AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 12.30 sıralarında başlayan toplantıya, Akmeşe’nin yanı sıra; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz ve partililer katıldı.

Toplantıda, ilk olarak Boyalık söz aldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Hüseyin Boyalık, “Gazeteciler, bizler için önemlidir. Ülkenin ileriye gitmesi için, eksikliklerimizi, artılarımızı ve yaptığımız hizmetleri tarafsız şekilde yayınlıyorlar. Her türlü olumsuz şartlarda dahi görevlerini yapmaya çalıştıklarından ötürü teşekkür ederim. Keşan’ın yerel gazetecileri, internet gazeteleri ve radyosu olmazsa olmazlardan biridir.” dedi.

KEŞAN, ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNDE DEĞİL

2019 yılında yapılacak seçimlere değinen Boyalık, şunları söyledi: “Keşan’da, 2019 yılında yerel seçimleri kazanmak ve genel seçimlerde başarılı bir sonuç çıkarmayı hedefliyoruz. Bizler, bir arada olmayı artık beceriyoruz. Keşan’dan il kongresine 25 otobüsle gittik. Hedefimiz, AK Parti’yi Keşan’da iyi bir yere taşımaktır. Keşan, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinde değil. Bu seviyeye ulaştıracak tek partide, AK Parti’dir.”

Toplantı Akmeşe’nin konuşmasıyla sürdü. 

COŞKULU BİR KONGRE SÜRECİ YAŞADIK

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Akmeşe, il kongresi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi: “Edirne İl Kongresi’ni 30 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirdik. Ben yaklaşık 2 yıldan bu yana görevimi sürdürüyorum. Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin kararıyla, yeniden göreve devam etme kararı verildi. Edirne’de çok coşkulu bir kongre süreci yaşadık. Bu güzel kongrede katkısı olan ilçe başkanımıza ve teşkilatımıza teşekkür ederim. AK Parti olarak, büyük salonlara sığmazken; CHP’nin kongresi normal bir toplantı salonunda yapıldı. AK Parti, Edirne’de her geçen gün büyüyor.”

CHP’LİLERİNDE YAPTIKLARI ORTADADIR

AK Parti olarak, hedeflerinin 2019 yılı yerel seçimleri olduğunu ifade eden İlyas Akmeşe sözlerine şöyle devam etti: “2019 yılı yerel seçimleri, çok önemlidir. Yerel yönetimler anlamında, bölgede sıkıntılıyız. Maalesef, CHP zihniyetliyle yönetilen bir bölgede yaşıyoruz. CHP’lilerinde yaptıkları ortadadır. Kimse, ‘ben CHP’li yerel yönetimlerden memnunum.’ diyemez. Çünkü yapılanlar ortadadır. Allah’tan hükümetimiz, çevre yollarını yapıyor. Keşan’a girdiğimizde, yollarının bozuk olduğunu gördük. Keşan halkının bunu hak ettiğini düşünmüyorum.”

ALT YAPIYI YAPMAK BELEDİYENİN ASLİ GÖREVİDİR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı alt yapı anlamındaki hizmetlerde eleştiren Akmeşe, “Sayın Recep Gürkan seçildiğinde, ilk yaptığı iş alt yapıyı yapıp-yapmama konusunda anket düzenledi. Alt yapıyı yapmak belediyenin asli görevidir. Bunun için anket yapmaya gerek yok. Ankette, Edirnelilerin yüzde 99’u alt yapı işinin yaptırılması yönünde oy kullandı. Ancak, 3,5 yıl geçmesine rağmen Edirne Belediyesi bir karış alt yapı yapmadı. Ayrıca, Edirne’ye içme suyunu DSİ getirdi. Arıtmasını da, DSİ yapıyor. Edirne Belediyesi’nin beceriksizliğinden ötürü halka nitelik bir su halka içirilemiyor. Devletimiz elinden geleni yapıyor ama buradaki CHP’li belediyeler halka hizmet konusunda çok eksikler.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ OLARAK BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM

İlyas Akmeşe, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz, Edirne merkez ve tüm ilçelere AK Parti olarak, talibiz. AK Parti’de tüm kadrolar tamam, şimdi çalışma ve hizmet zamanıdır. Biz, üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Biz bu seçimlerde Edirne’deki tüm belediyeleri alacağız. Örnek vermek gerekirse; İpsala Belediyemiz, ilçenin tüm yollarını yaptı. Doğal gazını getirdi. Yaptığı pazaryeri, Trakya Bölgesi’nde örnektir. AK Parti olarak başarılı olacağımıza inanıyorum.”

KENDİ CEPLERİNİ DOLDURMAYA BAKARLAR

Keşan Belediye Başkan yardımcılarının aldığı yaklaşık 12 bin TL’lik maaşlarına değinen Akmeşe, “Bunlar önce kendi ceplerini doldurmaya bakarlar. Maalesef CHP zihniyeti budur. Millete hizmet onlarda ikinci plandadır. Aldıkları maaşlarda buna bir kanıttır. Bunlar taşeron işçilerin maaşlarını dahi veremezler. Edirne Belediyesi’nde de benzer durum yaşanmaktadır. Halka gerçekten hizmet eden çalışanları düşünmezler. Allah onlara akıl fikir versin. AK Partililer olarak, halka çıkıp, bunları tek tek anlatın.” dedi.

YANLIŞ YAPAN VARSA BUNUN CEZASINI ÇEKECEK

“Türkiye’de son dönemde CHP’li bazı belediye başkanları görevden alınıyor. Ulusal basında, Edirne Belediye Başkanı’nın alınacağı iddia ediliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan İlyas Akmeşe sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yanlış yapan mutlaka hesabını verir. Eğer işini doğru yaptıysa, ne müfettişten ne de teftiş edilmekten korkar. Bizim belediyelerimizde de, müfettişler var ve bizden de, görevden alınanlar var. Hangi partiden olursa olsun, kim yanlış yapıyorsa ve halka zarar veriyorsa, mutlaka hesabını vermelidir. Ben yaptım oldu mantığıyla bu işler olmaz. Devletin kuralı, kanunu var ve yanlış yapan varsa bunun cezasını çekecek.”

Akmeşe konuşmasının ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.