Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan “Gazi Meclis’in yetkileri dahil bir çok yetkiyi tek başına kullanacak bir başkandan ülkemize hayır gelmez” diyerek, referandumda hayır oyunun hayırlı sonuçlar doğuracağını belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne’de sivil toplum örgütlerine, Havsa’da ise köylere referandumla oylanacak anayasa değişikliğini anlatarak, neden hayır denmesi gerektiğinin gerekçelerini ortaya koydu.

Bircan, Edirne Ziraat Odasını ziyaret ederek referandum üzerine görüş alışverişinde bulundu. Bircan’a CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da eşlik etti. “Yapılmak istenen anayasa değişikliği ile çiftçimizin sorunlarının bir tanesi bile düzelmeyecek biz bu yüzden Hayır diyoruz” dedi.

Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanı Olcay Tosun'u da ziyaret eden Bircan ve beraberindeki CHP’liler burada da çiftçilerin sorunları üzerine konuştu. “Çiftçi malları ile ilgili yasa teklifini Meclis’e verdim ancak AKP kabul etmediği için bir türlü görüşemedik. Halkımızın, çiftçimizin yararına olan hangi teklifimizi kabul etti ki AKP” diyen Bircan, referandumda da yurttaşların ve çiftçilerin yaşamlarını kolaylaştıracak tek bir madde bile olmadığını anlattı.

Edirne Hudut gazetesini ve Anadolu Ajansını da ziyaret eden Bircan ve CHP’liler ülke gündemi ve referandum sürecini değerlendirdi.

Edirne temasları ardından Havsa’ya geçen Erdin Bircan, Habiller Köyünde yurttaşlarla buluştu. Bircan ve beraberindeki Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, İl Genel Meclis Üyeleri Fedai Işık ve Erdal Akgün ile birlikte referandumu anlattı. “Referandumda evet çıkarsa, tek bir adam ülkede istediğini yapmaya yetki alacak. Yaptığı yanlışlar nedeniyle kendisi ve atadıkları yargılanamayacak. Kendisine bir şey olursa seçilmemiş atanmış bir kişi yerine bakacak. Padişahlarda olmayan yetkiler getiren anayasa değişikliğine Hayır” diyen Bircan, vatandaşlardan gelen sorulara da tek tek yanıt verdi.

Habiller Köyünden Söğütlüdere Köyüne geçen Bircan, “Anayasa değişince çiftçimizin mahsullerinin fiyatları mı artacak? Kullandığı mazotun fiyatı mı düşecek? Hayır. Çiftçimize hayır getirmeyen bu değişikliğe hayır demek boynumuzun borcu” dedi.

Ülke gündemini de değerlendiren Bircan, “İktidar ve anayasayı çiğneyen cumhurbaşkanı evet için tüm devlet olanaklarını seferber etmişken, yine istedikleri sonuçları alamıyorlar. Çünkü yurttaşlarımız yapmak istedikleri değişikliklerin cumhuriyetimiz yok edeceğini biliyor. Buradan başta kendi hemşehrilerim olmak üzere tüm yurttaşlarıma duyarlılıklarından dolayı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” diye konuştu.