AYŞİN SEÇİL GEZER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ın önemli toplantılar yaptığının altını çizen Boyalık, “Genel Başkan Yardımcımız Harun Karacan Bey Edirne’ye geldi. Olumlu toplantılar yaptı. Gerek İl Başkanları, İlçe Başkanları ile gerekse sivil toplum kuruluşları ile yapıldı. Harun Karacan’ın görevini biliyorsunuz; sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcımız. Harun Karacan Bey halkın içerisinden gelen birisi netice itibari ile Eskişehir’de Ticaret Odası’nda görev yapmış, Ankara’da TOBB’da görev yapmış, ticareti ve siyaseti iyi bilen donanımlı bir siyaset adamı. Kendisi ile bizim defalarca görüşmelerimiz vardır, aldığımız dersler hep vardır, siyasi büyüğümüzdür, Edirne’nin ticaretini, siyasetini konuştuğumuz bir gün oldu. Harun Beyin buradan bizlerden öğrendiği sorunları Ankara’da Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza taşıyacağına eminiz.” dedi. 

OSB İÇİN KENDİSİNDEN YARDIM İSTEDİK

Hüseyin Boyalık açıklamasını şöyle sürdürdü: “Keşan’ın bir okullar bölgesi olduğunu, okulların çok fazla olduğunu ve bölgede eğitim için Keşan’a akın olduğunu ve eksik okullarımızın ihtiyaçlarını kendisine verdik. Yine aynı şekilde Keşan’da işsizliğin yüksek olduğunu özellikle vasıfsız eleman konusunda çalıştıracak işyerlerine ihtiyaç olduğunu, bunun da Tarım İhtisas Sanayi Bölgesi ile çözebileceğimizi kendisine izah ettik. OSB için kendisinden yardım istedik. Hamzadere’nin yapılması ile bölgede tarımın daha verimli hale geleceğini, Gıda OSB’de değerlendirileceğini, iki ürün alınması ve tarım ve hayvancılığın bir anda gelişmesi ile birlikte bölgede yeterli ham madde fabrikaların çalıştırılması anlamında çok hızlı bulunabileceğini ve bunların bir kombine iş olduğunu, herkese anlattığımız gibi kendisine de anlattık.” 

ENEZ YOLUNU KONUŞTUK

Turizm ile ilgili de gelişmeler olacağını ifade eden Boyalık, “Turizm bölgesi olan Keşan’ımızın Sazlıdere, Gökçetepe, Mecidiye, Yayla gibi kıyısı olan bir kasaba olduğumuzu ve bu kasabanın da turizm anlamında gelişmesi için yolların ve ulaşımın kolay olması gerektiğini, Enez yolunu her şeyi, son bir hafta içerisinde iki toplantı yaptık ve konuştuk.” şeklinde konuştu. 

GIDA OSB KEŞAN’DA İSTİHDAM YARATACAK

Gıda OSB’nin yakın zamanda yapılacağını söyleyen Hüseyin Boyalık, şu açıklamalarda bulundu: “Bizim olmazsa olmazımız, Gıda OSB Keşan’da istihdam yaratacaktır. Biz bunu inşallah yapacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında inşallah kısa zamanda meranın hazineye devredilerek, OSB’nin kurulmasında sıkıntı yok, buna karşı gelen hiçbir kurum ve kuruluş yok, tek sıkıntımız ot parası da değil. Sadece OSB için bulduğumuz ve yapmak istediğimiz yer maalesef mera, hayvan otlak yeri. Meralarında mera vasfından çıkıp hazineye devrolması için işlemlerin olması gerekiyor. Bunu da inşallah yakın zamanda yapacağız. Kolay bir iş değil. Bizim meramız vasıfsız bir mera, o yüzden de inşallah biz bu işi başaracağız.” 

