HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Medya Keşan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam ve Editör Mehmet Aytaç’ın hazırlayıp sunduğu Medya Cafe’de gündemin öne çıkan başlıkları değerlendirildi.

Medya Keşan ve Saros TV Facebook sayfaları, Medya Keşan YouTube Kanalı ve Medya Keşan Twitter hesabından canlı olarak yayınlanan Medya Cafe ilk olarak yeni yıl akşamı hayatımıza giren yeni zamlar konuşuldu.

“YILBAŞI GECESİNİ HARAM ETTİLER”

Bülent Saylam’ın konuyla ilgili düşüncelerini sorduğu Mehmet Aytaç şunları söyledi: “Nasıl bunları denk getiriyorlar? Nasıl yiyip içmiyorlar, uyumuyorlar da o dakikaya bu zamları denk getiriyorlar, hayretler içindeyim. Devletin kadroları bu konuda maşallah harika çalışıyor. Gece yarısı bir çok insan evinde yılbaşı gecesini tadını çıkarmaya çalışırken iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Enerjiye yapılan zam, dolaylı olarak tüm ürünleri etkiliyor. Diyorlar ya hep diye. Gerçekten de o geceyi haram ettiler.”

“150 KİLOVATI GEÇMEME ŞANSINIZ YOK”

Bunun üzerine söz alan Bülent Saylam ise, özellikle elektrik ve doğalgaza çok zam yapıldığını söyleyerek; “Eğer 4 kişilik bir aileyseniz, o 150 kilovat sınırını geçmeme gibi bir şansınız yok. Hiç zorlamayın, ne yaparsanız yapın yine de o 150 kilovatı geçiyorsunuz” dedi.

“ENFLASYON ORANININ ALTINDA ZAM YAPILDI”

Bülent Saylam: “Önce asgari ücret açıklandı sonra emekli ve memur zamları açıklandı. Bu konuda ne düşünüyorsun?”

Mehmet Aytaç: “Garip olan şu ki Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yaparken, enflasyon gerçeğinin üzerine bastı ve <üzüntülüyüz> dedi. Ama zam oranı, enflasyon oranına uymadı. Enflasyonu TÜİK üzerinden baz alıyoruz. Daha yüksek olduğu aşikâr ama hadi biz öyle kabul edelim. Hiç değilse o oranda zam yapılsaydı. Enflasyonun altında zam yapmak ne demek? Benden bu kadar demek. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ama bence bu ülkenin en iyi ekonomistleri, 2 bin 500 TL maaş alarak ev kirası ve faturaları ödeyen, kalanla da geçimini sürdüren ve bu şekilde bir ayı atlatabilen emekli insanlardır. Bize ekonomi profesörlüğünü öğrettiler.”

Bülent Saylam: “Öyle bir hâl aldık ki, ortaokul çocukları, ilkokul çocukları internete girip dolar, euro kaç para diye bakıyorlar. Çocuklar test kitabı almaya gittiklerinde inanılmaz fiyatlarla karşılaşıyorlar. Sokak röportajlarında izliyoruz ve üzülüyorum çocuklara. diyor. Çocukların konuşmaları bunlar mı olmalı?”

Vatandaşların da çok sayıda yorum yaptığı ve bunların da okunup değerlendirildiği programda yerel gündem ile ilgili de konuşmalar yapıldı.

“KEŞAN CUMHURİYET MEYDANI’NI KEŞAN BELEDİYESİ YAPAR”

Bülent Saylam: “Edirne Milletvekili Fatma Aksal, geçen hafta bir açılışta Cumhuriyet Medyanı ile ilgili ihalenin Ocak ayı içinde yapılacağını söyledi.”

Mehmet Aytaç: “Daha önce de söyledim, yine söyledim. Keşan Cumhuriyet Meydanı’ndan, Sayın Fatma Aksal’a ve ya hangi bakanlık yapacak ise onlara ne oluyor? Proje çizdiriyorlar, proje yapıyorlar. Biz burada yaşıyoruz, biz kullanıyoruz meydanı. Bırakın, sizin Keşan Belediye’niz var. Siz Keşan Belediyesi’ni kazanmak için bu kadar mücadele ettiniz, kazandınız AK Parti olarak belediye başkanı çıkardınız. Vizyon sahibi birini, Sayın Helvacıoğlu’nu aday yaptınız ve kazandı. Bırakın o çizdirsin projesini, insanlara göstersin. Niye Ankara’dan tepeden inme bir meydan geliyor buraya? Keşan Cumhuriyet Meydanı’nı yapacak olan, sorumlu olan, burada söz sahibi olan kurum Keşan Belediyesi’dir. Bunu Keşan Belediyesi yapar. Siz maddi olarak destek olursunuz ki olmalısınız. Ama meydanı siz niye yapıyorsunuz? Kimin aklına geldi bu iş?”

“KEŞAN’I ÇOK SEVİYORLAR İSE PAZARYERİNİ YAPSINLAR”

Bülent Saylam: “Daha önceki programlarımızda Helvacıoğlu’nun çizdirdiği ve seçim vaadi olan meydan projesini yayınladık. Ama onun projesi yapılmayacak anlaşılan. Keşan Belediyesi’nin şu an kullanacağı bir kredisi yok. Erikli su projesinde bu kredi limiti tükendi.”

Mehmet Aytaç: “Açsınlar krediyi, iktidarlar. Erikli için yüzde 60’ı geçti abone bağlantı bedeli ödeyenlerin sayısı diye açıklama yaptılar. Demek ki bu açıklamaya göre projenin yüzde 60’lık kısmı karşılanmış oldu ve böylece de kredi bedeli de. Ödesinler bu gelen paraları açsınlar krediyi. Gitsinler İller Bankası Genel Müdürlüğü bir kredi daha açsın. AK Parti belediyesine açmayacaklar da bana mı açacaklar krediyi? Burada pazaryerinde kıyamet koptu. Bazı esnaf Sayın Helvacıoğlu’nu istifaya davet etti. Madem Keşan’ı çok seviyorlar, pazaryerinin üzerini kapatsınlar. Devletin kaynağını, esas çözüm bekleyen sorunlara harcamıyorsunuz. Çok mu elzemdi Cumhuriyet Meydanı projesi? Ama pazaryeri elzem. Neden adım atılmıyor?”

“ERİKLİ SU PROJESİ’NE KATILIM BEDELLERİ İÇİN İDARE MAHKEMESİ’NE BAŞVURULDU”

Bu konuşmalar üzerine yayına yorum yapan bir vatandaş, Erikli’ye su getirme projesinin yargıya taşındığını belirterek; “Bildiğim kadarıyla Erikli’den 7 kişi İdari Mahkemesi’ne başvurdu” dedi.