AYGÜL KONAR

Ay konuşmasında Keşan’da Demokratik Sol Parti’nin ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak; “14.11.1985 Tarihinde kurulmuş olan Partimizin, Sayın Bülent Ecevit’in siyaset yapma yasağı katlıktan sonra ilk resmi mitingini burada yapmıştır. Bu sebepten dolayı peşinden gelen kişiler Genel Başkanlık adaylıklarını bu ilçeden açıklamıştır. Ben kendimde bu sebepten dolayı ilk Keşan’ı İlçemizi ziyaret ederek Genel Başkan Adaylığımı Keşan’dan Resmi olarak açıklıyorum. Buradan Ülkesini Bayrağını seven herkese selam olsun. Cumhuriyet Sevdalısı tüm dostlara selam olsun. Ben ve arkadaşlarım bu mücadeleye çıkmadan önce bütün eski bakanlarımıza ve eski vekillerimize ulaşarak. Önümüze düşün bizi toparlayalım partimizi yeniden iktidara taşıyalım dedik. Bir tanesi ben varım demedi emek ve mücadele vermek istemedi. Biz onlara da saygı duyduk bizle görüştükleri içinde ayrıca teşekkür ettik.” dedi.

 “HALK AK GÜVERCİNİ ÖZLEMİŞ”

“Halk Ak Güvercini özlemiş bizde varız yanınızdayız deyip desteklerini sundular. Bize ulaşan ve gönlü bizle olan herkese teşekkür ediyorum” diyen Ay sözlerine şöyle devam etti, “Ben ve Yusuf Erdem Nalbantoğlu başkanım beraber mücadeleye başlama kararı aldık. Senin Yiğit adam Karaoğlan’a sevdanı biliyorum bitmesin bu sevdada bu davada dedi. Bizde bu onurlu yola beraber çıktık. Bu yola çıkalı bir hafta oldu yüzlerce kişi ile görüşme yaptık. Rabbim bunu canı benden almadıktan sonra bendeki Karaoğlan sevdasını kimse bitiremez. Ben bunu tek başıma başarmayacağım tabi ki bütün Demokratik Sol Parti teşkilatıyla başaracağız. Öncelikle Sayın Genel Başkanım Önder Aksakal Bey ve bütün teşkilatlarımızla sokağa ineceğiz. Türkiye’de sıkılmadık el bırakmayacağız. Buradan bu davaya gönül vermiş herkese sesleniyorum. İl ve ilçe başkanlıkları kurmak için genel merkeze ve il başkanlılarına müracaat edin. Demokratik Sol Parti’yi beraber iktidara taşıyalım. Demokratik Sol Parti İktidarda olmadığı yıllarda ülkenin hali ortada.”

“DEMOKRATİK SOL PARTİYİ HAK ETTİĞİ YERE HEP BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”

 “İnsanca bir yaşam isteyen halkımız bize oy verecektir. Sürünmek istiyorsa da diğer partilere oy vermeye devam edebilir” şeklinde konuşan Ay sözlerini şöyle sonlandırdı; “Ben bu sevdayı iktidara taşıyacağıma inanmasam bu yola çıkmam. Birlikte başaracağız herkeste buna inansın. Ben eşimi üç çoğumu ve annemi bıraktım. Bütün Türkiye’yi gezmek için yola çıktım. Umutsuzluk yok başaracağız hep birlikte başaracağız. Bütün illerden davet eden arkadaşlar var hepsine gideceğim. Buradan size söz veriyorum Demokratik Sol Partiyi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız. Bunu mevcut genel merkezimizle beraber yapacağız. Demokratik Sol Partide rekabet olmaz küslük olmaz el ele verip gece gündüz mücadele vereceğiz. Keşan’da ilk olarak belediye başkanımızı ziyaret ettik. Bizi çok hoş karşıladı bu cesaretimden dolayı beni takdir ve tebrik etti. İçindeki Ecevit sevdasını anlattı. Bu nazik ziyaretimizi kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Opr. Dr Mehmet Özcan’a başarılı çalışmalar diliyorum. Esnaf ziyaretlerinde bulunduk halk perişan işlerinin kötü olduğunu dile getirdi. Az daha sabır edin umutsuzluk yok geliyoruz dedim. İlçemizde bulunan değerli basın mensup arkadaşlarını kendi ofislerinde ziyaret ettik. Edirne’nin diğer ilçeleri ziyaret etmek için yola çıktık. Ne ezen nede ezilen insanca halkça bir düzen için yola çıktık bunu da birlikte başaracağız.”