HABER MERKEZİ

Bircan, Taşeron işçi sayısı yüzde 500 arttı ama düzenleme hala yok! CHP’nin taşerona kadro sözü vermesinden sonra seçim programına aldığı taşeron işçilere kadro sözünü seçimin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yerine getirmedi. Hangi sözünüzü tuttunuz ki bunu da tutacaksınız?” dedi.

SEÇİMİN ÜZERİNDEN İKİ YIL GEÇTİ AMA SÖZ HALA TUTULMADI

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan CHP’nin seçim bildirgesine koyduktan sonra AK Parti’nin de taşerona kadro sözü verdiğini hatırlatarak, “Seçimin üzerinden iki yıl geçti ama söz hala tutulmadı” diye konuştu.

Bircan, geçen senenin ekim ayında konu hakkında vermiş olduğu soru önergesiyle taşeron işçiliği tekrar gündeme getirmişti. Bircan’a Aralık 2016’da yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Taşeronların kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmaları henüz tamamlanmadığından, önergede yer alan sorulara yönelik olarak herhangi bir cevap oluşturulamamıştır” diyerek AK Parti’nin taşeron konusunda hiçbir çalışma yapmadığı ortaya çıkmıştı.

DAVUTOĞLU GİTTİ AMA SÖZ TUTULMADI

Bircan AK Parti’nin taşeron sözlerini hatırlatarak, “10 Aralık 2015’te Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümet 2016 Eylem Planı açıklamasında 3 ay içinde ‘Asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamı sağlanacak’ sözünü verdi. 3 ay sonra 22 Mart 2016’da AKP Grup Toplantısında, ‘Bildiğiniz gibi asıl işlerde çalışanları seçim vaadi olarak kamuya alacağımızı vurgulamıştık. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık. Böylelikle asli asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Hayırlı olsun.’ dedi. Davutoğlu gitti ama söz tutulmadı. Binali Yıldırım Başbakan oldu ve 27 Haziran 2016’da TRT Haber’e yaptığı açıklamada; ‘Taşeron işçileri için çalışmalarımız devam ediyor, yılsonuna kadar halledeceğiz’ dedi. Yılsonu geldi. Başbakan sözleri tutulmadı, bakan da daha çalışma yapamıyoruz diye yanıt verdi. 6 ay daha geçti yine ortada bir şey yok. Olan yine vatandaşımıza oldu” diye konuştu.

KAMUDA 750 BİN, TOPLAMDA 2 MİLYONA YAKIN TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAKTADIR   

Taşeron konusunda çarpıcı bilgiler de veren Bircan, “AKP iktidara geldiğinde taşeron sayısı 387 bin kişiydi. Bugün kamuda 750 bin, toplamda 2 milyona yakın taşeron işçi çalıştırılmaktadır. 2002’den bugüne taşeron işçi sayısı yüzde 500’e yakın artmıştır” diye konuştu.

AK Partin’nin bir an önce taşeron düzenlemesi yapması gerektiğinin altını çizen Bircan, “AKP bizden taşerona kadro sözümüzü çaldı. Şimdi gereğini yapmak zorunda. 2 yıl geçti seçimin üzerinden. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.