NAZAN KAPLAN

Saylam, CHP Keşan İlçe Başkanlığında İlçe Saymanı Azize Top’a başvuru dosyasını teslim etti. Saylam, yaptığı açıklamada meclis üyeliğinin değerini artırmak; halkın yararına hukuk devleti çerçevesinde kararlara el kaldırmak; her şeye evet dememek için meclis üyeliğine aday adayı olduğunu söyledi. Saylam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP Keşan Belediye Meclisi üyeliği aday adaylığı için gerekli evrakları bugün, CHP Keşan İlçe Başkanlığına teslim ederek başvurumu yaptım. Bu onuru yaşatan öncelikle1986 yılında yoğun Özal eleştirisiyle siyasi olmamı sağlayan Türkiye’de siyasi hayatın başladığı günden itibaren CHP’ye ve kapandıktan sonra da sosyal demokrat partilere oy atan rahmetli dedem Yusuf Saylam ve dedemden hiç aşağı kalmayan rahmetli babaannem Hafize Saylam’a teşekkür etmekle başlamak istiyorum. 

Keşan; bizim doğup büyüdüğümüz, karnımızı doyurduğumuz, çocuklarımızı büyüttüğümüz ve yaşlandığımız bir şehir. Yani bizim hayat kaynağımız. Hayat kaynağımıza iyi bakmak gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak her Keşanlının asli görevidir. Bu, sadece yetkililerle sınır bir sorumluk değildir. Bu şehirde yaşayan her kişiye aittir. Dededen, anne ile kayınanneye ve babaya, dayıdan yengeye, kardeşten, damada ve eşime kadar eğitimci bir aileden gazetecilik mesleğini yapmaya çalışan biri olarak Keşan bizim için önemlidir.

Mesleğim gereği; her mahallesini, her köyünü yazıp çizdiğimiz Keşan’da şahsım adıma bir görevin var olduğunu ve bunu da en iyi şekilde yerine getirmek gerektiğini düşündüm. Bu anlamda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Keşan Belediye Meclisi üyeliği için aday adayı oldum.

Keşan’ı her alanda daha iyiye götürmek için; bilgi, birikimi katmak için; insanları ikna etmenin yolunun onları dinlemekten geçtiğini bildiğim için; Keşan’daki her bireyin düşüncesine önem verdiğim için bu göreve talip oldum. 

Keşan’da bir hayalimiz var. Onu gerçekleştirmek için Keşan Belediyesi Meclis üyeliği için aday adayı oldum. Meclis üyeliğinin değerini artırmak için; halkın yararına hukuk devleti çerçevesinde kararlara el kaldırmak için; her şeye evet dememek için; meclis üyeliğimin ilk gününden seçilmişliğim son gününe kadar bize oy veren vermeyen Keşan Halkının şerefini temsil etmek için Keşan Belediye Meclis üyeliğine aday adayı oldum.

Aday adaylıktan, adaylığa, seçilmiş üye olduktan sonra da var gücümle Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı için çalışacağım. 11 yaşında aldığım sosyal demokrat düşünceyi bugün de Keşan Halkının hizmetine sunacağım.

Bana destek olan başta aileme, partililerime ve Keşan Halkına gönül dolusu teşekkürlerimi borç bilirim.”

BÜLENT SAYLAM KİMDİR?

6 Mayıs 1975 yılında Keşan’da doğan Bülent Saylam, ilk, orta ve Liseyi Keşan’da okuduktan sonra Kocaeli MYO inşaat teknikerliği bölümü, Havsa MYO İşletmecilik ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünün bitirdi. 1990’lı yıllarda Keşan’da kurulan Halkevi’nde çalışmalarda bulunan Saylam, 1989 ve 1994 yılında merhum başkan Mehmet Gemici’nin Keşan Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarına katıldı. 2002 yılında Genel Seçimlerde CHP Keşan Gençlik Kollarının propaganda çalışmalarında aktif olarak çalıştıktan sonra Saylam, sırasıyla 2004-2009 yıllarında da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın aktif olarak seçim çalışmalarında bulundu. 2008-2012 yıllarında Keşan Belediyesine ait Keşan Halk Ekmek SAN. TİC. Ve LTD. ŞTİ’de ön muhasebe bölümünde çalışırken istifa eden Saylam, Medya Keşan Gazetesinde editör olarak 2017 yılına kadar çalıştı. 2017 Mayıs ayından bu yana Medya Keşan Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Saylam evli ve bir kız çocuğu babasıdır.