HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın Keşan programı CHP Keşan İlçe Başkanlığında başladı. Parti binasında İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve partililerle bir araya gelen Bircan, referandum planlamalarını yaptı.

CHP’li Bircan İlçe Başkanı Gümülcineli ile birlikte Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı ziyaret ederek gündemi ve referandumu değerlendirdi.

Sokak sokak, köy köy gezerek referandumu anlatan Erdin Bircan Keşan’da da köylerdeydi. İlk olarak Sazlıdere Köyüne giden Bircan ve beraberindeki CHP’liler yurttaşların referandum konusundaki merak ettikleri soruları yanıtladı. “Meclis’in yasa yapma yetkisini tek adama kararname çıkarma yetkisi olarak verirseniz, millet için değil o tek adam kendi için düzenlemeler yapar, çiftçinin, köylünün sorunları çözülemez” diyen Bircan, tüm duyarlı vatandaşları “Hayır” oyu vermeye çağırdı.

Gökçetepe Köyünde de vatandaşlarla bir araya gelen Bircan, “Referandum ile yapılmak istenen değişikliklerin hiçbiri günlük hayatımızda çalışanımız, taşeron işçimiz, köylümüz, çiftçimiz, hayvancımız, öğrencimiz, ev hanımımız ile ilgili değil. Cumhuriyet rejimimizi yok etmekle ilgili.” diyerek Anayasa değişikliğinin amacını anlattı.

CHP’li Bircan ve beraberindeki CHP heyeti Pınarköy’e de geçerek burada da referandum çalışması yaptı. “Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün torunları olarak, Meclis’in savaş döneminde Atatürk’e bile vermediği yetkiyi nasıl bu değişiklik ile tek adama verebiliriz.” diyen Bircan tüm köylerimizden “Hayır” çıkacağına emin olduğunu belirtti.

Keşan programını Çamlıca Köyü ile bitiren Bircan, Çamlıca’da da değişikliğin çiftçiye, esnafa hiçbir getirisinin olmadığının altını çizdi.