CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne milletvekili adaylarının tanıtımı, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saat 11.30 sıralarında başlayan ve CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Akçay’ın sunumunda yapılan tanıtıma; CHP Edirne İlçe Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, CHP Edirne milletvekili 1. sıra adayı Okan Gaytancıoğlu, 2. sıra adayı Erdin Bircan, 3. sıra adayı Gürkan Güneser, İl Genel Meclisi üyeleri, parti yöneticileri, civar ilçelerden gelen partili misafirler, vatandaşlar ve CHP’liler katıldı.

Tanıtımın açış konuşmasını yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Ankara’da yaşanan patlama olayında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

7 Haziran’da büyük başarı elde ettiklerini ve bu başarının daha üzerine çıkarak 1 Kasım’da Edirne’den CHP olarak Meclis’e 3 milletvekili göndermek istediklerinin altını çizen Gümülcineli, Bu başarıyı da birlik ve beraberlik içerisinde sağlayabiliriz. Bunu sizlerle başarabiliriz.dedi.

ÖZCAN: BATIYA KARŞI UTANIR HALE GELDİK

Daha sonra konuşan ve ülke içerisinde yaşanan olaylardan ötürü “Batıya karşı utanır hale geldik.” diyen Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kendi ülkemizin içinde savaşır hale geldik. Bombalar patlıyor. Cumhurbaşkanı çıkıp 400 vekil istiyor hala. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı değil, AKP’nin genel başkanı olarak davranıyor hala. Partileri devlet yardımsız bırakıp eşit olmayan bir şekilde yarış mücadelesi vermeye zorluyorlar. Her ne yaparsa yapsınlar biz de iktidar olmak için tüm mücadelemizi vereceğiz. Hedefimiz, önce Edirne’de 3-0 yapmak, sonra da onları iktidar yaptırmamak olacak. dedi.

BOZKURT: ŞİMDİ NEDEN 3-0 OLMASIN?

Tanıtım CHP İl Başkanı Oktay Bozkurt’un konuşması ile devam etti:

7 Haziran 2015 seçimlerinde Edirne’nin ve özellikle Keşanlı CHP’lilerin çok mücadele verdiğini vebunun karşılığını da Türkiye birincisi olarak aldıklarını ifade den Bozkurt, şunları söyledi: “Edirne’yi Türkiye birincisi yaptık ama buruk oldu. Şimdi neden 3-0 olmasın. 7 Haziran’da sergilediğimiz çalışma performansımızın biraz üzerine çıkarsak bunu da başarırız inşallah. AKP, çiftçisine zarar veren bir 1. sıra adayı çıkardı karşımıza. Bu bizim de işimize geldi. Çevre kirliliği bahanesiyle bayrak asmak yasaklandı. Biziler de seçim coşkusunu yaşamak için evlerimizin balkonlarına bayrak asalım.”

GÜNESER: HER ÜYEMİZ EN AZ 1 KİŞİYİ SANDIĞA GÖTÜRMELİ

CHP Edirne 3. sıra milletvekili adayı Gürkan Güneser de konuşmasında seçimdeki ilk hedeflerinin 7 Haziran’da Edirne’de oy kullanmayan 37 bin seçmeni sandığa götürmek olduğunu vurgulayarak, “Edirne’de 12 bin parti üyemiz var. Her üyemiz en az bir kişiyi sandığa götürmek için mücadele verirse ve o kişiyi sandığa götürürse hedefimize ulaşırız. AKP seçim havası yaratmamaya çalışıyor. Bizim bunu yıkmamız lazım. Düşük profilli bir seçim amaçlanıyor. Tuzağa düşmeyelim. Her iki kişiden birinin evine Türk bayrağı asmaya ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermeye ikna edelim.” diye konuştu.

KAYNAKLARI VATANDAŞTAN YANA DEĞİL HEPYANDAŞTAN YANA KULLANDILAR

Sözlerine “Davutoğlu saray için Kılıçdaroğlu halkı için çalışır.” diyerek sürdüren Güneser, şöyle devam etti: Kaynakları vatandaştan yana değil hep yandaşlarına kullandılar. AKP adayı Trakya Birlik’teki başkanlık görevinden istifa etmedi. Çünkü en az milletvekili kadar maaş alan o kişi, seçilemeyeceğini bildiği için Trakya Birlik’teki yerinden de olmak istemiyor ve bu nedenle hala istifa etmiyor.”

BİRCAN: BU KADAR YÜZSÜZLÜK OLUR MU?

CHP Edirne 2. sıra milletvekili adayı Erdin Bircan da öncelikli olarak Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Türkiye’de 3,5 yıldır tek kurşun atılmadığını ancak 7 Haziran’dan sonra her gün şehit haberleriyle uyanıldığını bildiren Bircan, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “7 Haziran’dan sonra ne oldu da şehit haberleri gelmeye başladı. Hükümet vaat vermez, icraat yapar. ‘Asgari ücreti yükseltelim, bir günde kanun çıkartalım ben de Meclis’te elimi kaldıracağım.’ dedim ancak bunlar icraat için değil insanları kandırma peşinde. Rafet Sezen Trakya Birlik’ten istifa etmedi. Bu kadar yüzsüzlük olur mu? 7 Haziran’dan sonra bütün partiler Cumhuriyet Halk Partisi ile masaya oturup görüşebiliyor. Çünkü biz önce Türkiye diyen bir partiyiz.”

