AK Parti Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Ferat Gülver, doğalgaz konusunda ve Keşan Ticaret Borsası’nın İstasyon Mahallesi Dörtyol Mevkiindeki arsa ile ilgili spekülasyonların tekrar başladığına dikkat çekerek bir değerlendirmede bulundu.

VALİ DURUER’İN SÖZLERİ ÇARPITILIYOR

Hava kirliliği ve doğalgazın Keşan’a gelmesi konusunda Edirne Valisi Hasan Duruer’in, “Demek ki Keşan Halkı hava kirliliğinden rahatsız değil” şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığını savunan Gülver, “Sayın Vali halk tabiri ile şunu demek istiyor; arkadaş, doğalgaz abonelik başvurusu için 32 kişi müracaat etmiş. (Belki de bunların içinde belediye başkan ve meclis üyeleri dahi yok.) Eh demek ki Keşan halkı ve idarecileri hava kirliliğinden şikayetçi değil, demiş ve mantıklı bir çıkarım. Klasik CHP söylemleri ile Valimizi suçlamak etik bir yaklaşım değil. Asıl Keşan’da yöneticilerin ne yaptığı  sorgulanmalı.  Ayrıca bu 32 Altın Adam da açıklanmalı” diye konuştu.

İLK ÇÖZECEĞİM SORUN HAVA KİRLİLİĞİ OLACAK

Keşan’ın en önemli 2 sorununun hava kirliliği ve otopark eksikliğinden kaynaklanan trafik sorunu olduğunu kaydeden Gülver, “1980’li yıllarda öğrenciyken Ankara’da, meslek hayatına atılınca da 1990’lı yılların başında İstanbul’da hava kirliliğini yaşadım. Dumanlı havayı teneffüs etmek çok kötü bir şey. Belediye Başkanı olduğum takdirde ilk çözeceğim mesele hava kirliliği. 2014 Kasım’ında, Tekel Meydanı’nda Keşan halkı ile birlikte doğalgaz meşalesini yakacağız.” dedi.

CHP’Lİ YALI SORUSUNDA HAKLI

CHP Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Yalı’nın, “İstasyon Mahallesi’ndeki Keşan Ticaret Borsası’na ait arsanın rantından Keşan halkı ne şekilde yararlanacak?” sorusunu sormakta haklı olduğunu kaydeden Gülver, şunları söyledi;

“Aynı gün toplanan Keşan Belediye Meclisi’nde; ‘Keşan Ticaret Borsası’na ait İstasyon Mahallesi Dörtyol Mevkii’ndeki  50 ada 42 parselin 10.000,00 m²’lik kuzey kısmında “Eğitim Tesisleri Alanı’nın 5 kat, maksimum 15,50 metre yükseklikte “Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı” olarak imar plan değişikliği yapılması isteği kabul ediliyor. Şimdi kamuoyu şu soruyu sormadan edemiyor; “Acaba Keşan Belediyesi Türkmall’a bazı zorluklar mı çıkardı ki firma, arsada istedikleri projeyi uygulayamayacak olup arsayı iade ettiler?”

KAMU ADINA KAMU MALI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİ

Ticaret Borsası’nın 100 dönümlük arsada imar planlarına uygun olmak kaydıyla istediği tasarrufta bulunabileceğini kaydeden Gülver, “Kale Şirketi biraz ilerideki arsalarına istediği tesisi yapabildiği gibi Borsa’nın da mülkiyet hakkı var. Ancak bu arsa askeri alandı ve bu arsanın alımında TOKİ, ‘Ticaret Borsası kamu adına kamu malını en iyi şekilde değerlendirir’ düşüncesiyle bazı imtiyazlar tanıyarak arsayı Borsa’ya sattı. Keşan halkının da bir şekilde istifade edebileceği bir proje olursa kamu vicdanı da rahatlatılmış olur. Bu alanda, 2 bin 200 çam ağacının bulunduğu göz ardı edilmemeli.” şeklinde konuştu.

AVM OLURSA MERKEZDEKİ ESNAF BİTER

Bu arsada büyük bir AVM (alışveriş merkezi) yapılırsa Keşan merkezindeki esnafın sıkıntıya düşebileceğini dile getiren Gülver, “Ticaret Borsası yetkilileri, belediye yetkilileri, Kent Konseyi ile birlikte bir istişare toplantısı yaparak en sağlıklı kararı verebilir.” dedi.

Ferat Gülver, CHP Başkan Aday Adayı Yalı’nın, “Arsa en başında Keşan Belediyesi tarafından alınmalıydı” temennisi için ise, “Güzel bir temenni ancak her ay bir arsa veya dükkan satan bir yönetim 14 milyon liralık bir arsayı nasıl alabilir?” diye sordu. 

HALK EKMEK’İN SGK BORÇLARINA DİKKAT

Keşan Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen Keşan Belediyesi Halk Ekmek Ldt. Şti.’nin, vergi ve SGK borçlarının bulunuyor olmasının dikkat çekici olduğunu kaydeden Gülver, “AK Parti Grup Sözcüsü Necati Görür’ün “Yıllık geliri 450 bin TL olan bir şirket nasıl olmuş da zarar etmiştir. Şirket bünyesinde çalışan personelin SGK borçları 220 bin TL, şirketin vergi borçları ise 118 bin TL civarındadır.” iddiası halkımızın dikkatinden kaçmamalı” dedi.