GİZEM GÖRÜR

Ankara’da bir dizi ziyarette bulunduklarını belirten Boyalık, öncelikle Keşan Gıda İhtisas OSB konusunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Edirne Milletvekilimiz Rafet Sezen, bakanımızdan randevu aldı. Biz de, Keşan’dan bir heyet olarak, bakanımızı ziyaret ederek, OSB’yle ilgili durumu anlattık.”

OSB KONUSUNU İYİ İZAH ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

OSB’de yaşanan gecikme hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Boyalık, “OSB’nin yapılacağı yerin mera statüsünde olması ve bu statüden çıkartılmaması nedeniyle, bir durağanlık yaşanıyor. Bakanımız Faruk Çelik, mera alanlarının betonlaşmasına çok sıcak bakmadığından ötürü işi biraz bekletti. Fakat Keşan heyeti olarak, OSB konusunu iyi izah ettiğimizi düşünüyorum. Bakanımız, önümüzdeki günlerde Keşan’a bir heyet gönderecek ve mera alanında inceleme yaptıracak. Ramazan Ayı içerisinde heyet gelir ve inşallah Ramazan Ayı’ndan sonra da, OSB’yle ilgili sonuca varılmış olunur.” dedi.

 YAŞANAN SIKINTIYI BAKANIMIZA İLETTİK

Keşan’ın çok büyük sıkıntılarının olduğunu ve bunun başında işsizlik, tarım ve hayvancılık geldiğini ifade eden Boyalık, “Yaşanan sıkıntıyı bakanımıza ilettik. Sayın Valimiz, İstanbul’un çiğ sütünü üretme konusunda, Edirne ve Keşan’ın önemli bir yer olduğunu anlattı. Bölgemizde üretilecek çiğ sütün İstanbul’a pazarlanabileceğini ve üretimin arttırılması gerektiği dile getirildi. Bölgedeki sütün daha kaliteli hale gelmesi için çalışma yapılabileceğini konuştuk. Süt üretiminin artması, dişi hayvan sayısının artması anlamına geliyor. Artan dişi havyan sayısıyla birlikte yavru sayısında da, belli bir artış söz konusu olmuş olacak.” şeklinde konuştu.

SIRAYLA KONGRELERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

AK Parti olarak, bir kongre süreci yaşadıklarını hatırlatan Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizin kurucusu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yeniden AK Parti’nin başına geçti. Ankara’da yaptığımız ziyaretlerde, parti teşkilat başkan yardımcılarımız ve koordinatörlerimizle görüştük. Görüşmeler olumlu geçti. Teşkilatımızın en büyük isteği, yerelde bulunan teşkilatın dinamik bir yapıya kavuşmasıdır. Önümüzdeki süreçte, kongre süreci yaşayacağız. Keşan’ımıza daha iyi bir hizmet yapmak için elimizden geleni yapacağız. Kongre takvimini genel merkezimiz ne zaman açıklarsa, o zaman beldeler, ilçeler ve Edirne merkez olmak üzere sırayla kongrelerimizi gerçekleştireceğiz.”