AYŞİN SEÇİL GEZER

AK Parti’nin hiçbir zaman kör ve kısır bir siyaset yapmadığının ifade ederek sözlerine başlayan Boyalık, “AK Parti üretici, yapıcı, ülkeyi ileriye götürecek ve toplumsal her türlü çalışmalar içerisindedir. Parti olarak, ülkemiz ve Keşan için çalışmaya devam edeceğiz. CHP’li milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Atatürk ile ilgili söylemlerde bulunmuş. Ancak Atatürk bu ülkenin kurucusu ve bu ülkeye mal olmuş biridir. Atatürk’ü halen CHP kendisine mal etmeye çalışıyor ve bunun üzerinden bir siyaset yapmaya çalışıyorlar. Atatürk’ün gölgesine yatmaya çalışıyorlar. Soruyorum: bölge ve ülke için hizmet anlamında ne yaptınız? Öncelikle yapılan ya da yapılacak hizmetleri konuşsunlar. Keşan’da yürümeyen işleri konuşsunlar. Bugün ileriye gitme ve yol kat etme zamanımızdır.” dedi.

CHP’NİN ADAYI DA OYLAMADA İYİ BİR OY ALIP SEÇİLSEYDİ

Hüseyin Boyalık sözlerine şöyle devam etti: “CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, meclis başkanı İsmail Kahraman’ı eleştiriyor. Ama mecliste büyük bir çoğunluk İsmail Kahraman yönünde oy kullandıysa ve seçiyorsa, saygı duymak gerekiyor. CHP’nin adayı da oylamada iyi bir oy alıp seçilseydi. Bunun polemiğini yapmak çok doğru bir davranış değil. Keşan’a geldiklerinde trafik, kaldırım, yol sorunlarını yerinde gelip görsünler. Biz işimiz olmamasına rağmen Devlet Hastanesi’nden Ferhat Ağa Köprüsü’ne kadar asfaltlama çalışması yapmıştık. Daha sonra da, Ferhat Ağa Köprüsü’nden Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’na kadar asfalt yaptık. Biz, Keşan için hizmet yapıyoruz. Şehir içi yollarını yapmak karayollarının işi değil. Ama Keşan Belediyesi yolları yapamıyor diyerek, ricada bulunuyoruz ve yapılıyor.”

KAMPANYA BAŞLATTIK

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından kitap kampanyası başlatıldığını ifade eden Boyalık, “Okuduğumuz ve bir kenara koyduğumuz kitaplarımızı dezavantajlı bölgelere göndermek üzere kampanya başlattık. Çocuklarımız bu kitapların içerisindeki bilgilerden ve farklı düşüncelerden faydalanmalılar. Bu kitapların yeniden okunmasını sağlamak bizim vazifemizdir. Okuma düzeyi arttıkça, insanların fikirleri gelişir ve daha bilinçli toplumlar haline gelirler. Yeni başlanmasına rağmen büyük bir ilgi görüyor. Kampanyamıza Keşanlılardan destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP BELEDİYESİ SAHİP ÇIKAMADI

Yerli otomobil fabrikasının Edirne bölgesinde olması için bir kampanya başlatıldığını ifade eden Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Fabrikanın Keşan’da kurulmasını ben isterim. Ama fabrika Edirne sınırları içerisinde olsun da, nasıl olursa olsun. Bir hizmet gelecekse, Edirne’ye gelsin ve Keşan’a da yansısın istiyoruz. Bundan ötürü de, yerli otomobil fabrikası için yapılan kampanyaya destek verilsin. Ülkemiz de, yerli otomobil ihtiyacı söz konusudur. Bunun yapılması içinde büyük adımlar atıldı. Yıllar önce, Yeniceçiftlik’teki OSB için her şey onaylanmışken, hayata geçirilmedi. CHP belediyesi o dönemde sahip çıkamadı. Bizim ufkumuz açık olmalı. Edirne birlik ve beraberlik içerisinde olursa, her şey başarılır. Sosyal medyada destek olduğu gibi eleştirilerde olacaktır. Saygı duymak lazım. Düzeyli ve seviyeli olduğu sürece, olumlu ve olumsuz eleştirilere her zaman açığız.”

BELEDİYE İŞÇİLERİ MAAŞLARINI ALAMAZKEN, BALO DÜZENLENİYOR

Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Balosu hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’ın kurtuluşunu hep birlikte idrak ettik. Keşan Belediyesi balo düzenliyor ve alkol verildiğini görüyoruz. Biz şehitlerimizi ve gazilerimizi, ülkeyi kurtaran insanları alkol alarak mı anıyoruz? Bu insanlar için mevlüd ve Kur’an-ı Kerim neden okunmuyor? Sadece balolarla bu işler olmuyor. İnsanların elbette ki eğlenmeye ihtiyacı vardır. Ancak eğlence bugünlerde olmaz. Şehitlerimizi Kur’an-ı Kerim’le ve dualarımızla yad etmemiz gerekirdi. Ayrıca Keşan’ın birçok eksiği varken, paraların bu şekilde çarçur edilmesi hoş bir durum değildir. Özellikle paranın harcanacağı yerler konusunda daha dikkatli olunması lazım. Belediye işçileri 3,5-4 aydır maaşlarını alamazken, balo düzenleniyor. Belediye bütün yıl balo ve konserler düzenliyor. Kurtuluş balosunda harcanan paralarla, Keşan’da birçok hizmet yapılabilir ve sıkıntılar giderilebilir. Biraz daha özen gösterilmeli.”