verdiğini dile getirerek, "Kararları bizde destekliyoruz. Bizde elimizden geldiği kadar dikkatli olmaya çalışıyoruz. İnşallah bu kötü dönemi birlikte atlatacağız. Biz herkesten daha hassas davranmasını istiyoruz. Herkesin bu 14 günlük yasaklara uymasını istiyoruz. Köyde aksayan bir hizmet yok. Market ve fırın açık. Maske ve mesafe kuralına dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de köydeki ek tedbirler kapsamında denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.