Edirne’de gönüllülük esasına göre kan bilgi bankası oluşturuluyor. Konuyla ilgili Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, Vali Dursun Ali Şahin’in talimatıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan devlet memurlarının kan grupları ve telefon numaraları toplanarak Edirne’ye özel kan bilgi bankası oluşturulduğu kaydedildi. Bankanın veri tabanında yer almak için Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi’ne başvurulabileceği belirtilen açıklama şöyle:

“Edirne Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin’in talimatıyla gönüllülük esasına göre ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüzce, kişilerin kan grupları ve irtibat telefonları toplanmış ve bu sayede ilimize özel Kan Bilgi Bankası oluşturulmuştur. Bu güne kadar yaklaşık 6 bin memurun bilgi paylaşımında bulunduğu kan bankası projemizdehalen ilçelerimiz düzeyinde de bilgiler toplanmaya devam etmektedir.

 İlimizde oluşturulan bu kan bilgi bankası veri tabanı ile kişilereveya ailelerinden herhangi birine acil kan veya kan ürünü ihtiyacı hâsıl olduğunda, önceden oluşturulan bu bilgi bankasındaki verileri ve iletişim bilgileri İl Sağlık Müdürlüğümüzdeki ekibimiz kullanacak, lazım olduğu takdirde ilimizdeki tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunacaktır.

Bu proje kapsamında ihtiyaç sahibine yardımcı olmak için Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüzün kan bilgi bankası veri tabanında bulunan bağışçılara istekleri doğrultusunda ulaşılarak, kan verilmesi gereken merkezlere nakilleri müdürlüğümüzce sağlanacaktır. Oluşturulmuş olan kan bankasındaki tüm bilgiler İl Sağlık Müdürlüğümüzce muhafaza edilecek, herhangi suistimale yol açmamak için İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden görevlendirilecek kişiler dışında kullanılmayacaktır.

            Ayrıca kan bilgi bankası veri tabanı için tüm halkımızda kan bilgilerini vererek bu sistem içine dâhil olabilirler, bununla ilgili Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi’ne başvurmaları yeterlidir.”