HABER MERKEZİ

Dün, saat 15.00 sıralarında, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’na gelen Kaynarca ve İba, İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette ilk olarak, Tülay Kaynarca söz aldı.

“KONGRELERİMİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Türkiye genelinde, kongre sürecinin başladığını ifade eden Kaynarca, “Geçen hafta içerisinde, Türkiye genelindeki bazı vilayetlerimizde ilk kongrelerimiz yapıldı. Edirne’deki kongrelerimiz önümüzdeki cuma ve cumartesi günleri, 4 ilçemizde gerçekleştirilecek. Daha sonra ise, gözbebeğimiz olan Keşan’ımızın kongresini yapacağız. Biz genel merkez adına, yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, önceki dönem görev yapmış ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Kongre, yönetim ve yeni dönemle ilgili görüşlerini, kanaatlerini alıyoruz. Enez’de istişarelerde bulunduk, bugünde Keşan’da gerekli istişarelerde bulunacağız. Kongrelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BURADAN ÇIKACAK KARARLARA GÖRE; ÇALIŞMALARIMIZI YAPIYORUZ”

“AK Parti’de, yeni dönemde hangi kritere göre, ilçe başkan adayı belirlenecek?” şeklindeki soruya cevap veren Tülay Kaynarca, sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti’nin istişare kurulları, temayülleri var ve bunları genel merkeze yönlendiriyoruz. Buradan çıkacak kararlara göre; çalışmalarımızı yapıyoruz. Süreç, istişare ağırlıklı gidiyor. Keşan’da bugün, tüm seçilmiş arkadaşlarımız ve eski başkanlarımızdan görüşler alıyoruz. Bunun yanı sıra; halk ne diyor ve kamuoyunda nasıl bir düşünce olduğunu alıyoruz.” 

“SEÇİM SÜRECİNİ İLÇE BAŞKANIMIZ VE YÖNETİMİYLE BAŞARILI ŞEKİLDE GÖTÜRDÜK”

Kaynarca, Keşan’ın, seçim kazanmış bir ilçe olduğunu ifade ederek, “Bundan ötürü de, bizim için çok özel ve kıymetlidir. Seçim sürecini ilçe başkanımız ve yönetimiyle başarılı şekilde götürdük.

Çok çalışkan bir belediye başkanımız var. Seçim kazanmış ilçe başkanımız ve yönetimi bizler için kıymetlidir. Edirne ve tüm ilçelerimiz bizim için önemlidir. Bizlerde yeni görev alacak ve yönetimi güçlendirecek yeni isimlerin hepsini önemsiyoruz. Bayrağı devir alan arkada kalmaz ve arkadaşıyla birlikte yola devam eder. Mevcut arkadaşımız göreve devam edecekse, güçlü bir yönetimle görevine devam eder. Biz, bunlara takılmıyoruz. İlk hedef, 2023 ve 2024 yılı başarısıdır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BİZİM TERCİHİMİZ YİNE TEK LİSTEYLE SEÇİMLERE GİDİLMESİDİR”

“AK Parti’de geçmiş yıllarda, birlik ve beraberlik adına tek listeyle seçimlere gidiliyordu. Bu seçimlerde benzer durum olacak mı?” şeklindeki soruya cevap veren Tülay Kaynarca, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim tercihimiz yine tek listeyle seçimlere gidilmesidir. Bizde diğer siyasi partilerde olan kargaşa olmaz. Talepten öte, uygun görülen sorumluluk paylaşılır. O yüzden kavga ve gürültü yaşanmaz. Partimizde o tür tabloları yaşamıyoruz. Tüm ilçelerimizde, seçimlere tek liste başlıyla gitmeyi arzu ediyoruz.”

“HAVSA VE SÜLOĞLU’NDA MEVCUT İLÇE BAŞKANLARIMIZ GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK”

“Edirne ve diğer ilçelerde görüşmelerde bulundunuz. Görüşme yapılan ilçelerde ilçe başkanları belirlendi mi?”  şeklindeki soruya cevap veren Kaynarca, “Cuma ve cumartesi günü 4 ilçemizde kongremizi yapacağız. Bu ilçelerimizden Havsa ve Süloğlu’nda mevcut ilçe başkanlarımız görevlerine devam edecekler. Havsa’daki teşkilatımız, belediyeyi kazandı. Daha sonra Enez ve İpsala’da kongrelerimiz olacak. Onların yönetimlerini de, değerlendireceğiz. Önemli olan güçlü bir yönetim ve kıymetli bir başkanımızla yola devam etmektir. Arkadaşlarımız bu yönde tecrübelidir. Kongrelerde, mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymamız çok önemlidir. Açık alanları tercih ediyoruz. Bu dönem salgın nedeniyle, biraz buruk bir kongre seçimi geçireceğiz. AK Parti’de kongrelerimiz düğün havasında ve daha geniş katılımlı geçer. Ama salgın nedeniyle, daha sınırlı geçecektir” dedi.

 “HERKESİN GÖRÜŞLERİNİ ALIYORUZ”

Daha sonra söz alan İba ise, “AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Edirne İl Koordinatörü Tülay Kaynarca’nın katılımıyla, Enez’de değerlendirmede toplantısı yaptık ve şimdi de, Keşan’da bu toplantıyı yapacağız. Teşkilatımızla bir aradayız ve önümüzdeki süreç için bir toplantı düzenleyeceğiz. Toplantılarda herkesin görüşlerini alıyoruz ve gerekli değerlendirmeler yapılıyor. Daha sonra ilçe başkanlarının değişip-değişmeyeceğine karar veriliyor” şeklinde konuştu.