YENİ MAHALLE’DE ORTAOKUL İNŞAATINA BAŞLIYORUZ

Keşan’da okul ihtiyaçlarının giderileceğini belirten Boyalık, şunları söyledi: “Vali Bey ile bir görüşmemiz oldu. Keşan’da eğitim öğretim ile ilgili çok hızlı gelişen Yeni Mahalle’de okul ihtiyacımız var. Okul ihtiyaçlarımızdan en büyüğü de ortaokul. Yeni Mahalle’de ortaokulun olması gerekiyor. Onu da kısa zamanda çözeceğiz. Hem Vali Bey ile hem de İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Bey ile görüştük. Yakın bir zamanda oraya da ortaokul yapılacağının müjdesini de aldık. Yatırım programına alınmış, ödenek bekleniyor. İnşallah ödeneği geldiği gibi de Yeni Mahalle’de ortaokul inşaatına başlıyoruz. Diğer okullarımızda da tadilat olması gerekenler var ama en önemlisi de Keşan’ın şu anda öğretmen açığı yok denecek kadar az. Okullar için en önemli şey yapılardan ziyade öğretmenlerdir, öğretmenlerimiz bizim kıymetlidir. Öğretmenler olmazsa eğitim, öğretim olmaz. Öğretmenlerimiz şu anda canını dişine takarak evlatlarımızın yetişmesi için mücadele ediyorlar. Öğretmen anlamında Keşan’ın hiçbir sıkıntısı yok. Birkaç eksiğimiz var, onları da İl Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştük, en kısa zamanda gidereceğini ve Keşan’da öğretmen sıkıntısının olmayacağını kendisi söyledi. Belediye Meclis Üyemiz Mehtap Perçin yanımızdaydı. Yine aynı şekilde o mahalleden birkaç vatandaşımız yanımıza geldi. Vali Bey’e ve İl Milli Eğitim Müdürüne beraber gittik. Hiç siyaset ile alakası olan insanlar değildi, biz bunu siyaseten de yapmadık. Hepsinin olumlu bakışını ben gözlerinde gördüm. Önemli olan Keşan’a çivi çakmaktır. Eğitim ve sağlığın üzerinden siyaset yapmak önemli değil, önemli olan bu hizmetleri Keşan’a getirmektir.” 

KEŞAN BELEDİYESİ ESNAFA ZARAR VERİYOR

Keşan’ın bazı caddelerinin bölündüğünü ve trafiğin bu şekilde sıkıştığını dile getiren Hüseyin Boyalık, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Keşan içerisinde çeşitli şekilde; dubalarla, hacıyatmazlarla, beton bordürler ile yollar bölünmeye başladı. Keşan’ın trafiğini altüst ediyorlar. Keşan Ulaşım Müdürlüğü kalkmış, onun yerine zabıta bakıyor. Ben yaptım oldu mantığıyla bu işler olmaz. Çevre şehircilik mühendisi olması lazım, harita mühendisi olması lazım. Bu işlerin planlanması lazım hatta bu mühendislerin sivil toplum kuruluşları ile esnaf ile toplantılar yapması lazım. Bunları yapmaları lazım ki herkesin mutlu olacağı düzgün kararlar verebilsinler. Ortak görüş belirtilerek bu işlerin olması lazım. Keşan Belediyesi esnafı yok ediyor. Keşan Belediyesi esnafa zarar veriyor. Parkomatlar ile bir zarar verdi. Bir gün verdiği beyanat ile ikinci gün verdiği beyanat birbirini tutmuyor. İnsanlar söyledikleri sözün arkasında dururlar. Bu bölmeler trafiği rahatlatmaz tam tersine sıkıştırmaktan başka hiçbir şey yapmaz. Oralara yine park ediliyor, ben bu sabah geçtim yine yol kenarında park var. Yine bir kamyon gelse oradan geçmesi mümkün değil. Keşan Belediyesi maalesef ucuz işler yapıyor ama bu şekilde trafik rahatlamaz. Madem park yapılmasına izin verilmeyecek yolcu indirilebilecek birkaç tane indirme bindirme cebi yapsın. Yolu daraltarak hiçbir yere varamayız. Keşan’da kaldırım ihtiyacı var, Keşan’da park ve bahçe ihtiyacı var. Bunların hiçbir tanesi yok, en son yapmamız gereken işi biz en baştan yapıyoruz, yapmamız gereken işlerin de hiçbir tanesini yapmıyoruz Keşan Belediyesi olarak. Keşan Belediyesi’nin daha mantıklı, daha profesyonel yönetime ihtiyacı var, her şeyden önce de düzgün teknik personele ihtiyacı var.”