HABER MERKEZİ

Boyalık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından gerçekleştirilen “Adalet” yürüyüşünü değerlendirdi.

Ramazan Bayramı’nın geride kaldığını söyleyen Boyalık, “Sahil bölgelerinde ufak tefek aksaklıklar yaşadık. Yaşanan aksaklıklar da Keşan Belediyesi’nin yeteri kadar hazır olmamasından dolayı yaşandı. Bölgemizde çok büyük kazalar yaşamadık. Bölgemizde her bayram ölümlü kazalar olurdu. Ancak kavşaklarımızda bu bayram böyle bir sıkıntı yaşamadık.” dedi.

“ÜLKEMİZDE ADALET HEP VAR”

Açıklamasının devamında CHP’nin “Adalet” yürüyüşüne değinen Boyalık, şunları söyledi: “Keşan’da da bu işi yapmaya çalışan bir ekip ve CHP zihniyeti var. Ülkemizde adalet hep var. Bugüne kadar CHP her defasında mahkemeye gitmiyor muydu? Gidiyordu. Neden şimdi gitmiyor? Çünkü haksızlar. Bizim ülkemizde adalet her zaman olacaktır. ‘Adalet Yürüyüşü’ adı altında HDP ile yan yana boy gösteren CHP zihniyeti ben kabul edemiyorum. Bugün Demirtaş da hapishanede onun içinde yürüsünler. Bunların hepsi provokasyondur. Bizim ülkemiz bir daha 17-25 Aralık olaylarını yaşamamalı, bir daha Gezi Parkı olaylarını, 15 Temmuz’u bir daha asla yaşamamalı. Bu arkadaşlar 15 Temmuz’da neredeydi? Tanklar, toplar insanların üzerine çevrilmişken, 100’lerce şehidimiz, binlerce yarılımız varken bu CHP zihniyeti neredeydi? Biz, 1 ay demokrasi nöbeti tutarken neredeydiler? O zaman demokrasi neredeydi? Şimdi adalet yürüyüşü yapan arkadaşların birçoğu 15 Temmuz’a ‘Kontrollü darbe’ dediler. Bizim ülkemizde bu kadar vatan haini yok. Böyle saçma şeyleri ortaya çıkaran CHP zihniyetini Keşan halkımızın anlamasını istiyorum. Asker kılıklı caniler sivil halka ateş açarken, Cumhurbaşkanımız ‘Sokağa çıkın’ dediğinde bir CHP’li arkadaşımı veya CHP’li belediye başkanını sokakta veya meydanda görmedim. MHP’li arkadaşlarla meydanlarda bekliyorduk. Diğerleri neredeydi? Recep Tayyip Erdoğan; gitsin, asılsın diye çığırtkanlık yapanlar vardı. Sosyal medyada destekleyenler var. 15 Temmuz’u anlamayan bir zihniyet ‘Adalet Yürüyüşü’ adı adlında provokasyon yapıyor. Gezi olayları gibi olaylar çıkarmaya çalışacaktırlar. Allah bunları ıslah etsin. İnşallah aklıselim davranırlar da bu ülkeyi bir daha kaos içerisine sokmazlar.”

“SEÇİLMİŞ BİR İNSANLA HİÇBİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU VEYA SİYASİ PARTİ KAVGA ETMEMELİDİR”

Basın mensuplarının Keşan Kent Konseyinin geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulunu ve kent konseyi genelgesine göre muhtarların yürütme kuruluna alınmamasının hatırlatılması üzerine Hüseyin Boyalık, “Kent konseyi Keşan Belediyesi’nin bir yan kuruluşu. Keşan Belediyesi ne durumdaysa kent konseyi de aynı durumdadır. Farklı bir pozisyonu olamaz. Bugün Keşan’ın bu kadar eksiği, kötü yol ve kaldırımları, kötü sosyal belediyeciliği varken hiç eleştirmeyen kent konseyinden Keşan’a ne kadar fayda gelir? Bunun kararı halk versin. Muhtarlar bu toplumun en önemli temel taşıdır. Bir mahalleyi muhtardan iyi kimse bilemez. Partizan davranmayan, çalışan muhtarlarımız mahallesinin sorunlarını çok iyi bilir. Bazı muhtarlarımız maalesef siyaset yapıyor. Partizan davranmayan, çalışan muhtarlarımızın kent konseyinin içerisinde olması gerekiyor. Muhtarsız bir kent konseyi ne işe yarar? İlçe başkanı olarak mahalle hakkında bilgi almak istediğimde muhtarımı arıyorum. Keşan’da gerek belediye gerekse kent konseyinin muhtarlarla istişaresi kalmamış. Seçilmiş bir insanlar hiçbir sivil toplum kuruluşu veya siyasi parti kavga etmemelidir. Halkın seçtiği insanla hizmet olur.”