Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan halkın vergileri ile devletin yaptığı yatırımları AKP il ve ilçe başkanlarının açıklamasına sert tepki göstererek, “Referandumda oylayacağımız başkanlığın provasını yapıyorlar. Vatandaşın vergisi ile devletin yaptığı yatırımları AKP’nin il ve ilçe başkanının açıklaması hayal ettiklerini gözler önüne seriyor bu yüzden başkanlığa HAYIR” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne’de, ilçelerde ve ülkemizin diğer yerlerinde devletin yaptığı yatırımları AKP il ve ilçe başkanlarının açıklamasının ahlaken ve siyaseten sakıncalı olduğunu ifade ederek, “Siz benim Edirne insanımdan aldığınız vergi ile Edirne’mize hakettiğinin çok altında hizmet edeceksiniz, devletin bütçesi ile yaptığınız bu hizmetleri de sanki AKP yapmış gibi başkanlarına açıklatacaksınız. Bu yanlıştır. Yapılan aslında referandumla getirmek istenilen başkanlık sisteminin, taraflı ve partili cumhurbaşkanlığı uygulamasının provasıdır. Ancak halkımız en doğru yanıtı size sandıkta verecek ve başkanlık provalarını yapıp başkanlığı çıkaramayacaksınız.” diye konuştu

AKP DEVLETİ ELE GEÇİRMİŞTİR

CHP’li Bircan AKP’nin devlet olanaklarını kendi çıkarı için kullanmasının yanında, devletin yaptığı işleri sanki kendileri yapmış gibi davranmalarını eleştirerek, “Keşan Enez yolu ile ilgili açıklamayı il ve ilçe başkanları yapıyor, Çakmak Barajı sulama ihalesinin yapılacağını ilçe başkanı söylüyor, hızlı tren projesini il başkanı ifade ediyor. Parti devlet mi bu? AKP devleti ele geçirmiştir” dedi.

“AKP uzun süredir başkanlık provası yapıyor. İle Bakan geliyor, resmi ziyaretlerde AKP’nin il başkanı yer alıyor. Bakan kurumları denetleyecek de o il başkanını işi ne kurum denetiminde. AKP’nin il başkanları şuan vali gibi davranıyor, AKP’nin rejim değişikliği teklifi geçerse durumun vehameti artacak.” diyen Bircan, il ve ilçe başkanlarının resmi ziyaretlere katılmasını eleştirdi.

Bircan, “Biz baştan beri tarafsızlığı yok olacak bir cumhurbaşkanının sakıncalarını anlatıyoruz, AKP ise bunun provasını yapıyor. Cumhuriyet için, demokrasi için, tek adamlığın gelmemesi için Hayır.” diye konuştu.