HABER MERKEZİ

DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Erdem Nalbantoğlu’nun da katıldığı törende konuşan DSP Genel Başkan Adayı Ayşe Hazal Beytaş, “DSP’nin boşluğu doldurmadığı ortada” dedi. Beytaş, törende şunları söyledi: “16 yıllık AKP iktidarı azgın bir şekilde Cumhuriyet’in ve demokrasimizin üzerine yükleniyor. Daha şimdiden farklı bir rejimin içinde yaşamaya başladık. Bir kişinin mutlak iktidarına dayanan bu rejim kendisini oylarıyla destekleyenlerin bile korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Her alanda yaşayan yıkım artık halkın kaldıramayacağı boyutlara ulaşıyor. Halka vaat edilen şey artık güllük gülistanlık bir ülke değil. İşsizlik ve pahalılık cehennemi derinleştirerek toplumun bütün katlarını kavuruyor. Sözüm ona muhalefet partileri bu politikaların karşıtı değil bütünleyicisi rolünü oynuyorlar. Bu manzara karşısında halkın umutsuzluğu derinleşiyor. Bu durumda halka önderlik edecek siyasal bir partinin yokluğu ise bu umutsuzluğu daha da büyütüyor. Ecevit’in 12. Yıldönümünü idrak ettiğimiz bugün onun en büyük eseri olan DSP’nin içine düşürülmüş olduğu içler acısı hali üzülerek bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Oy oranı binde bire kadar düşürülmüş. Seçime girebilmek için gerekli olan en az 41 ilde minimum düzeydeki örgütlenmeyi başaramamış. Partinin son kalan varlıklarını har vurup harman savurmuş DSP’yi küçültücü ‘kim fazla verirse onla ittifak yaparım”’türünden pazarlık kokan beyanatlar veren başka partilerin gücüne güvenerek var olmaya çalışan Hülasa halkın altında ezildiği ağır koşullara ve Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin uğradığı saldırılara karşı kılını kıpırdatmayan DSP yönetimi ile karşı karşıyayız.”

“DSP’NİN BOŞLUĞU DOLDURMADIĞI ORTADA”

Beytaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “DSP’nin boşluğu doldurmadığı ortada, hâlihazırda yöneticilerin elinde DSP, teşkilatları birer birer kapanan ve seçimlere girme yeterliğini bile kaybetmiş bir parti durumuna düşürülmüştür. Parti’nin üye kaybı çok büyük. İşin ilginç yanı dün ihraçları ve diğer üye kayıplarını önemsemeyen DSP Yönetimi bugün web sitesinde güya partiden gidenleri-hangi nedenle ayrılmış olursa olsunlar- ve ilk kez DSP’ye girecek olanları DSP ilkelerine uymaları kaydıyla partiye çağırıyor.”

“DSP’YLE İKTİDARA YÜRÜYELİM”                            

Aralarındaki küçük hesaplaşmaların, çekememezliklerin bir kenara bırakılması gerektiğini savunan Baytaş konuşmasını şöyle bitirdi: “Yüce bir dava önümüzde duruyor. Bu dava Demokratik Sol Hareket’in küllerinden doğuyor DSP’yi yeniden örgütlemesidir. Bir olalım birlik olalım, on binlere, yüz binlere ve milyonlara ulaşarak DSP’yle iktidara yürüyelim.  Bunu ancak 12’sini idrak ettiğimiz Ecevit’in ölüm yıldönümünde, DSP’yi Ecevit’in hem maddi hem de manevi tüketenlerden kurtararak yapabileceğimizi unutmayalım. Sonuç olarak, tüzlüğü, programı ve partinin yerleşik teamüllerini sürekli çiğleyen bir anlayış artık DSP’nin başında durmamalıdır. Bugün Genel Başkan ve arkadaşları bu tutumlarıyla meşruiyetlerini yitirmişlerdir. Bu arkadaşların ülkemize ve partimize yapacakları en büyük iyilik Bülent Ecevit’in siyasi mirasına daha fazla ihanet etmeden, bir an önce istifa edip, işgal ettikleri görevleri gerçek sahiplerine bırakmalıdır.”