Kronik hastaların evrakları Tekel Meydanı’nda oradan oraya uçuştu

 

Kronik hastalığı bulunan ve bu nedenle doktor raporu ile ilaç alan hastaların rapor ve kimlik bilgilerinin yeraldığı belgeler, dün henüz bilinmeyen bir nedenle Tekel Meydanı’nın tam ortasında, oradan oraya savruldu.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 Saat 12.00 sıralarında Tekel Meydanı’nda, karşıdan karşıya geçen vatandaşlar yerlerde savrulan resmi kağıtlar ile strafor parçaları gördü. Bu kağıtlar ve straforların nereden geldiğini merak ederek yerdeki kağıtlardan birkaç tane alarak inceleyen vatandaşlar, bunların, kronik hastalığı bulunan ve bu nedenle doktor raporu ile ilaç alan hastaların rapor ve kimlik bilgilerinin yer aldığı belgeler olduğunu görünce bu duruma tepki gösterdi.

SORUMSUZLAR KINANDI

Keşan’da faaliyet yürüten eczanelerin bir kısmının adının da yer aldığı belgelerde, hastanın kimlik bilgileri, hastalığı, hangi ilaçları kullanması gerektiğinin yanı sıra ilaçların veriliş tarihine kadar tüm detaylı bilgilerin yer aldığını gören vatandaşlar, her gün binlerce insanın geçtiği Tekel Meydanı’nın ortasında bu belgelerin ne işinin olabileceğini kendi aralarında tartıştılar ve gösterilen sorumsuzluk karşısında sitemlerini dile getirdiler.

Daha sonra, Tekel Meydanı’na saçılan hasta evraklarının toplanarak Atatürk Anıtı’nın yanında bulunan bir boşluğa bırakıldığı görüldü.