 

Toplantının son konuşmasını CHP Edirne milletvekili 1. sıra adayı Okan Gaytancıoğlu yaptı.

Ankara’da yaşanan saldırıları kınayarak, sözlerine başlayan Gaytancıoğlu, daha sonra seçim süreciyle ilgili şunları söyledi: “7 Haziran’da 50 milyonun üzerinde seçmen sandığa giderek oy kullandı. 4 partili bir meclis yapısı oluştu. Seçmen, 13 yıldır devam eden tek partili iktidara son verdiğini ve bunun yerine 4 partinin uzlaşmasını istedi. Ancak, bu mümkün olmadı ve yeniden seçimlere gidildi.”

EDİRNE’DE 3-0 YAPACAĞIZ

Okan Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, seçimlere karşı değiliz ama seçimin de yanında değiliz. İstemesek de, 1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Sandıktan biz kârlı çıkacağız. Bu seçim sürecinde daha çok çalışarak, iktidar olacağımıza ve Edirne’de 3-0 yapacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek tek adres, CHP’dir. Çünkü terör konusundaki politikası açık ve nettir, barıştır. Herkesin bildiği şeyi mecliste, tartışmaktır. Sorun, sadece Güneydoğu’da değil; Türkiye’nin her yerinde vardır. Sorun, ekonomik ağırlıklıdır.”

KÖYLERİ BİLEREK BOŞALTTILAR

Köylerin bilerek boşaltıldığını öne süren Gaytancıoğlu, “Köylerdeki araziler, yandaşlara peşkeş çekilmek isteniyor ve itirazın olmasını istemiyorlar. Biz, buna karşı çıkıyoruz. Bizim istediğimiz ise, üretim, üreten ülke ve hakça bölüşen bir ülke istiyoruz. Dolayısıyla, biz davamızda haklıyız. Biz, üreticiye 1,80 liraya mazot vermeyi düşünüyoruz. Ucuz mazot verilmeli ki, üretim artsın; ithalat dursun. Ayrıca, üreticinin ve emeklinin durumunu iyileştirerek, esnafı ve ekonomiyi düşünüyoruz.” dedi.

BİZİM BİLGİMİZ VE ŞANLI DAVAMIZ VAR

1 Kasım’da yapılacak seçimlerde hazineden yardım gelmeyeceğini hatırlatarak, sözlerine devam eden Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Paramız yok ve bunun altından nasıl çıkacağımız merak ediliyor. Hatırlanacağı gibi Kurtuluş Savaşı’nda paramız, mermimiz ve silahımız yoktu. Ancak, Atatürk, savaştan sonra ödeme şartıyla halktan destek istedi. Bu da, Atatürk’ün kazanacağına ne kadar inandığını göstermektedir. Bizde, diyoruz ki; bu davaya hep birlikte yardımcı olalım. Seçimlerde bize kim oy vermediyse ve sevmiyorsa, onlara partimizin politikalarını anlatalım. Partimizin iktidar olması için herkesten oy isteyelim. ‘Kaynağımız yok.’ diye düşünmeyin, bizim bilgimiz ve şanlı bir davamız var. Biz, Önce Türkiye diyoruz. Türkiye’nin artık, AKP’den kurtulması lazım. Bu seçimlerde AKP ciddi bir düşüş yaşayacaktır.”

AKP DEFOLU BİRİNİ ADAY GÖSTERDİ

AK Parti’nin Edirne’de mevcut milletvekillerini değiştirme yoluna gittiğini aktaran Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “AKP, defolu birini milletvekili adayı olarak çıkardı. Trakya Birliği geçen yıl zarara uğratmış, çiftçinin emeğini çalan birini aday olarak, çıkardılar. Bunu ben söyleyen ben değil; mevcut milletvekilleri Şemsettin Emir diyor. AKP’nin adayı olan Rafet Sezen neden üreticiyi mağdur ettiğini soracağız. AKP, başka ülkelerde kurgulanmış ve kurdurulmuş bir partidir. Bundan ötürü de, seçimlerde sandığa gidecekler bunları göz önüne alarak, oylarını kullanmaları gerekiyor.”

Konuşmalarının ardından birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirildi.

ZİYARETLER İPTAL EDİLDİ

Tanıtım toplantısının ardından yapılması planlanan esnaf ve pazaryeri ziyareti Ankara’da meydana gelen hain saldırı nedeniyle iptal edildi. Köşk Düğün Salonu’ndan hep birlikte Eski Adliye Binası’nda bulunan Keşan İlçe Teşkilatı’na gelen CHP’liler burada durum değerlendirmesi yaptı. CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, burada basına yaptığı açıklamada Ankara’da meydana gelen ve kendilerini derinden yaralayan üzücü olay nedeniyle daha önce yapmayı planladıkları ziyaretlerin tümünü iptal ettiklerini belirtti, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.