SONGÜL KONAR

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 13.00 sıralarında başladı. Toplantıya, Yavaş’ın yanı sıra; CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, CHP Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Er, ilçe yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri, bazı il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Yavaş, basın açıklamasından önce toplantıya katılanlara karanfil dağıttı. Toplantıda, ilk olarak, Yatıkçı söz aldı.

Toplantıya gelenlere, “hoş geldiniz” diyerek, sözlerine başlayan Salim Yatıkçı, şunları söyledi: “CHP ulu bir çınardır, büyük bir ailedir. İçimizdeki heyecanı adayımız belirlendikten sonra da, meydanlarda ve sokaklarda aynı heyecanı göstereceğimize, birlikte mücadele edeceğimize gönülden inanıyorum.” diyen Yatıkçı sözü yavaş’a bıraktı.

 

 “KEŞAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINA TALİBİM”

Toplantıda, öncelikle kendisini tanıtarak, sözlerine başlayan Yavaş, şunları söyledi: “Ben, Keşan’ın tüm sorunlarını biliyorum. Keşan’ın sorunlarının çözümlerini de biliyorum. Ama bugünden itibaren hayatıma dair yeni bir başlangıç yapıyorum. Bugünden itibaren ‘ben’ yok, ‘biz’ var. ‘Ben’ söylemiyle hiçbir yere varamayız ama ‘Biz’ olabiliriz. Bu çerçevede; Keşan Belediye Başkan adaylığına talibim. Aşkla ve sevgiyle hizmet etmeye talibim.”

“ÖNCELİKLİ SORUNLARI BİRLİKTE TESPİT EDECEĞİZ, BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Mustafa Yavaş sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’da, en büyük sorunumuz trafiktir. Sorunlardan bahsetmeyi seven biri değilim. Her zaman çözüm arayan, pozitif olan ve mutlu olmaya çalışan biriyim. Bundan ötürü de, sorunları hep birlikte çözebiliriz. Keşan’da trafik sorunun çözümü çok basittir. Bu sorunları, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütleri, odalar ve esnaflarımızla birlikte çözeceğiz. Ayrıca, şehir içinde yayalaştırma yapılması gerekiyor. Yurtdışında bazı ülkeler, Türkiye’de bazı şehirler gezdim ve benzer uygulamaları yerinde görme fırsatım oldum. Biz, Keşan’ı örnek bir ilçe yapabiliriz, il olmaya aday bir Keşan yapabiliriz. Bugün burada, yepyeni bir başlangıç yapabiliriz. Biz, olabildiğimiz sürece başarıya ulaşacağımıza inancım tamdır. ‘Biz çalışacağız, Keşan kazanacak’ sloganıyla bu yola çıktık. Burada, tek hedefimiz, ‘biz’ olmaktır. Tek başına kimsenin karar vermediği, birlikte paylaşarak karar verdiğimiz bir birliktelik anlayışını ortaya koyacağımıza inanıyorum. Birlikte öncelikli sorunları tespit etmemiz, tahlil etmemiz, tartışmamız ve çözmemiz mümkündür. ‘Biz’ olmak zorundayız.”

“ESNAFIMIZ OLMADAN, KEŞAN’IN OLMA ŞANSI YOKTUR”

Türkiye’de ekonomik şartlar göz önüne alındığında, Keşan Belediyesi olarak, esnaflara yardımcı olunması gerektiğine kayıt düşen Yavaş, şunları söyledi: “Bölgemize, başka şehirlerden gelen ya da Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen misafirlerimize yardımcı olmalıyız, sahip çıkmalıyız. Şehir girişinde karşılanacağı, şehir merkezine taşınacağı, güvenli ortamda rahatlıkla alışveriş yapabileceği ve evlerine rahatça dönüş yapmalarını sağlayabileceği bir ortam sağlamamız gerekiyor. Biz, onlara bu imkânı hazırlayacağız. Esnafımızın yanında olmak zorundayız. Esnafımız olmadan, Keşan’ın olma şansı yoktur. Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen insanların Keşan esnafımıza önemli bir katkısı var. Bugün yurtdışından gelen insanlar otobüslerle Edirne’ye, Tekirdağ’a gidiyor. Bunları belediyeler organize ediyor. Belediyeler, ‘biz’ olduğunda esnaflarda mutlu olacaktır.”

