Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, dün, basın mensuplarının beldede AK Parti’den yeniden belediye başkan adayı olup olmayacağı yönündeki sorularını yanıtlarken, konuyla ilgili olarak net cevaplar vermekten kaçındı.

“BELDE TEŞKİLATI AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYMUŞ”

Gazetecilerin, “AK Parti Beyendik Belde Teşkilatı’nın Nuran Uslu’yu direkt aday olarak lanse etmesinin ters tepki yarattığı yönünde söylentiler var. Bu konuda konuşulanlar doğru mu?” sorusuna Uslu, “Belde teşkilatının bu açıklamasından dolayı bana karşı neden tepki olsun? Bunu anlamış değilim. O benim yaptığım bir açıklama değildi. Belde teşkilatı beldede yaşanan gelişmeler ve kendilerine gelen olumlu tepkilerden dolayı o şekilde bir açıklama yapma gereği duymuş. Bence böyle bir açıklama yapılması gerekli değildi. Çünkü 2014 yerel seçimlerine çok zaman var. Belde teşkilatının açıklamasının ardından Keşan İlçe Başkanlığı’mız da bir açıklama yaptı. Ve bu açıklama doğru bir açıklamaydı. Çünkü adaylık sürecinde  demek doğru değildi. Daha birçok kişi partimizden belediye başkanı olmak için aday olacaktır. Herkesin adaylık başvurusu yapma hakkı var ve yapabilirler. Tek adayımız Nuran Uslu derseniz doğru olmaz. Ayrıca partimizde adaylık süreci henüz başlamadı. Süreç başladıktan sonra adaylarımız başvuruları yapar ve isimleri hep birlikte görürüz.” diye cevap verdi.  

“BİRDEN FAZLA ADAY ADAYI ÇIKMA DURUMU VAR”

Bir gazetecinin “İlçe başkanlığının belde teşkilatının açıklamasına verdiği cevap Nuran Uslu’nun aday olmayacağı anlamına gelmiyor mu?” sorusuna yanıt veren Nuran Uslu, “Tabii ki gelmiyor. İlçe teşkilatının açıklamasındaki amaç, sürecin başlamadığı ve demenin doğru olmadığını belirtmekti. Beldemizde de birden fazla aday çıkma durumu var. Aday sayısında bir sınırlama yok. Adaylık süreci sonrasında partimiz adaylar arasından değerlendirmeleri yapacaktır. Kimle seçimi kazanacak ise onunla seçime girecektir. Yani <İlçe Teşkilatının bu açıklamasından sonra Nuran Uslu adaylığının kesin olmadığını gördü ve geri çekilecek.> diye bir şey söz konusu değil. Benim garanti ile ilgili bir şartım yok ve bu şartı hiçbir zaman koşmadım. Ama ben bu dönemin sonunda aday olmayacağımı açıklamış, defalarca söylemiştim. Şu anda normal süreç devam ediyor. Ben fikrimi daha önce de söylemiştim ama sürecin nasıl işleyeceğini hep birlikte göreceğiz.” şeklinde görüş bildirdi.

“SÜREÇ ÇOK UZUN”

Uslu, diyor musunuz?” sorusuna karşılık olarak, “Ben böyle bir şey söylemiyorum.” dedi.

“Aday olmayacağınızı söylüyor musunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Nuran Uslu, sürecin çok uzun olduğunu belirterek, sürecin başlamasının ardından her şeyin ortaya çıkacağını kaydetti.

“TOKİ’DE İKAMET EDEN VATANDAŞLAR DA DEVAM ETMEMİ İSTEDİ”

Basın mensuplarının “Geçtiğimiz günlerde belde teşkilatının adaylık konusunda yine bir toplantısı yapılmıştı. O toplantıya siz ve adaylık için adı geçen Ferat Gülver de katılmıştı. Bu toplantıda adaylık konusunda öne çıkan bir gelişme oldu mu?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Uslu, öne çıkan herhangi bir gelişmenin yaşanmadığının altını çizerek, “Ancak toplantıda belde teşkilatına yeni adaylar ile yola devam edilmesi fikrimi belirttim. Belde halkına teşekkür ederek kenara çekilmeyi istediğimi söyledim. Bu söylediklerimden sonra biraz tepkiler oldu. Konuyla ilgili olarak bir toplantı daha yapıldı. TOKİ’de ikamet eden bazı vatandaşlar da devam etmemi istedi. Bazı şeyler yaşanıyor ama süreç nasıl gelişecek bilemiyorum. Beldede aday adaylığında Ferat Gülver ve Dr. Songül Taş’ın isimleri geçiyor. Ancak belde teşkilatı benim aday olmam yönünde fikir belirtiyor. Belde teşkilatı diyor.”  şeklinde konuştu.

“BAŞKA BİR PARTİNİN ADAYI İÇİN YORUM YAPMAM DOĞRU DEĞİL”

“Görev verilirse yeniden aday mısınız?” sorusuna, “Bu konuda bir şey demiyorum.” şeklinde cevap veren Nuran Uslu, son olarak basın mensuplarının “CHP’de aday adaylığı süreci sona erdi ve Beyendik Beldesi’nden sadece Muhammet Örnek’in dosya teslim ettiği görülüyor. Muhammet Örnek’in aday adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Başka bir partinin adayı için yorum yapmam doğru değil. Muhammet bizim de bir kardeşimiz. Kendisi için hayırlı olsun. Basında okuduğum kadarıyla tek aday adayı. Kendisine başarılar diliyoruz.”