Bezbaş ile beraberindeki Keşan Belediye Meclis aday adayları başvuru dosyalarını CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı’ya teslim etti.  Salim Yatıkçı, yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarıyla birlikte belediye başkanlığı aday adaylığına müracaat eden Sayın Mustafa Bezbaş başvuruyu yapan ilk kişi oldu, ilk adımı attı ve bu sürecin hayırlı geçmesini diliyorum” dedi. 

Başvuru dosyasını teslim eden Bezbaş, şunları söyledi:“ Sevgili Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım, adaylık açıklamamıza değil dosya teslimi için buraya geldik. Bugün Keşan siyasetine yeni yüzler kazandırma mücadelemizin başarılı olduğunu görüyorum. Çok değerli arkadaşlarım, arkadaşlarımız incelik yaptılar. Keşan’ı başka bir vizyona taşıdılar, iri bir kasabayı kent haline getirme vizyonumuza paydaş oldular. Ben burada kendi mesleklerinde başarılı olmuş maddi olarak bir takım şeylere ihtiyacı olmayacak Belediyemizden bu konuda talepleri olmayacak arkadaşlarımıza bir ekip oluşturmak istedik. Sizlerin karşısına pırıl pırıl bir ekiple çıktık bundan sonra partimizde ekibimize katkıda bulunacak, belediye meclis üyesi adaylarımız başvuruda bulunacak. Dün Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ı da adaylık açıklamamıza davet ettik ve kendisiyle tarihi bir konuşma yaptım. Orada Keşanlıların bütün düşüncelerini özel-genel diye düşünmeden kendisine ilettim. Artık takdir kendisinindir. Benim anlayışıma göre Belediye başkanlığı iki dönemden fazla yapılmamalıdır”

BİZ HERKESE EŞİT DAVRANACAĞIZ

Bezbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi toplumun en önemli bir yapıtaşı tarihi bir bütünlük içinde bir okul, ben bu okulun içinde iyi bir öğrenci olduğumu düşünüyorum. Bizim meclis üyesi adaylarımız sadece meclisi oluşturmayacak. Benim dışımda aday adayı arkadaşlarım var bunlarında talepleri olacak, arkadaşları meclise girecek. Ayrıca partimizin meclis üyesi olmasını isteyen arkadaşlarımız olacak. Buradan şu anlaşılmasın bizimle birlikte hareket eden arkadaşlarımızla sadece belediyeyi yönlendireceğiz, böyle bir şey yok. Biz herkese eşit davranacağız hepsi bizim arkadaşımız, partimizin üyesi bizim meclis üyemizdir, hatta muhalefetten gelen meclis üyelerimizde bizim meclis üyemizdir. Keşan’a hizmet etmek için yola çıkmış olan arkadaşlarımızı kucaklayacağız.”

KEŞAN HALKINI VE PARTİLİLERİMİZİ DAVET EDİYORUZ

18 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de partide açıklama yapacağını hatırlatan Bezbaş, “Yapmış olduğum bütün açıklamaları ilçe başkanlığında yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bu bizim kuralımızdır, partimizin geleceği ve bütünlüğü açısından önemlidir. Meclis üyeliğine aday adayı olacak arkadaşlarımız buradalar, Dr. Tayyar Tavşanoğlu, Çiftçi Mehmet Gümülcineli, daha önce İlçe Yönetiminde olan Ferit Akın, Medya Keşan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam, Biyoloji Öğretmeni Banu Saygı, Diş Hekimi Mustafa İşbaşar, daha önce İlçe Yönetiminde olan Edebiyat Öğretmeni Anıl Çakır, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisinde görev yapmış Yılmaz Karataşoğlu, bugün dosyalarını teslim etti. 18 Ekim 2018 Perşembe günü yapacağımız olan adaylık açıklamamıza tüm Keşan halkını ve partililerimizi davet ediyoruz.” dedi. 

BİZİM BİR VİZYONUMUZ VAR

CHP tarihinin üzerine bir taş eklemek istediğini söyleyen Bezbaş, “Biz Cumhuriyet Halk Partisinde var olanı reddetmek, var olanı kötülemek var olanı yok etmek için yola çıkmadık. Biz tarihimizin üzerine taş eklemek istiyoruz. Bizim bir vizyonumuz var. Artık normal belediyecilik anlayışından çıkıp yeni hayaller kurmak istiyoruz. Biz Keşan’da olmayanı değil daha önce pratikte yapılmış olanı Keşan’a uygulamak istiyoruz. Klasik bir belediyecilik yapmak için gelmiyoruz, toplumun bütün dertlerine çözüm üretmek için geliyoruz. Bu şehri ilerici, çağdaş, muhalif insanların yaşadığı, bilimle teknolojiyle ve kültürle yönetmek istiyoruz. Sizlerin karşısına pırıl pırıl bir ekiple çıktık bundan sonra partimizde ekibimize katkıda bulunacak, belediye meclis üyesi adaylarımız başvuruda bulunacak.” şeklinde konuştu. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI İKİ DÖNEMDEN FAZLA YAPILMAMALIDIR

Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı da adaylık açıklamasına davet eden ve kendisiyle tarihi bir konuşma yaptığını ifade eden Bezbaş, “Orada Keşanlıların bütün düşüncelerini özel-genel diye düşünmeden kendisine ilettim. Artık takdir kendisinindir. Benim anlayışıma göre Belediye başkanlığı iki dönemden fazla yapılmamalıdır. İki dönemden fazla belediye başkanlığı, iki dönemden fazla devlet başkanlığı faydalı olsaydı Amerika yapardı. Amerika bugün dünyanın en büyük ülkesi olmasını hep yenilenmeye yenileşmeye borçlu. Bir suda iki kere yıkanma şansınız yok. Zamanı geliyor bazı şeyleri artık canımız istemiyor. Başka bir hayatta var, çoluk çocuğumuza ayıracağımız, hobilerimize ayıracağımız. Ben şeref sözü veriyorum. Zaten benim verdiğim söz değişmez. İstediğimiz kadar başarılı olalım mutlaka arkadaşlarımız arasından gençleri yetiştireceğiz ve iki dönemden sonra ben halkıma teşekkür edeceğim, bana bu şerefi yaşattıkları için.”

BENİM LİDERİM MEHMET GEMİCİ’DİR

Açıklamasının sonunda Mustafa Bezbaş, şöyle konuştu: “Ben Büyükdoğanca’dan gelmiş 80 dönümlük tarla ile annesi tarafından okutulmuş kendine göre bir hayat hikâyesi oluşturmuş ve çocukluk hayali kurmuş arkadaşınızım. Benim liderim Mehmet Gemici’dir. Beni Mehmet Gemici Kıbrıs’ta ziyaret etmeseydi ben bugün bu hayali kurmazdım. Kısmet olursa bende Belediye Başkanı olduğumda bütün bu belediye başkanlığı şerefini öğrencilere şehrimizin başka şehirde yaşayan insanlarına yaşatacağım. Bu arada sayın liderimizi Mehmet Gemici’yi de rahmetle burada anıyorum. Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim geldiniz Perşembe günü de hepinizi bekliyorum” 

Bezbaş ile dosyalarını teslim eden aday adayları ise şöyle: Dr. Tayyar Tavşanoğlu, Çiftçi Mehmet Gümülcineli, daha önce İlçe Yönetiminde olan Ferit Akın, Medya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Saylam, Biyoloji Öğretmeni Banu Saygı, Diş Hekimi Mustafa İşbaşar, daha önce İlçe Yönetiminde olan Edebiyat Öğretmeni Anıl Çakır, Pazarcı Esnafı Yılmaz Karataşoğl.