BÜLENT SAYLAM

Programda Deniz’in sorularını yanıtlayan Bezbaş, projelerini, hedeflerini anlatırken Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın yeniden aday adayı olması ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BİZ, GENÇLERİN DE SİYASET YAPMASINI İSTİYORUZ

“İlk kez farklı bir siyasal söylem olduğunu, bir takım durumları terse çevirme iddiası var, bu güne kadar Keşan’da, şu anda araba atlara koşulmuş, ben atları arabaya koşacağım gibi iddialı açıklamanız hakkında neler söylemek istersiniz?” diye soran Deniz’e, Bezbaş şöyle cevap verdi: “Sadece Keşan belediyesine göre konuşmak gerek. 635 tane makam aracı sadece Kocaeli Belediyesi’nde var. Keşan’ a baktığımızda çok olmasa da farklı bir kültür geliştirmek istedim. Dünya da yeni bir siyaset kültürü gelişiyor. Biz, gençlerin de siyaset yapmasını istiyoruz.”

BEN ADD’NİN ÜYESİYİM, ATATÜRKÇÜ BİR ÖĞRETMENİM

Alacağı maaşı ADD’ye bağışlayacağını dile getiren Bezbaş, “Ben ADD’nin üyesiyim, Atatürkçü bir öğretmenim. ADD’nin öğrencilere verdikleri bursları görmekteyim, maaşı oraya bağışlayacağım çünkü ADD Keşan Şubesi öğrenci burslarını doğru kullanıyor diye düşünüyorum.” dedi.

KENDİSİYLE KİŞİSEL OLARSAK HİÇBİR ZAMAN BİR PROBLEMİM OLMADI

Mehmet Özcan’ın yapmış olduğu açıklamada birbirimizi eleştirerek, birbirimizin ayağına sıkmayalım ifadesini kullandığına dair neler söyleyeceği sorusunu yönelten Deniz’e, Bezbaş şöyle yanıtladı: “Özcan’ın konuşmasının büyük bir kısmını izledim. Benim sunduğum projeleri ‘ben de yapacağım diye’ söyledi. Sonunda inatlaşma haline geldi. Kendisiyle kişisel olarsak hiçbir zaman bir problemim olmadı.” 

İŞÇİMİN MAAŞINI ÖDEYEMEZKEN MAKAM ARACINA BİNMEM

Aynı zamanda makam aracı kullanmayacağını belirten Bezbaş, “İşçimin maaşını ödeyemezken makam aracına binmem. Kendime bir araç alacaksam makam aracı niyetine kullanırım, alacağım aracı kendi cebimden öderim” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR PARK KEŞAN’IN VİTRİNİ OLUP, HERKESE KÜLTÜR KATIP, KALİTE GETİRECEK

Gereksiz harcamaları sonlandıracağını dile getiren Bezbaş, “Aynı zamanda gereksiz harcamaları sonlandıracağım, yapılan harcamaları hizmete döndüreceğim, belediyenin işletme yerleri toplum yararına olacak, parkları, lokantaları hepsi ulaşılabilir gelirde olacak. Keşan’a yapmayı düşündüğümüz Kültür Park Keşan’ın vitrini olup, herkese kültür katıp, kalite getirecek. Roman çocukları çok yetenekli, müzik konusunda onları geliştirip, konservatuarlarda okutturacağını ezgilerini dünyaya dinletip tanıtacağım, söylediklerimi beş yıl içinde yapamazsam tekrar aday olmayacağım” dedi.

CİDDİ BİR ANKET YAPILACAK

Mehmet Özcan’ın seçimleri kaybedeceğinin bilgisine, genel merkezin kaynaklarına göre dayandırdığını açıklayan Bezbaş, konuşmasına şunları ekledi: “Keşan’da ne yapılırsa, ne konuşulursa her şey mevcut başkana, genel merkeze ulaşıyor. Mehmet Özcan’ın seçimleri kaybedeceği bilgisi, genel merkezin kaynaklarına dayandırıyorum. Fakat isim vermeyeceğimi de aynı zamanda belirtiyorum. Ön seçim kararı almak güzel bir şey, delegelerle ön seçime gidiyoruz. Parti şu an ön seçim alma kararında değil. İl başkanımız açıklama yaptı ciddi bir anket yapılacak. İnsanlarda güvensizlik var. Daha önce yapılan anketlerde istenilen aday seçilemedi. Tek tek anketlere dikkat edecekler, kim kazanıyorsa toplum kimi istiyorsa onu seçecekler. Benim kesin aday olmamı da toplum yakıştırıyor, mücadelemi görüyor, heyecanımın hayallerimin olduğu söyleniyor. 2015 yılında ön seçimlerde Keşan’da birinci oldum. Son sözlerim olarak konuşmama şunları eklemek istiyorum, ciddi anlamda mücadele içine girdik. Gençlerin her zaman yanında olacağım. Önceliğim olarak kız ve erkeklere yurt yapacağız, burs vereceğiz. Benim en büyük zenginliğim toplumun içinden biri olmam. Ben proje adamı değilim. Bu yola çıkan her arkadaşım büyük fedakârlıklar yapıyor. Ben istiyorum ki karşıma en güçlü rakip çıksın. Rekabeti görelim, hodri meydan.” şeklinde konuştu.