CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) 25 ve 26. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu dün yaptığı açıklamada 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerini değerlendirdi.
SERHAD ŞEHRİ EDİRNE’NİN AYDINLIK YÜZLÜ İNSANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde açıklama yapan Gaytancıoğlu, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gayatancıoğlu, 1 Kasım’da Türkiye’nin bir seçimi daha geride bıraktığını ve öncelikle Serhad Şehri Edirne’nin aydınlık yüzlü insanlarına seçimlere sağladıkları katılımdan dolayı ve kendisine ikinci kez milletvekili olma onurunu yaşattıkları için teşekkür etti.

EDİRNE’MİZ CUMHURİYETİN, CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN KALESİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR.
Gaytancıoğlu
açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Uzun bir süredir büyük bir özveriyle seçim çalışmalarımıza katılan tüm yol arkadaşlarımıza, il ve ilçe örgütlerimize de emekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.Edirne’de iyi bir sonuç alarak Türkiye birincisi olmamızın yanı sıra 3 milletvekilliğinin üçünü de kazanamamanın üzüntüsünü bir kez daha yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne merkez ve tüm ilçelerde örgütüyle, belediye başkanlarıyla, belediye meclisi ve il genel meclis üyeleriyle, eski vekilleriyle, aday adaylarıyla çok çalışmıştır ve Edirne genelinde aldığımız oyla Edirne’miz Cumhuriyetin, Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Türkiye genelinde partimiz 7 Haziran’da aldığı oylarını korumuş ancak seçmen iradesi bu seçimlerde AKP’ye tek başına iktidar vermiştir. Türkiye’de 13 yıl boyunca cumhuriyet kazanımlarını yok eden, ekonomiyi kötü yöneten ve son 4 aydır terörü tekrar hortlatan bir partiye seçmenin bu şekilde bir destek vermesi düşündürücüdür. 
AKP DEVLETİN TÜM OLANAKLARINI KULLANMIŞTIR

Türkiye’nin 1 Kasım seçimleri ile ciddi bir şansı kaçırdığını söyleyen Gaytancıoğlu, “Ülkede ekonominin kötü gittiğini, işsizliğin arttığını, ticaretin durma noktasına geldiğini gören Türk Halkı 7 Haziran seçimlerinde AKP’yi tek başına iktidar yapmamıştır. Ancak koalisyon sürecinde samimi olmayan AKP, yeniden seçim istemiş ve devletin tüm imkanlarını kullanarak tekrar iktidar olmuştur. 1 Kasım seçimlerinde hiç bir partiye hazineden yardım yapılmaması muhalefet partilerini zora sokmuş, AKP ise devletin tüm olanaklarını kullanmıştır. Türkiye yine adil şartların olmadığı bir seçim yaşamıştır. Terörle, bombalarla halkı korkutan AKP bu yolla seçmenden destek istemiştir.” şeklinde konuştu.
BİZLER ÖNCE EDİRNE, ÖNCE TÜRKİYE DİYORUZ

7 Haziran seçimleri sonrasındaki süreci en iyi yöneten, her partiyle görüşen ve %60’lık blok ile bir araya gelerek AKP’yi dışarıda bırakmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi, MHP’den bu yönde bir çaba göremediğini ifade eden Okan Gaytancıoğlu, “7 Haziran gecesi seçim isteyen MHP, kapılarını herkese kapatmış ve Türkiye’nin 1 Kasım seçimlerine gitmesinde büyük rol oynamıştır. Ancak seçim sonuçları seçim değil geçim isteyen Türk Halkının MHP’nin uzlaşmaz tavrını cezalandırdığını göstermektedir. Birçok ilde MHP tabanının oylarını alan AKP, HDP’nin terör örgütüne net tavır almamasını da kullanarak birçok il de de HDP’nin oyunu almış ve iktidar olmuştur. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi halen dimdik ayaktadır. Halkın menfaatleri için mecliste ana muhalefet partisi olarak mücadelesini sürdürecektir. 
Edirne Milletvekili olarak Okan Gaytancıoğlu da Türk halkına ve Edirne halkına var gücüyle hizmet etmeye, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Edirnelilerin sesi, varlığı ve temsilcisi olmaya devam edecektir. Her zaman ulaşabilir olacak, halk için çalışmaya ve halk için yaşayamaya devam edecektir.Çünkü bizler üreten ve Hakça bölüşen bir Türkiye özlemi yaşıyoruz. Ne ezen, ne ezilen insanca hakça bir düzen için mücadelemiz her zaman ve her yerde devam edecektir.
Bir Bilim adamı olarak uzmanlık alanım olan Tarım Politikaları alanında çalışmalarım, projelerim ile Edirne’nin geleceği için her türlü diyoloğa her zaman açık olmaya devam edeceğim. Çünkü bizler önce Edirne, Önce Türkiye diyoruz ve bu tavrımızı her zaman devam ettireceğiz.”
dedi.