AYŞİN SEÇİL GEZER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in ülke politikalarına katkıda bulunmak adına elimden geleni yapmaya çalıştığını belirten Necdet Budak, “Edirne, Keşan, Trakya benim köküm. Ve buradan hiçbir şekilde kopmayacağım. Bu bölgeye bir Trakyalı olarak hizmet etmek ama hangi platformda görev düşerse bunu gerçekleştirdiğimi ispatladım diye düşünüyorum. Hamzadere ve Çakmak Barajı, doğal gaz gibi projeleri ben yaptım demiyorum ama hayata geçirilmesine vesile olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum.” dedi.

SİYASETEN BİR GÖREV DÜŞER İSE YAPMAK İSTERİM

2019 yılında milletvekili adayı olup-olmayacağı yönündeki soruya cevap veren Budak, şunları söyledi:

2019 ile ilgili olarak samimi bir şekilde şunu söyleyeyim; siyaset yapmak isteyen biriyim. Ülkeye faydalı olmak isteyen biriyim. Devlete faydalı olmak isteyen biriyim. Siyasette çıraklık dönemi yaşadım, kalfalık dönemi yaşadım. Ustalık dönemini tam olarak yaşadığımı söyleyemem. Bu süreçte biraz dinlendim, gözlemledim. Siyaseten bir görev düşer ise bunun platformu ne olursa yapmak isterim. Başta kendi bölgem için üzerime bir şey düşer ise ülkem için yapmak isterim. Bu benim elimde olan bir şey değil. Türkiye’de dar bölge sistemine geçilir ise dar bölgede bir yarış olursa kendi bölgem için çalışmak isterim. 2002’den beri bu bölgede dolaşıyorum. Bu bölgenin insanı ile ben bütünleştiğime inanıyorum. Gittiğim her yerde de sevgi saygı görüyorum. Bir imkan çıkar ise bölge halkının elinde olursa, benim elimde olursa, seçim sisteminde bir değişiklik olabilir, bunu Cumhurbaşkanımız da dile getiriyor.”

HİZMET ETMEKTEN YANAYIM

“Edirne’nin bütün şehir olması gündemde. Bütün şehir belediye başkan adayı olacağınız yönünde söylentiler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Necdet Budak,“Akademisyen olarak da milletvekili olarak da hizmet ettim. Hiçbir şey olmazsa başka bir alanda da gelip burada hizmet ederim. Ben donanımımla her türlü göreve kendimi hazır hissediyorum. Ama bu benim elimde olan bir şey değil. Bölge halkı ‘Biz sizi görmek istiyoruz’derse, milletten enerjiyi alıyorum. Tabi ki buna daha çok zaman var. Platform ne olursa olsun hizmet etmekten yanayım.” şeklinde cevap verdi.

BEN YILLARIMI BÖLGE ADINA ÇOK VERİMLİ KULLANDIM

 “Edirne milletvekillerinin bölgeyi çok fazla ziyaret etmediği, yaptıkları ziyaretlerde de yerel gündemden ziyade ülke gündeminin konuşulduğu yönünde vatandaşın söylemi söz konusu. Bunla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevaplayan Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Ben seçilmiş arkadaşlar ile ilgili, yaptıkları işler, ülke gündemi, yerel anlamda nasıl davranıyorlar bunun değerlendirmesini tamamen bölge halkının takdirine bırakıyorum. Ben; birebir, mahalle mahalle, köy köy ve vatandaş ile sıkı bir temas içerisindeydim. Bununda milletvekilliği sonrası onurunu çok yaşıyorum. İyi ki öyle yapmışım. Siyasette herkese kendinizi beğendirme şansınız yok. Beğenmeyenler olacak ki bu doğaldır. Bizim bölge insanımız sıcak, yakın teması ve  ilgiyi bekliyor.

Basına göndermiyorum ama şu anda Edirne Merkez’in köylerinin; Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa’nın köylerinin tümünü dolaşmış durumdayım, bu 6 ay içerisinde. Sosyal medya ile fotoğraf çekilip çok çalışılıyormuş izleniminden yana değilim. Biz Hamzadere barajını yapıyorsam benim reklama ihtiyacım yok. Çünkü ben sizin gönlünüze hizmetle, gönül ile girmişsem, ben Necdet Budak’ımdır. Özümüzden sapmamamız gerekiyor. Ziraat Odası Başkanımızla geleceğe yönelik tarımla ilgili konuşabilmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız benim getirdiğim projeler ile ilgili çok ciddi destek sundu. Ben yıllarımı bölge adına çok verimli kullandım.”

BUNLAR FAYDALI ZİYARETLER

 “Yatırımlar için bölgeden daha fazla heyet Ankara’yı ziyaret etmeli mi? sorusuna yanıtlayan Necdet Budak, sözlerini şöyle tamamladı: “Milletvekilliği dönemimde büyük bir heyet ile Ankara’ya gittik. Ziyaretlerde ben muhalefet milletvekillerine de bilgi veriyordum. Keşanlılar ve bölge ile birlikte projeler ile ilgili bakanlıklarla görüştük. Bunlar faydalı ziyaretler, bunların yapılmasını doğru buluyorum. Hamzadere Barajı, Çakmak Barajı için gittim. Cumhurbaşkanımızdan 10 dakika için randevu alıp, 45 dakika görüştük. 40 milyon TL yatırım aldık. Trakya olarak çok talepkar değiliz. Devletimize çok bağlı bir bölgeyiz. Bölgenin bu tür siyasi girişimlere ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Toplum ile seçilenlerin birlikte olmaları her zaman bölgenin yararınadır.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