“ERİKLİ VE YAYLA’YI 12 AY BOYUNCA YAŞANABİLİR BİR TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ”

Erikli ve Yayla hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Mustafa Yavaş, “İnsanların sakin, huzurlu ve güvenli bir tatil yapmalarını sağlayacağız. Belediye olarak, Erikli ve Yayla’da düzeni oturtmamız lazım. Erikli ve Yayla’da neden 12 ay boyunca yaşanabilecek bir belde ya da bölge olamıyor? Burada, eksik olan yazlık evleri olanlar mı yoksa ‘biz’ olamamak mı? Buraların esnafımıza ne kadar ekonomik katkısı olduğunu iyi biliyorum. Bundan ötürü de, buraları 12 ay boyunca yaşanabilir bir turizm kenti yapacağız. Biz olacağız, yapacağız.” şeklinde konuştu.

“HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIMEVİ”

Açıklamasına , “Keşan’da yaşayan yaşlı insanlarımız ve gençlerimiz, bizler için çok önemlidir.” diyerek, başlayan Yavaş, şunları söyledi: “Yaşlılarımız ve gençlerimiz için belediyemizin ekstra hizmet yapması gerekiyor. Çünkü onların desteğe ihtiyacı var. Onlar bizlere öğretmen ve rehber oldu. Belediye olarak, bizlerde onlara sahip çıkacağız. Onlar için huzurevi ve yaşlı bakımevinin nerelere yapılacağını biliyorum. Belediye olarak, tüm imkânlarımı kullanmayı düşünüyorum.”

“YÜREĞİME BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEVDASINI DÜŞÜREN KİŞİ MEHMET GEMİCİ’DİR”

Yavaş sözlerine şöyle devam etti: “Benim yüreğime belediye başkanlığı sevdasını düşüren kişi Mehmet Gemici’dir. Keşan’da belediyeye gelen herkesin birebir karşılanmasını istiyorum. Belediyede ne kadar basit işi olursa olursun tek tek karşılanacak. Gelen kişi biraz beklemesi gerekiyorsa, çay ikram edilecek. İşi bitikten sonra da, kapıya kadar uğurlanacak. Bundan ötürü de, belediyemizin girişine en bilgili ve tecrübeli kişilerden oluşan bir ekip kuracağız. Herkesin işi tek tek takip edilecek.”

“BELEDİYEMİZİN HER YIL GELİR VE GİDERLERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Keşan Belediyesi’nin hesaplarının her yıl halka açıklanacağını belirten Yavaş, “Hesaplarımız, halka açık toplantıyla kamuoyuna açıklayacağımızın sözünü veriyorum. Ben hiçbir zaman verdiğim sözü yemedim. Belediye başkanı olduğumda ve ‘biz’ anlayışıyla hareket ettiğimiz sürece, halka açık toplantılarla belediyemizin her yıl gelir ve giderlerimizi açıklayacağız.” şeklinde konuştu.

“BİZ BİR OLMAMIZ DURUMUNDA HER ŞEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

“Keşan’da mimari yapaya dikkat edeceğiz. İlçemizde mimari yapı komisyonu kuracağız. Benim düşüncemin hiçbir önemi yok. Sizler olmadan ben hiçim. Biz bir olmamız durumunda bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Biz çalışacağız, Keşan kazanacak. Keşan’da kendi kendine yeten ve enerjisini Keşan Belediyesi’nin sağladığı bir projeyi hayata geçirebiliriz. Bu imkânsız bir durum değildir. Güneş ve rüzgâr enerjisiyle, dünya başka yerlere gidiyor, biz başka yerlere gidiyoruz. Bundan ötürü de, yolumuzu değiştireceğiz ve tüm Keşan’a yeten bir enerji imalatı yapan bir Keşan Belediyesi’ni hayal ediyorum. Keşan Belediye Başkanlığı’na talibim. Sevgiyle, aşkla bizlere yakışır şekilde yürütmeye talibim. Tüm Keşanlılarla sevgiden oluşan bir gönül köprüsüne talibim. İhtiyacımız olan birliktelik ve beraberliktir. ‘Biz’ olduğumuzda, ‘biz’ çalıştığımızda Keşan kazanacak. Önce insan diyeceğiz. Biz çalıştığımızda, Keşan kazandığında burada yaşamaktan mutlu olacağız. Keşan’da üretmekte mutlu olacağız. Biz çalışacağız, Keşan kazanacak.” şeklinde konuştu.