AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, önceki gün yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi itfaiye araçlarının kullanılarak afiş ve pankartların asıldığını ve Keşan’a gelen vekillerin neden hayır denmesi konusunu da konuşamadıklarını belirtti.

CHP KEŞAN İLÇE TEŞKİLATI BELEDİYENİN İMKÂNLARI İLE BU AFİŞLERİ ASIYOR

Keşan CHP İlçe teşkilatının, belediyenin imkânlarını kullanarak afişler ve pankartlar astığını belirten Boyalık, “Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı çıktı bizleri eleştirdi. Bizi devlete ait olduğu yerlere afiş ve pankart açma konusunda eleştirdi. Biz devlete ait olan yeri zapt etmedik. Devletin malını kullanmadık. Malına, mülküne zarar vermedik. Orada trafiği tehlikeye sokacak bir durum olduğunu ifade etmişti ki sizler de gördünüz. Bizler Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bu ülkenin selameti için evet diyoruz. Elimizden geldiğince saygılı ve seviyeli bir şekilde devam ediyoruz. Biz evet kampanyasını yürütürken, hiçbir devletin ve belediyenin imkanını kullanmıyoruz. Biz, parti içi çalışmamız ile bunları yapıyoruz. Asla ve asla kamunun imkânlarını kullanarak bu afişleri asmıyoruz. Şuan, Keşan CHP İlçe Teşkilatı belediyenin imkanları ile bu afişleri asıyor. Belediyenin şoförü biniyor itfaiyenin üzerine, itfaiyenin imkanları ile hayır propagandası yapan afişleri Keşan’da asıyorlar. Bu bir adalet midir? Devletin orada yanan bir litre mazotunun hesabını bunlar nasıl verebilirler? Halkın hizmetinde kullanılacak olan mazotun ve ekipmanın hesabını nasıl verecekler? Keşan halkı artık duyarsız değil. Belediye hoparlöründen tüm gün Cumhuriyet Halk Partisi anonsları yapılıyor. Biz Keşan lisesinin bahçesinde iftar yemeği verirken anons yapılmasını istedik. Bunda kamu yararı yok diye iftar anonsunu yapmadılar. Şimdi bakıyorum Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Erhan Erdem gelirken de anonslar sabahtan akşama kadar ve rahatsız edici bir boyutta yapılıyor.  Belediyenin bütün araç gerecini bu işte kullanıyorlar. Adaleti elden bırakmamak lazım. Belediye araçlarının bütün gün CHP teşkilatının elinde gezmesi doğru değildir. Mülkü amirlerimizin de bu konuda duyarlı olacağını düşünüyorum. Bunun Keşan’da olmaması için inşallah önlem alınır. Biz devletimizin bir tane aracını gerecini kullanmıyoruz.”

ESKİ HASTANE BİNASINI DA EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Eski hastane binasını da en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Boyalık, sözlerine şu şekilde devam etti: “Keşan’da şuan okul ihtiyacı yok. Yeni Mahalle’de bir ortaokul ihtiyacı vardı. Onu çözdük. Önümüzdeki dönem bu mahallerimizde de okul ihtiyacı kalmayacak. Yeni hastane açıldığı zaman eski hastane yerini de iyi bir şekilde değerlendiririz. Hiçbir yer atıl kalmamalı. Çöplüğe dönüşmemeli. Keşan Belediyesinin eski binasını gidin bir görün. O bina bunu hak etmiyor. Bir tadilat revizyonundan geçirilse, özel mülk olsa o hale gelmez. 100’ncü yıl pasajına da sahip çıkılmadı. Rezil vaziyette. Çöp içerisinde. Eski hastane binasını da en iyi şekilde değerlendireceğiz.”

NİÇİN HAYIR DİYECEĞİNİ ANLATACAK KADAR KABİLİYET VE KAPASİTE YOK

CHP’li vekillerin neden hayır deme konularında bir tane hayır denmesi gerektiği konusunda konuşmadıklarını belirten Boyalık, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Erdin Bircan çıkmış diyor ki, %57 hayır çıkacak diyor. En doğru kararı millet verecektir. Algı operasyonları ile bu ülkeyi çok yönetmeye çalıştılar. Algı operasyonları ile bu ülkede Cumhurbaşkanı seçtirdiler. Algı operasyonları ile yargıyı etkilediler. Algı operasyonları ile milletimizin oyuna gem vurmaya çalıştılar. Ama artık öyle bir şey geçti. Bizim halkımız uyandı. Neye sahip çıktığını biliyor. Bundan sonra koalisyonlara hayır diyor ülkemiz. Çok başlılığa hayır diyor bizim ülkemiz. Vesayet odaklarının kurdukları tuzaklara hayır diyor. Ülkemiz partili ve seçilmiş Cumhurbaşkanlığı sistemine evet diyor. Bunu 16 Nisan’da sandıklarda göreceğiz. Oran vermek yerine niçin hayır denmesi gerektiğini anlatsınlar. Muharrem İnce buraya geldi. Niçin hayır diyeceğini söylemedi. Bir defa insanda utanma olur. Buraya geliyorsun, hayır kampanyasına. Neden hayır denmesi gerektiği konusunda konuşmuyorsun. Bunlar da aynı. Niçin hayır diyeceğini anlatacak kadar kabiliyet ve kapasite yok zaten. Cumhuriyet elden gidiyor, Atatürk ilke ve inkılapları gidiyor diyorlar. Atatürk’ün koyduğu ilke ve inkılaplarına sahip çıkıyoruz. Bugün kasada bu kadar para varsa, devletçilik ilkesiyle var. Kavşaklar, hastaneler, altgeçit, üstgeçitler hep halkçılık ilkesi sayesinde oldu. Gerçek Atatürkçü biziz. Yüksek oranda evet çıkacaktır. Keşan’da da halkımız duyarlı davranıp oyları yükseltecektir.”