Geçen genel seçimde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Fahrettin Savcu, dün yaptığı açıklamada, partinin mevcut teşkilatlarla Edirne’de başarılı olamayacağını öne sürdü.

Öncelikle AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir’i tebrik eden ve görevinde başarılar dileyen Savcu, “Keşan’da partimizin oyları çok fazla düşmedi. Ama merkez anlamında, geçen seçimlere göre; bu seçimlerde belli bir başarı elde edemedik. Bunun nedeni teşkilatlarda, il ve ilçe başkanlarında, SKM yetkililerinde ve partinin çalışmalarındaki eksikliklerden kaynaklanıyor. Ayrıca, Edirne insanı ahde vefa gütmediğini görüyoruz. Takım tutar gibi ideolojinin peşinde gitmemek lazım. AK Parti, siyasetin dışında bir hizmet hareketidir. AK Parti bugün hastaneler, yollar ve Edirne’nin büyümesi anlamında ciddi adımlar atmıştır. Edirne’ye yapılan yatırımları görmemek için insanın kör olması lazım. Edirne’de 1 milletvekili varken; Sağlık Bakanı olarak yapıldı. AK Parti, Edirne için elinden geleni yaptı. Daha ne yapacak!” dedi.

SUNİ AK PARTİLİ’LER VAR

Fahrettin Savcu, Edirne’de, AK Parti vizyonunu benimsememiş, menfaat çıkarları doğrultusunda particilik yapanların olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: “AK Parti’nin hükümet partisi olmasından ötürü ‘nasıl menfaat edinirim.’ şeklinde düşünen suni AK Partili’ler var. Eğer bugün erken seçim olması durumunda, AK Parti Türkiye genelinde yüzde 52 oranında oy alarak, yeniden iktidar olur ancak, Edirne’de mevcut oyundan daha az bir oy oranı alacağını düşünüyorum. Çünkü kırılma noktası yaşandı. Bundan sonraki süreçte; suni AK Partililer, yeniden AK Parti’ye oy vermez. Suni AK Partili’ler, şuanda kaçma yönünde sinyaller vermeye başladı.”

AK PARTİ’DE MİLATLARININ DOLDUĞUNA İNANIYORUM

AK Parti’den 2.sıra milletvekili adayı olan Fatma Aksal’la ilgili de eleştiride bulunan Savcu, “Birçok partiliye nasip olmayan milletvekili adaylığı ona nasip oldu. Ancak, 2.sıraya konulmasından sonra ‘sıralamayı beğenmedi ve adaylıktan istifa edecek.’ şeklinde söylemler ortaya çıktı. Ancak, bu söylemlere karşı herhangi bir açıklamada ve yalanlamada bulunmadı. AK Parti, hizmet hareketinde hizmetkâr olma yolunda ilerleyen insanların partisidir. Bu tür insanlara AK Parti’de yer yoktur. Fatma hanımın adaylığı sürecinde arkasında duran lobi Ankara’da ve Keşan’da iyi şekilde işledi. Ama Fatma hanımın bundan sonraki süreçte AK Parti’de yer bulacağını düşünmüyorum. Fatma hanımın ve arkasında duranların AK Parti’de milatlarının dolduğuna inanıyorum. Kimseye partiden istifa et denmez ancak, sadece üye olarak yollarına devam ederler. Sandık başkanlığına dahi seçilemezler. 3. sıra milletvekili adayımız, seçilemeyeceğini bildiği halde canla başla çalıştı. Elbette ki, siyasette her şeyin bir bedeli var. Başarının da, başarısızlığında bir bedeli vardır.” şeklinde konuştu.

TEŞKİLATLARLA İLGİLİ OLARAK, ŞEMSETTİN EMİR’İN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMASI LAZIM

Fahrettin Savcu, son olarak koalisyon görüşmelerini değerlendirerek, şunları kayıt düştü: “Yeni seçilen milletvekilimiz Şemsettin Emir’in seçim döneminde kimin çalıştığını, oyların kimin yüzünden düştüğünü, kimin CHP’ye çalıştığını, kimin kapalı kapılar ardında Bizans oyunu oynadığını bildiğini düşünüyorum. AK Parti, koalisyon sürecini tamamladıktan sonra AK Parti’de Edirne genelinde yönetimlerde bir değişimin olacağına inanıyorum. AK Parti, Edirne’de mevcut teşkilatlarla devam ederse başarılı olamaz. AK Parti’nin Edirne’de aldığı oyların büyük çoğunluğu Şemsettin Emir’in şahsi oylarıdır. Bizim her türlü sorunumuzla ilgili kendisinden gerekli desteği alıyoruz. Partimizin Edirne’de hak ettiği başarıyı yakalaması için teşkilatlarla ilgili olarak, Şemsettin Emir’in gerekli önlemleri alması lazım.”