AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, dün Edirne'de katıldığı mitingte yaptığı açıklamada, yetişen çeltik, arpa, mısır ve diğer 10 tür bitkinin destek kapsamına alındığını belirterek, "Destek ödemelerini artık yılın her ayında küçük küçük parçalar halinde vermeyeceğiz. Bir ödeme ilkbaharda, bir ödeme de sonbaharda olacak." dedi.

"Sandığa gideceğiz ülkemiz için milletimiz için, geleceğimiz için önemli bir karar vereceğiz" diyen Yıldırım, "Edirne Hazır mı? Edirne Ne diyor/" diye sorup karşılığında meydanda toplananlardan 'Evet' yanıtını alınca, "Allah sizden razı olsun" dedi. Yıldırım, "Edirne kararını çoktan vermiş karar 'evet' istikamet Cumhuriyetin 100'üncü yılı. Mustafa Kemal'in, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi. 16 Nisan'da devlet sistemin değil, hükümet sistemini değiştirdiklerini belirterek, "1923'te devlet sisteminin adını koyduk. Cumhuriyeti birlikte kurduk birlikte yaşatacağız. Kim rejime elini uzatırsa karşısında milleti bulur. Bu sistem zaman zaman problem üretiyor. Geçmişte yaşananlara bakalım, Ahmet Necdet Sezer'in anayasa kitapçığını fırlatmasının ardından millet milyarca lira kaybetti. 638 milyar borç ödedik. Bu borçları ödemeseydik ne olacaktı? Daha fazla yol, hastane, daha fazla fabrika ve kalkınmış bir Türkiye olacaktı. Şimdi 18 maddelik değişimle biz hükümet sistemini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak değiştiriyoruz.  Mevcut sistemde Başbakan güçlü, Cumhurbaşkanı da güçlü. Normalde parlamenter sistemde Başbakanlar güçlü olur, Cumhurbaşkanı temsili olur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bugüne kadar krizlere yol açan çifte başlılığı ortadan kaldıracaktır. Artık milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan var. İki başlılık sorun oluyor. Bunu niye yapıyoruz? Çünkü bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor, sorunların çözümü gecikiyor. Kalkınmamız yavaşlıyor, kazanımlarımız maalesef bir bir elimizden gidiyor. Dolayısıyla mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine artık ayak uyduramıyor. Ekonomin büyümesine ayak uyduramıyor. Ülkenin vaktinin, enerjisinin boşa harcanmasına sebep oluyor.” dedi.

2002'DE EDİRNE’DE SADECE 6 AMBULANS VARDI ŞİMDİ 42 TANE OLDU
Başbakan Binali Yıldırım, hükümetlerinin Edirne'ye yaptıkları yatırımları da anlatarak, "15 yılda Edirne'ye 11 milyar yatırım yaptık, 11 katrilyon. Okullar, toplu konutlar, barajlar, göletler ve daha birçok eserleri Edirne'ye kazandırdık. Merkeze, Havsa'ya yeni hastaneler yaptık. Edirne'de 2002'de sadece 6 tane ambulans vardı. Şimdi ne kadar 42 tane. 6 nere, 42 nere? 2002'de bu şehrin içme suyu sıkıntısı vardı değil mi? Şimdi böyle bir sorunu kaldı mı? İçme suyunu getirdik. 2002'de Edirneli çiftçi kardeşlerimize verilen destek AK Parti'den önce sadece 37 milyon şimdi 263 milyon, tam kat. Helali hoş olsun." dedi.

EDİRNE’YE MÜJDELER

Edirne’ye yeni müjdeler de veren Başbakan Yıldırım, "Edirne Ovası, koruma alanı olarak ilan edildi. Edirne'de yetişen çeltik, arpa, mısır ve diğer 10 tür bitki destek kapsamına alındı. Destek ödemelerini artık yılın her ayında küçük küçük parçalar halinde vermeyeceğiz. Bir ödeme ilkbaharda, bir ödeme de sonbaharda olacak. Böylece çiftçilerimiz yaza ve kışa hazırlıklı girecek. Mazotun yarısı bizden, yarısı sizden. Ayrıca, bu yıl sebze fidelerini de destek kapsamına aldık. Aldığınız fideler ve fidanların yüzde 40'ının parasını devlet ödeyecek. Edirne'ye damızlık düve üretim merkezi kuruluyor. En az 500 baş kapasiteli damızlık düve üretim merkezi kurulacak. Ahır yapımı, alet ve edevat alımına yüzde 50 bedelsiz destek verilecek. Gördüğünüz gibi hizmetler hız kesmeden devam ediyor. Enez'e ve İpsala'ya yeni hastaneler yapıyoruz. Üç yeni baraj daha yapıp bu ovaların sulama alanını genişletiyoruz. Edirne, Kırklareli, TEM otoyolu, Edirne, Karaağaç Malkara ayrımı, İpsala, Havza, Uzunköprü, Gelibolu yol çalışmaları devam ediyor. Edirne, bizim Balkanlara açılan yüzümüzdür, kapımızdır. Gençlerimize,  pehlivan adaylarımıza müjde. Edirne'ye bir spor lisesi yapmaya karar verdik, hayırlı uğurlu olsun. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı stadyumu da yeni baştan yapacağız. Yeter mi? Yetmez. Yeter ki siz isteyin. İpsala'ya, Keşan'a, Süloğlu'na, Havsa'ya bu yıl doğal gaz geliyor, hayırlı uğurlu olsun."

Başbakan Yıldırım, mitingin ardından valiliği ziyaret etti.