16-17 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen CHP’nin 35. Olağan Kurultay’ında CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun PM (Parti Meclisi) seçimlerinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almasından sonra Edirne Kurultay delegelerinden 3’ünün oy kullanmamasını değerlendiren Mustafa Bezbaş, “Okan Gaytancıoğlu hakettiği PM’ye giremedi belki ama CHP’li vicdanlarda mağduriyeti görüldü.” şeklinde konuşarak oy kullanmayan kurultay üyelerine tepki gösterdi.

‘SÖZDE EDİRNELİ KURULTAY DELEGELERİ’ ADAYIMIZA OY VERMEDİ

Yılardır Edirne’nin PM’de temsilcisinin olmamasının sıkıntısının altını çizen Bezbaş, ‘Sözde Edirneli kurultay delegelerinin oy vermediğini iddia etti. Bezbaş, konu ile ilgili şunları söyledi: “Edirne’nin yıllardır CHP PM’de temsilcisinin olmaması yüreğimizi burkardı. Genel Merkezi suçlar, niye bizden kimseyi PM’ye almıyorlar diye şikâyet ederdik. Kurultayda bir arkadaşımız aday gösterildi ama adaylık bekleyen ama aday olamayan diğer milletvekilimizin çevresindeki ‘Sözde Edirneli kurultay delegeleri’ adayımıza oy vermedi.

ÜYENİN KARŞISINA ÇIKINCA NE DİYECEKLER

Yaşanan oy kullanmama olayının nedeni sorgulayan Mustafa Bezbaş, sorumluların üyenin karşına çıkınca ne diyeceklerini sordu. Bezbaş konuşmasını şöyle tamamladı: “Edirne’nin kaderi midir seçilenlerin bir dahaki dönem kavgası mıdır bilinmez. Edirne milletvekilleri daha seçildiği günden itibaren birbirlerine düşman olurlar. Kalitesiz ve vicdansız bu davranışlar yıllarca birlikte hareket etme ortak akılı uygulama enerjisinden mahrum etti Edirne’yi oysa biz seçim çalışmalarında 3’nü hiç ayırtmamıştık. Adaysız kalmış Keşan’da bile bu duyguyu bastırmış, her şey CHP için insanlar geçicidir diye kendi etrafımızı ikna etmiştik. Çok net söylüyorum biz kurultay delegesi olsak Erdin Bey aday olsaydı hiç düşünmeden oyumuzu verir örgütümüze vicdanımız rahat dönerdik. CHP hıyaneti unutmaz örgüt bunu bir yere yazar. Okan Gaytancıoğlu hakettiği PM’ye giremedi belki ama CHP’li vicdanlarda mağduriyeti görüldü. Bakalım ‘Ben varsam, CHP var; ben yoksam, PM de neymiş’ diyenler ‘Edirne’yi 2019’da biz dizayn edeceğiz’ diyenler üyenin karşısına çıkınca ne diyecekler?”