AYŞİN SEÇİL GEZER

AHLAKSIZCA BİR TEKLİF OLARAK KABUL EDİYORUM

Bu konu hakkında kısa bir açıklama yapan Bircan, şöyle dedi: “Öncelikle bu arkadaşımız benim muhatabım değildir. Kendi muhatabı olduğu insanlara böyle taleplerde bulunsun. Çok da cevap vermek istemiyorum. Bu söylemi iyi niyetli bulmuyorum. Benim siyasi bir ahlakım, siyasi bir geçmişim var. O kapı benim son kapım olur. O kapı benim cenazemin gideceği bir kapı olur. Bu kadar net söylüyorum. Bunu çok ahlaksızca bir teklif olarak kabul ediyorum. Bu teklifi de kendisine yakıştıramıyorum. Bununla ilgili başka bir şey söylemek istemiyorum.”

KAMUOYUNDA ZATEN KİMİN ÇALIŞIP-ÇALIŞMADIĞI GÖRÜLÜYOR

Erdin Bircan, “AK Parti’nin vekili bölgemizde pek görülmüyor. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: “Bunlar, kendileri değerlendirecekleri bir şey. Oy veren vatandaşlarımız bunu kamuoyunda değerlendirir. Kimsenin arkasından konuşmam, kamuoyunda zaten kimin çalışıp-çalışmadığı görülüyor. İnsanlarımız her şeyi biliyor. İleride vatandaşlarımız buna göre değerlendirme yapacaklardır. Sonuçta mesai arkadaşımız. Belki de rahatsızlığında ötürü pek dolaşamıyordur.”

2019’UN AKP’DEN KURTULMA YILI OLACAĞINI UMUT EDİYORUM

Kurultay sürecinin geçtiğini, bundan sonra genel başkan ile birlikte çalışmalara başladıklarını kaydeden Bircan, sözlerini şöyle noktaladı: “2019’da bu memleketi bu musibetten kurtarmak üzere çalışmalarımıza başladık. Kongreler, kurultaylar süreci geçer, bunlardan sonra kol kola gireriz. Genel başkanımızın verdiği talimatlar doğrultusunda hareket ederiz. Partimizin programı dâhilinde çalışmalarımızı yaparız. Amacımız 2019 yılında başkanlık sistemini Recep Tayyip Erdoğan’ın kursağında bırakmaktır. 2019’un AKP’den kurtulma yılı olacağını umut ediyorum. Bunun için mücadele edeceğiz.”