Bir süredir Ankara’da olan ve AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen çeşitli toplantılara katılan ve bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşme fırsatı bulan AK Parti Edirne 2. Sıra Milletvekili Adayı Fatma Aksal, dün Keşan’a döndü ve parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binasına gelişinde davul zurnalarla karşılanan Aksal, salona aday değil adeta seçilmiş bir milletvekiliymiş gibi karşılandı. Saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıya, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, parti yöneticileri, seçilmişleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

MERCAN: AKSAL KEŞANLILARIN SEVDİĞİ VE KEŞANLI TEK ADAY

Toplantıyı açan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, “Bugün yine önemli bir günü yaşıyoruz. 7 Haziran seçimlerinin önemini anlattık ve anlatmaya devam edeceğiz. 7 Haziran Türkiye için bir dönüm noktası ve olmazsa olmaz bir seçim. Adalet ve Kalkınma Partisi ve diğerleri olmak üzere büyük bir seçime gitmekteyiz. Bütün şer odaklarının bir arada olduğu, ülkenin önüne ket vurmak için, kendi menfaatleri için, vatandaşın geleceğini görmeyenlerle vatandaşı için mücadele edenlerin seçimi olacak. Bizler de 7 Haziran seçimlerinde büyük bir güç ve büyük bir mücadeleyle gayretle çalışacağımızı söyledik. Bu gayretimize ilaveten bize güç verecek, teşkilatımıza moral ve koşma azmi verecek bir sebebimiz daha var. Partimizin her kademesinde çalışmış, ben adayken yardımcı olan, başkanken SKM başkanı olan ve herkese yakın olan, Keşanlıların sevdiği ve Keşanlı tek aday Fatma Aksal’ın aday olması bize bir o kadar daha güç ve çalışma şevki vermiştir. Bazıları için sürpriz olan bizim için gerçek. Birçok şeyi başarmaya alıştık artık. Adım adım yükselen bir tavrımız var. Keşan’da belediyeyi de alacağız. 2-3 tane milletvekili de çıkaracağız. Bu topraklar Adalet ve Kalkınma Partisi’ni sahipleniyor artık. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dışında kalanlar utanacak artık, sıkılacaklar. İcraatsızlar, işlerini eksik yapanlar utanacak.” dedi.

KAPI KAPI GEZECEĞİZ

 “Biz parti olarak yine her kapıyı çalacağız.” diyen Mustafa Mercan, her kapıyı çalmak için çok iyi bir sebepleri ve Fatma Aksal gibi bir adayın bulunduğunu kaydederek, “Sizler gibi çalışkan bir teşkilatımız var. Kapı kapı gezeceğiz. Daha önce dediğimiz gibi gönüllülerle gidip gönüllere ulaşacağız. Bugün burada bir ateş yakacağız. Tekrar umudu yeşerteceğiz. Bu bir umut değil, gerçek. Biz 2 milletvekili çıkaracağız. Fatma Aksal hanımefendiyi milletvekili yapacağız. Mücadelemizi tırnaklarımızla kazıyacağız. Bunu millet için, Keşan için, partimiz için ve bu partiye hizmet etmiş Fatma Aksal hanımefendi için de yapacağız. Bunu bir umut gibi, ışık gibi yayacağız ve çok çalışacağız. Ben normal bir vatandaş olarak da parti teşkilatı başkanı olarak da çok çalışacağımın sözünü kendisine verdim. O da bizim adımıza Başbakanımıza sözünü verdi. Neticenin iyi olacağını biliyorum ve eminim. Çok çalışacağız ve inşallah neticemiz de iyi olacak. 10 numara bir adayımız var. Keşanlı tek aday. Keşanlı adayımıza sahip çıkacağız ve bu iş olacak. Bu zorlu mücadelede teşkilatla birlikte arkasındayız. SKM’miz (Seçim Koordinasyon Merkezi) oluşuyor. Mehmet Demirci arkadaşımız bu organizasyonda SKM Başkanlığı yapacak. Ümit Torlaklı ve Özgür İnceoğlu arkadaşlarımız yardımcı olacak ve bu işi hep beraber yapacağız. Sadece isimler üzerinden, teşkilat üzerinden hepimiz çok koşacağız. Tekrar hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

AKSAL: ANKARA’YA GÜZEL HABERLER ULAŞTIRACAĞIZ

Daha sonra söz alan AK Parti Edirne 2. Sıra Milletvekili Adayı Fatma Aksal, toplantıya katılanlara teşekkür ederek şöyle dedi: “7 Haziran’da Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçime giriyoruz. 14 Nisan itibariyle YSK’da geçici aday listeleri açıklandı. 15 Nisan’da Ankara’da Başbakanımız milletvekili aday tanıtım toplantısını yaptı ve biz de oradaydık. Ben 16 Nisan’da tekrar Genel Merkez’de kapsamlı toplantılara katıldım ve başbakanımızla tekrar görüşme fırsatı buldum. Hepinize çok çok selamlarını iletti. Burada teşkilatlara ve adaylarımıza çok güvendiğini, Edirne’den çok iyi haberler beklediğini iletti. İnşallah çok çalışacağız ve Ankara’ya güzel haberler ulaştıracağız.”

BU BİR FATMA AKSAL DAVASI DEĞİL

13 yıllık AK Parti iktidarında çok uzun yollar kat edildiğini, ulaştırmadan sağlığa ve eğitime kadar birçok alanda hayal denilen işlerin gerçekleştirildiğinin altını çizen Aksal, şöyle konuştu: “Ama istediğimiz noktada mıyız? İstediğimiz noktada değiliz hala gidecek çok yolumuz var. Özellikle 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Neden çok önemli? Türkiye bugüne kadar birçok darbelere maruz kalmış. Her dönem Türkiye biraz ileri giderken darbeler yaşanmıştır. Yapılan anayasalar da darbe anayasaları olmuştur. Türkiye’nin daha özgürlükçü, daha müreffeh bir ülke için yeni anayasaya ihtiyacı vardır. Ve şu anda yeni anayasayı yapabilecek güce sahip bir tek AK Parti vardır. Onun için Meclis’te Cumhurbaşkanımız’ın da dediği gibi 400 milletvekiline ihtiyacımız vardır. Onun için hepimiz gecemizi gündüzümüze katarak 400 milletvekili ve yeni bir anaya çıkarmak için mücadele etmeliyiz. Bu bir Fatma Aksal davası değildir, bu bir Şemsettin Emir davası değildir. Bu bir birincilik, ikincilik davası değildir, bu bir Türkiye davasıdır. Kimin nerde olduğu hiç önemli değildir. Hepimiz gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalıyız. Türkiye’de yeni bir anayasa yapılması ve daha iyi bir Türkiye için mücadele etmeliyiz. Edirne için başbakanımızın çok güzel projeleri var. Edirne ne istiyorsa vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde SKM’nin yaptığı program dâhilinde hepimiz çalışacağız. Edirne için partimizin projelerini aktaracağız. Bu hepimizin projesidir. Bunlar Edirne ve Türkiye projesidir. Ama başbakanımızın da Edirne’ye yönelik çok güzel projeleri var. İnşallah hayırlısı olacak ve Edirne hak ettiği yere gelecektir.”