HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili ve Adayı Erdin Bircan seçim çalışmaları için İpsala’daydı.

CHP’li Bircan oy verme işleminin başladığı İpsala Gümrük Kapısını ziyaret etti. Oy kullanma işlemlerini yerinde gözlemleyen Bircan, sandık görevlilerine kolaylıklar diledi. Oy kullanmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Bircan,  yurttaşlardan aydınlık bir Türkiye için oy kullanmalarını istedi. 

Bircan, AK Parti’nin eğitim kalitesini yok etmek için özel bir çabasının olduğunun altını çizerek, “Eğitim İnce’lik ister” dedi. CHP’li Bircan AK Parti’nin 16 yılda 6 bakan, 5 sınav sistemi değiştirdiğine vurgu yaparak, “Dünya’da sınava 9 ay kala sınav sistemi değiştiren tek hükümet oldu. Eğitimin kalitesini yok etti. CHP İktidarında, Öğretmen Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında eğitim akıl, bilim ve çağdaş standartlara dayalı ve öğrenci odaklı olarak yapılandırılacak” diye konuştu. 

Erdin Bircan ve CHP’liler İpsala Merkez’de vatandaşlarla ve esnafımızla bir araya gelerek, CHP iktidarında ülkenin kazanımlarını anlattı. Bircan Türkiye’nin çok zengin bir ülke olduğu ama kaynaklarının israf edildiğinin altını çizerek, “Bu cennet ülkenin topraklarından bereket fışkırtacağız. İsraf ettirtmeyeceğiz, yetim hakkı yetirmeyeceğiz” dedi. 

Akşam programında İpsala Esetçe Beldesine geçen Bircan, Esetçelilerle bir araya geldi. Kahve ve vatandaş ziyaretlerinde soruları yanıtlayan Bircan, “Geçim kaygısı taşımayan yok. 24 Haziran'da emeklimize huzur gelecek. En düşük emekli maaşı 1500 lira olacak” diye konuştu. 

AK Parti’nin ve genel başkanının CHP ile ilgili sürekli olarak doğru olmayan iddialarda bulunduğunu belirten Bircan, “Diyorlar ki tarımsal destekleri kaldıracakmışız. Aksine daha çok vereceğiz. Çünkü bizim iktidarımızda hırsızlık olmayacak. 24 Haziran'da CHP iktidarında tarımsal destekler daha da artacak. Çiftçimizin en büyük maliyeti olan mazot 3 lira olacak. Türkiye'de CHP'yi iktidar ve Sayın Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

Erdin Bircan, İpsala Esetçe Beldesinden İbriktepe Köyüne geçerek vatandaşlarla sohbet etti.