AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 14.00 sıralarında başlayan toplantıya, Aksal’ın yanı sıra; İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşması Boyalık tarafından yapıldı.

SEÇİMLERDE İYİ BİR SONUÇ ELDE EDECEĞİZ

Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “AK Parti yenilenerek ve güçlenerek tüm Türkiye’de olduğu gibi Keşan’da ve Edirne’de seçimlere hazırlanacaktır. AK Parti olarak bu seçimlerde iyi bir sonuç elde edeceğiz. İleriye gitmeyen Keşan’da hizmet siyasetimiz var. Sayın Fatma Aksal’ın 1.sıradan aday olması önemli bir durumdur. Keşan İlçe Teşkilatı, Edirne genelinde en diri teşkilatlardan biridir. Sayın Fatma Aksal’ın aday gösterilmesiyle birlikte bunun mükafatını aldığımızı düşünüyorum. Edirne’nin siyasetine yön veren bir Keşan var. Adaylığının Keşan’a, Edirne’ye hayırlı olmasını diliyorum. Kendisini iyi hizmetler yapacağına inanıyoruz. Sayın Fatma Aksal’ın milletvekilliği şimdiden hayırlı olsun.”

OYLARIMIZI ZİRVEYE ULAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR

Daha sonra söz alan SKM Başkanı Ercan Dağlı şunları söyledi: “Yine bir seçim sürecini girdik. Bu seçim ülkemiz ve bölgemiz açısından önemli. Genel Merkezimiz Fatma Aksal’ı 1.sıra adayı olarak koydu. Bizlerde Fatma Aksal Hanım arkasında daha fazla çalışarak, oylarımızı zirveye ulaştırmamız gerekiyor.”

Dağlı’nın ardından Fatma Aksal söz aldı.

EDİRNE’NİN VE TÜM İLÇELERİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIZ

Türkiye’nin bir seçim sürecine girdiğinin altını çizen Aksal, şunları söyledi: “24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi yapılacak. Genel Merkezimizin takdiriyle burada 1.sıra milletvekili adayı görevi bana verildi. Bu sadece Fatma Aksal meselesi değildir. Fatma Aksal’a gösterilen bir teveccüh değildir. Ben her zaman Enez, İpsala ve Keşan’ın birlikte hareket ettiğini dile getirdim. Geçmiş yıllarda Evren Bulut, Necdet Budak bu bölgeden milletvekili seçildi. Fakat yukarıda nüfus ağırlığı olan yerlere 1.sıra adaylığını verme gibi bir alışkanlıkları bulunuyor. Onlarda kendilerince haklılar. Ben 10 yıldır bunun mücadelesini veriyorum. Bu bölgenin adayına sahip çıkacağına inanıyorum. Biz Edirne’nin ve tüm ilçelerin milletvekili olacağız. Ama ben Keşan’da doğdum ve bizde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Ben hepinize güveniyorum. Sizlere güvenmesem bu yola çıkmazdım.”

SEÇİM ZAMANI EKTİĞİMİZİ BİÇME ZAMANIDIR

Fatma Aksal, sözlerine şöyle devam etti: “Seçimlere az bir zaman kaldı ve gecemizi gündüzümüze katarak, var gücümüzle çalışacağız. Ankara’ya ne kadar güçlü gidersek, orada sözümüzü daha fazla duyuracağız. İnsanlar seçimlerde hangi partiden kaç adayın çıkacağını hesaplıyorlar. Ama AK Parti olarak, herkesten daha önce bu seçim çalışmasına başladık. Diğer partiler halen aday listesini yapmadı. CHP’de aday listesinde son durum nedir bilmiyoruz. İki kez aday değiştirildiğini görmekteyiz. İYİ Parti’de önemli bir sessizlik söz konusu. Dolayısıyla seçimlere en hazır parti biziz. Biz bir seçim bittiğinde ertesi gün seçim olacakmış gibi çalışmaya başlarız. Seçim zamanı da ektiğimizi biçme zamanıdır. Kalan süre içerisinde AK Parti olarak, ektiğimizi biçeceğiz. Herkese ulaşmaya çalışacağız.”

CUMHURBAŞKANIMIZIN, DAHA GÜÇLÜ BİR PARLAMENTO İÇİN ADIMLAR ATTIĞINI GÖRMEKTEYİZ

Türkiye’nin bir sistem değişikliğine gittiğini hatırlatan Aksal, “Anayasayla bunu geçirdik. Ama hala alt yapısı hazırlanmadı. Halen geçmesi gereken bir sürü yasalar bulunmaktadır. Başkanlık sistemini fiiline uygulamaya koyacağımız bir dönem olacaktır. Bölgemizde yapılacak çok işler bulunuyor. Parlamento gidiyor mu gitmiyor mu yönünde tartışmalar oluyor. Ancak Cumhurbaşkanımızın, daha güçlü bir parlamento için adımlar attığını görmekteyiz. Vekiller olarak, genel siyasetten çok yerel siyasetle uğraşacağız. Bölgemize güzel hizmetler yapacağız. Hedefimiz, alabileceğimiz maksimum oyu alarak, Ankara’ya gitmeye çalışacağız. Daha sonra da el ele vererek, bölgemiz için neler yapabileceğimizi konuşacağız.” dedi. 

Aksal, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı ile buluştu

KEŞAN’IN SEÇİMLERE HAZIR OLDUĞUNU GÖRÜYORUM

Fatma Aksal sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’ın seçimlere hazır olduğunu görüyorum. Ben bu seçimlerden çok umutluyum. Sayın Cumhurbaşkanımızda, Edirne’ye ve Keşan’a güvendiğini bizlere söyledi. Bizden istediği çok çalışmaktır, gerisi milletin takdiridir. Hepinize teşekkür ediyorum.”