DSP Keşan İlçe Başkanı Akgül, tüm kesimlerin

ekonomik çıkmaz içinde olduğunu dile getirdi

 

“Vatandaşın, AKP adaylarını desteklemesi

için hiçbir nedeni yok, bu iktidar gidici!”

 

 

 

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Keşan İlçe Başkanı Mustafa Cem Akgül, Eski Adliye Binası’nda bulunan DSP İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, halkın nabzını tutmak amacıyla bir aya yakın süredir Keşan merkez, belde ve köylerinde çeşitili ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çiftçi, işçi, esnaf, ev sahibi, kiracı kısaca tüm kesimler büyük bir maddi çıkmaz içine düşmüş. Kime dokunduysak bin ah işittik. Bu olumsuz durum 12 yıllık AKP iktidarının halkın üzerinde bıraktığı sonuç. Ancak 30 Mart yerel seçimlerinde sandığa gömülerek bunun cevabını en iyi şekilde alacaklar.” diye konuştu. 

DSP BİZE RAHMETLİNİN VASİYETİ

Bazı kesimler tarafından her seçim öncesinde “oyları bölmeme” iddiasıyla DSP’lilerden tercihini CHP’den yana yapmaları yönünde telkinler geldiğini, bu durumun bu kez de önceki gün bizzat eski Genel Başkanları Rahşan Ecevit tarafından ülke gündemine getirildiğini söyleyen Akgül, “Ecevit’in bize vasiyetinin resmidir” diyerek arkasındaki panoda asılı resmi gösterdi. Akgül, “Rahmetli ‘Beni başka yerde aramayın. Benim partim Demokratik Sol Partidir’ demişti. Ve ‘Bu benim sizlere vasiyetim’ diyerek bize bu inancı bırakmıştı.  Biz merhum genel başkanımızın bize bıraktığı bu vasiyetinin sonuna kadar savunucuları olmaya devam edeceğiz. Her gerçek DSP’linin yeri her zaman kendi partisidir ve oy vereceği parti de Demokratik Sol Parti’dir” dedi.

ÇİFTÇİ PERİŞAN

Köy ve beldelerde yaptıkları ziyaretlerde konuştukları çiftçilerin her geçen gün artan maliyetlerden ve ürünlerinin para yapmamasından yakındıklarını söyleyen Akgül, şöyle konuştu: “Bütün bunların yanısıra bir çiftçi kuruluşu olan Trakya Birlik de bu yıl hâlâ taban fiyat açıklamadı. Alım sezonunda 1 lira 17 kuruş fiyat açıklayarak üreticiden mal toplayan Trakya Birlik yönetimi hâlâ alım fiyatını açıklamadı. Çiftçilerin bu yönde çok büyük beklentileri var, çünkü şu an için piyasalarda ayçiçeği 1 lira 45 kuruşa kadar yükselmiş durumda. Hayvan üreticisi de süt üreticisi de çok büyük sıkıntı içinde. Ayrıca yaklaşan seçim öncesi birçok yerde ithal seçmen yazıldığı ileri sürülüyor. 2012 seçimlerinde 422 kişi yaşayan Gökçetepe köyünde bu seçimler için asılan geçici listelerde 429 kişinin ismi yer alıyor.  Bunun üzerine de 50-60 kişi fazladan yazılmış diyorlar. Hatta bununla ilgili olarak imzalı bir dilekçe ile Keşan İlçe Seçim Kurulu’na başvurmuşlar.”

HAVA PARASI VERİP DÜKKAN TUTULURDU ŞİMDİ BOŞ DÜKKAN DOLU

Esnafın da durumunu görmek amacıyla Keşan şehir merkezinde birçok ziyaretlerde bulunduklarını ve olumsuz izlenim edindiklerini söyleyen Akgül, “Şehir merkezi diyebileceğimiz cadde üzerlerinde bundan 10 yıl önce hava paraları verilip dükkan tutulur ve işyeri açılırdı. Şimdi işyerleri birer birer kapanıyor. Saydık, Keşan’ın merkezinde şu an için tam 27 tane dükkan boş durumda. Esnaf vergisini Bağ-Kur’unu ödeyememekten şikayetçi. Siftah yapmadan dükkan kapattıklarını söyleyen çok oldu. Vergi ve Bağ-Kur paralarını, eski birikimlerini bozdurarak ödemeye çalışıyorlarmış” diye konuştu.

KEŞAN MERKEZİ DE FARKSIZ

Mahalle kahveleri müdavimlerinin nedense gençlerden oluştuğunu gördüklerini ve bu durumun AKP iktidarının başka bir olumsuz sonucu olduğunu da söyleyen Akgül, “Kahvede bir ziraat mühendisi kardeşimizle tanıştık. Artık iş aramaktan bıkmış kahvede garsonluk yapmaya bile razı olduğunu söyledi. Atanamayan öğretmen kardeşlerimizin durumları da hiç iyi değil. Camlara yapıştırdıkları ‘özel ders verilir’ ilanları ile birkaç öğrenci bulup harçlık çıkarmaya çalışıyorlar. Emeklilerin aldıkları maaşlar ortada. Piyasaların bu olumsuzluğu kiralarını zamanında alamayan ev sahiplerini de etkilemiş. Hiçbiri gidişattan memnun değil.  İspat Cami, Büyük Cami ve Aşağı Zaferiye mahallesinde yaşayan çiftçi vatandaşlarımızın toplulaştırma çalışmaları sırasında hazineye terk ettikleri yerleri konusunda tereddütleri var. Yıllardır kullanıp kira ödedikleri için bu yerlerin satışının ihale ile değil 2B arazileri için uygulanan satış sistemiyle yapılmasını ve ödeme kolaylıkları istiyorlar. Eğer bu yerler ihale ile satılırsa alamayacaklarını söylüyorlar ve yetkililerden bu yönde çalışma yapmalarını istiyorlar. İşte 12 yıllık AKP iktidarının halkımızı getirdiği durum bu” dedi.

ORTAK SORUN HAVA KİRLİLİĞİ

Keşan’ın ortak sorunu olarak da hava kirliliğini tespit ettiklerini ve bu konuda sadece belediyeyi suçlamanın haksızlık olacağını ifade eden Akgül, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Hava kirliliği her geçen yıl biraz daha artarak Keşan’ın ortak sorunu olmaya devam ediyor. Bu konuda sadece belediyeyi suçlamak haksızlık olur. Bu konuda kaymakamlık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlar da üzerine düşen görevi yerine getirmeli.

BU İKTİDAR GİDİCİ

Gözlemlerimizin en önemli sonucu bize göre artık halkın bu AKP iktidarından umudunu kestiğini görmek oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlarımızın AKP adaylarını desteklemeleri için hiçbir neden yok. Çünkü bu iktidar bitmiştir, gidicidir.”