AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nda daha önce kurucu yönetim kurulu üyeliği yapmış veya değişik görevlerde bulunmuş ve kendilerini “AK Saçlılar” olarak nitelendiren bir gurup partili, dün Mustafa Mercan’a destek amacıyla düzenledikleri toplantıda bir araya geldi.

Saros Otel’de gerçekleştirilen ve saat 11.00’de başlayan toplantıya, AK Parti Keşan İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Mercan da katıldı.

KEŞANLILARIN HAK ETTİĞİ BİR YÖNETİME OMUZ VERİYORUZ

Toplantıda ilk olarak Hamdi Saltık söz aldı.  Mustafa Mercan’a destek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Saltık, şunları söyledi: “Bugün buraya AK Parti’nin eskileri, AK Saçlıları ve gönüllüleri olarak toplandık. Hayırlı olacağına inandığımız 14 Aralık 2014’te yapılacak kongrede kazanmasını istediğimiz, İlçe Başkanımız Mustafa Mercan ve ekibine destek vereceğimizi beyan etmek; birlikteliğimizi pekiştirmek, Keşanımıza ve her şeye layık Keşanlılara hak ettikleri bir yönetime omuz verme sevdasını halkımıza ve partililerimize duyurmak istedik. Tüm arkadaşlarım adına, hepinizi saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum.”

MERCAN: “İNSANA VE BÖLGEMİZE HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Daha sonra konuşan Mustafa Mercan da gördüğü destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yoğun ve güzel bir sürecin içerisinden geçiyoruz. 14 Aralık’ta kongremizi yapacağız. Türkiye’de bu zor dönemde, AK Parti’ye duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta. Kongre ile Türkiye genelinde ve bölgemizde AK Parti’nin hizmetlerinin güçlü olabilmesi için kongrelerin canlanarak, güçlenerek, hizmet odaklı çalışmalara vesile olması için önemlidir. Çalışmalarımızı siyasi hizmet odaklı yapmak gayreti içerisindeyiz. İnsana ve bölgemize hizmet amacıyla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızla ve partililerimizle göreve devam kararı aldık. Muhtarlar derneği ile başlayan, sonra köyler ve delegelerle devam eden, desteklerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizler partinin çimentosu olan partiyi bugünlere getiren, kurulduğu günde sıkıntıları büyük olan ve bizlere çok uzak gelen parti kurucularına ve hizmet etmişlere şükranlarımı sunuyorum. Temiz siyaset yapabilme gayreti içerisindeyiz. Kimseyle kavga etmeden ve kimseyi ötekileştirmeden, güçlü iktidarın güçlü ve adaletli temsilcileri olma gayretindeyiz. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Bazılarına zor gelse de bazıları kızsa da bizler asla kızmayacağız, aksine kucaklayacağız.” şeklinde konuştu.

ASLA KORKAN VE GERİ ÇEKİLEN BİR YÖNETİM OLMAYACAĞIZ

Yerelde güçlü bir muhalefet olmayı ve muhalefetin nasıl yapılacağını göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Mustafa Mercan, şöyle devam etti: “Sivil toplum kuruluşlarıyla ve muhtarlarla nasıl iş birliği içerisinde olunacağını göstereceğiz. Kavga etmeden omurgalı ilkeli siyaseti birlikte yapacağız. Köylerdeki hizmet daha da artacak. Büyüğüyle, küçüğüyle, eskisiyle, yenisiyle parti giderek büyüyor ve büyüyecek. Doğru siyaseti yapma gayreti içerisinde olacağız. Tathterevallinin iki tarafında olan siyasetçilerin döküldüğü bir dönem olacak. Gerçek ve net siyaset yapıldığı dönem olacak. 14 Aralık’ta herkesi kucaklayacağız. Bana verdiğiniz destek için teşekkür ediyor ve bugüne kadar bir eksiğimiz olduysa affola. Asla korkan ve geri çekilen bir yönetim olmayacağız. Özgüveni ve çalışma hırsı yüksek olacağız. İçerisinden bir sürü milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi çıkarabilecek yapıyı kuracağız. Bizlere yardımcı ve destek olmaya devam edin.”

Toplantı, daha sonra karşılıklı sohbet şeklinde bir süre daha devam etti.