SONGÜL KONAR

 “MİLLETVEKİLİ OLARAK DA ZOR BİR YIL GEÇİRDİK”

Yeni yılın sağlıklı huzurlu bir yıl olmasını dileyen Aksal, 2020’nin zorlu geçtiğini, hiç kimsenin öngöremediği bir pandemiden geçildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:“Dünya pandemiyle boğuşurken,  vatandaşına sağlık hizmeti sunamazken, maske savaşları yaşanırken, Allah’a çok şükür Türkiye’deyaptığımız sağlık yatırımlarıyla bu süreci rahat atlatan ülkelerden biri olduk. Milletvekili olarak da zor bir yıl geçirdik. Çok yoğun bir bütçe maratonu geçirdik. Yaklaşık 3 haftadır mecliste çalışıyoruz. Tabi bölgemize gelmek içinde sabırsızlanıyoruz. Meclis ara verdi. Bizde bu süre içinde bölgemizde bulanacağız. Takip etmemiz gereken hizmetler var. Yatırımlarımıza da devam ettik. Bildiğiniz üzere geçen hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı bölgemizdeydi. Ulaştırma yatırımlarımız devam ediyor. Bu anlamda Çanakkale Köprüsünü inşallah planlanan tarih olan 18 Mart 2022’den daha önce açacağız. Her zaman söylüyorum; Çanakkale köprüsü Keşan ve Edirne için çok anlam ifade ediyor çünkü Trakya’yı Anadolu’ya bağlayacak ve bölgemizi bir merkez haline getirecektir.”

“İŞVERENİ DE DÜŞÜNMEK ZORUNDASINIZ”

Geçtiğimiz gün açıklanan asgari ücretle ilgili değerlendirmede bulunan Milletvekili Fatma Aksal, “Gönlümüz tabii ki en yüksek rakamı vermek istiyor ama istihdam kaygısıda var. İşvereni de düşünmek zorundasınız. İş dünyası var, üretim var, istihdam var. Belli bir noktadan sonrada istihdam azalıyor. İnsanlar işsiz kalıyor. O dengeyi çok iyi kurmak lazım. AK Parti döneminde 2002’den 2021’e kadar reel anlamda asgari ücret yüzde 177 oranında arttı. Bu yılda yüzde 20’nin üzerinde bir artış oldu. Bu rakam enflasyondan yaklaşık 7 puan daha yukarıdadır. Ben hem çalışan hem işveren için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi. 

“BU PROJENİN TÜRKİYE’ DE BİR ÖRNEĞİ DAHA YOK”

Keşan Belediye’sinin ‘At Arabaları Triportörlere Dönüştürülmesi’ projesini değerlendiren Aksal, söz konusu projenin Türkiye’de örnek projelerden biri olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sonlandırdı:“Bu projenin Türkiye’ de bir örneği daha yok. Bu baktığınız da hayvan hakları ve çevre kirliliğin de kapsayan bir proje. At arabaları görüntü olarak çevreyi kirletiyordu. İlkel şartlarda çalışan Keşanlı hemşerilerimize çok daha modern imkanlar sunuyoruz. Ayrıca iş imkanı daha fazla olacak. At arabalarıyla yükünü taşıtmak istemeyen birçok insan bu triportörlerle yükünü taşıtacaktır. Daha temiz bir Keşan sözü vermiştik. Daha temiz, daha modern bir Keşan olacak ve hayatını bu işle idame ettiren hemşerilerimizde daha çok gelir elde edeceklerdir. Biz 2019 ve 2020’ de olduğu gibi 2021’de de gecemizi gündüzümüze katarak sevgili Keşanlılar için çalışmaya devam edeceğiz.”