Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Satır Et Komisyonu Başkanı aynı zamanda Güven Kasap Sahibi Yusuf Cemil Çakıcı, Beyendik Beldesi’nde yaşanan şarbon hastalığının Keşan’daki et satışlarını olumsuz etkilemediğini söyledi.

Çakıcı, geçen cumartesi günü konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Keşan Mezbahası’ndaki güvenlik önlemlerinin tam olduğunu ve şarbonlu bir hayvanın kesilme ihtimali bulunmadığını belirterek şöyle dedi: “Beyendik’te yaşanan şarbon vakaları bizi olumsuz etkilemedi. Çünkü Keşan ve çevresindeki et ihtiyacının karşılandığı Keşan Mezbahası’nda güvenlik önlemleri son derece iyi. Biri Gıda Tarım Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü’nün, diğeri Keşan Belediyesi’nin, üçüncüsü Keşan Ticaret Borsası’nın olmak üzere veterinerleri titizce görev yapıyor. Bu nedenle bir olumsuzluk söz konusu değil.”

HAVSA HAYVAN PAZARININ KAPANMASI KEŞAN’A OLUMLU YANSIYACAK

Havsa Hayvan Pazarı’nın 2 ay süreyle kapatılmasının Keşan Hayvan Pazarındaki satışlara olumlu olarak yansıyacağına da değinen Çakıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen cumartesi günü Keşan Hayvan Pazarında hareketli günler yaşandı. Havsa ve Edirne’deki alıcılar Keşan’dan önemli miktarda alım yaptı. Bu da hayvan satıcılarına olumlu olarak yansıdı. Bölgemizdeki bu hareketlilik 2 ay boyunca sürecek. Hatta sadece hayvan pazarından değil Keşan köylerinden de önemli ölçüde hayvan satışı gerçekleştirilebilir.”