CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan Meriç’i karış karış gezerek referandumu anlattı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Meriç CHP İlçe örgütündeki toplantıya katılarak Meriç İlçesinde referandum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bircan Meriç’te yoğun bir program ile halk, esnaf ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile görüştü.

Bircan’ın Meriç’te CHP İlçe Örgütüyle birlikte vatandaşlarla bir araya geldi. “İhanet teklifi olan anayasa değişikliğini tek tek anlatmaya devam edeceğiz” diyen Bircan’a vatandaşlar Hayır sözü verdi.

Bircan ve beraberindeki CHP Heyeti Meriç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yunus Atay'ı ziyaret ederek, referandum konusunda görüş alışverişinde bulundu. Esnafın yaşadığı sorunları hiçe sayan bu anayasa değişikliğine en çok esnafların karşı çıkması gerektiğinin altını çizen Bircan, “Esnaf kardeşim iş yapamazken tek adam derdine düşenlere en iyi yanıtı esnaf kardeşlerim verecek” dedi.

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin'i de ziyaret eden CHP’li Bircan çiftçinin durumunun ortada olduğunu belirterek, “Çiftçiyi yok sayan bu hükümet kendi diktatörlük hevesleri için çiftçimizden referandumda oy istiyor. Çiftçimiz biliyor ki bu referandumda sorunlarının çözümü için tek madde yok” diye konuştu.

Meriç’te tek tek esnafı da gezen Bircan, “Geleceğimiz için Hayır demeliyiz. Çocuklarımız, torunlarımız için. Cumhuriyet bize miras olduğu kadar, çocuklarımızın da bize emanetidir. Emanete ihanet etmeyelim” dedi.

Bircan köylerde

Bircan Merkez programının ardından Adasarhanlı Köyüne geçerek, vatandaşlarla referandumu konuştu. “Anayasa değişince çiftçimizin mahsullerinin fiyatları artacak mı diye soruyorum. Hayır diyorlar. O zaman bu anayasa değişikliğine de hayır” diyen Bircan çiftçileri yok sayan bu düzenlemenin geçmeyeceğini belirtti.

Büyükaltıağaç Köyünde de referandumu anlatan Erdin Bircan, “Gazi Meclis’imiz Kurtuluş Savaşını yönetti, bu teklif ile Meclis’i yok saymalarına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bircan ve CHP’liler Küçükaltıağaç Köyünde de referandumu anlattı. Köylülerin sorularını yanıtlayan Bircan, “Yargılanmaktan kaçan bir Cumhurbaşkanı ve onun atadıkları bizim kabulümüz değil. Yüce Türk yargısından kaçmanın hiçbir mantıklı açıklaması olamaz” dedi.

Meriç programının son durağında Küplü Beldesine giden Bircan’a CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Meriç İlçe Başkanı Zafer Sünter ve örgüt de eşlik etti. “Bu anayasa değişikliğinin halkımıza bir faydası yok, biz 16 Nisan’a kadar sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmadan referandumu anlatmaya devam edeceğiz. Rejim değişikliğine hayır” diyen Bircan’a Küplülüler de “Hayır” diyerek destek oldu.