CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İpsala İlçe Başkanlığı için atanan Kayyum Heyeti, 5 Kasım 2014 Çarşamba günü düzenlediği halka açık basın toplantısıyla görevine başladı. Toplantıya CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP eski İpsala İl Başkanı ve Kayyum heyeti üyesi Tevfik Dirik, Esetçe Belediye Başkanı İbrahim Örs, Keşan’dan Medya Keşan Gazetesi Sahiplerinden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş, CHP eski Keşan İlçe Başkanlarından Avukat Ufuk Kanışkan ve Vedat Koyuncu,  CHP Keşan Kadın Kollarından Ürfet Ürkmez ve Esen Gürer, Keşan Belediye Meclisi eski üyesi Samet Serdar Dinçer, partililer ve İpsalalılar katıldı.

BOZKURT: “DÜN DÜNDE KALDI, YARIN BİZİMDİR”

 Saat 13.00’te başlayan toplantıda sözü ilk alan Cenan Tetik, Bülent Ecevit’in 8. ölüm yıldönümü nedeniyle katılımcıları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından Tetik, konuşmasını yapması için sözü CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt’a verdi. Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partilileri selamladıktan sonra, Parti olarak belli bir süreçten geçtiklerini, iyisiyle kötüsüyle, başarısıyla başarısızlıklarıyla bir yerel seçim atlattıklarını, birtakım sorunlar yaşadıklarını ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman yılmadıklarını söyledi. Edirne’nin her yerinde seçim çalışmalarında bulunduklarını söyleyen Bozkurt, “İl ve ilçe yönetimleri olarak eleştiriler aldık, çok arkadaşlarımızı beğenmedik yönetimlerimiz düştü veya görevden aldık. Bu süreçte her şey yaşanır arkadaşlar, dün dünde kaldı, yarın bizimdir. O yüzden hep beraber tekrar kenetlenerek, el ele verip mücadele edeceğiz. Ne kadar bereketli partiyiz ki saymakla bitmeyen milletvekili adayımız var, ne kadar bereketli bir partiyiz ki İpsala’da seçim kaybetmemize rağmen ilçe başkanlığı için 5 aday arkadaşımız var. O yüzden bu birlikteliğimizi bozmadan aynı şekilde genel seçimlerde yüksek bir başarıya imza atıp, iktidarın yolunu açmamız gerektiğine inanıyorum. Cenan arkadaşım seçime kadar kayyum başkanlığını yapacak, İpsala için hayırlısı olsun.” dedi.

TETİK, KAYYUM HEYETİNİ TANITTI

CHP İpsala Belediye Başkan adayı ve Kayyum Heyeti Başkanı Cenan Tetik, İl Başkanı Bozkurt’tan ilk önce kayyumda olan partililer Recep Ejder, Tevfik Dirik, Ahmet Uğraş Uybaş ve Mıstık Ak’ı tanıttı.

İÇİNİ DÖKTÜ

Konuşmasına başlamadan önce Kayyum Heyeti’ni atayan İl Başkanı Bozkurt’a ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Tetik, yaptığı uzun konuşmasıyla, yerel seçimden 7 ay sonra partililerine içini döktü.

Tetik, kayyum heyeti olarak 30 gün içerisinde İpsala’da partiyi seçime taşıyacaklarını, bu süre içerisindeki alınan kararlarla tüm köy ve beldeleri gezerek partinin ruhunu, geldiği noktayı ve anlayışı anlatarak kongre sürecine gideceklerini söyledi. Eylül ayı başında CHP Genel Merkezi’nde Olağanüstü Kongre sonrası Kılıçdaroğlu’nun güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan seçildiğini hatırlatan Tetik, Türkiye’nin her yerinde muhalefet görevini en etkin bir şekilde yapmanın yollarını aramanın gerekliliğini kaydetti.

Yerel seçimlerde CHP’nin altı okunun ruhunu tamamen temsil ederek İpsala’da kimseyi ötekileştirmeden, bir tek kişiye parapolitik çalışmada bulunmadan, alın teriyle namusluca bir mücadele verdiğini ifade eden Tetik, “7 ay sonra bu meydandan haykırarak söylüyorum. Bana verdiğiniz bu görev bu şehrin caddelerinde, onurluca yerine getirilmiştir.” dedi.   

TETİK: “BEN BAŞARAMADIM”

Yereldeki tezini iki kelimeyle özetleyen Tetik, “Ben başaramadım” diye konuştu. Doğru politikalar üretemediklerini iddia eden Tetik, halka kendilerini iyi anlatamadıklarını, politikalarını aktaramadıklarını ve İpsalalıları ikna edemediklerini belirtti. Kazanmak için çok çalıştıklarını, her Pazar kadınların yoğun katılımlarının olduğu kahvaltı toplantıları düzenlediklerini fakat son iki günde egemen güçlerin halka dokunarak kendisi ve meclisi hakkında olumsuz yorumlarda bulunarak oluşturdukları ruhu satın aldıklarını ve bu durum içinde bazı CHP’lilerin de bu iradeye destek verdiklerini iddia etti.

“DSP, BİR MİSYON ÜSTLENDİ: CHP’NİN KALELERİNDE CHP’Yİ KUŞATMAK”

Devamında yaşanan bir DSP (Demokratik Sol Parti) gerçeğinin olduğunu kaydeden Tetik, “Burada misyonunu tamamlamış DSP, ülkem üzerinde bir misyon üstlendi, bunu yerel seçim çalışmalarında çokça söyledim. Bu misyon nedir? CHP’nin kalelerinde CHP’yi kuşatmak! DSP, İpsala’da toplumun gerçeği bir aday çıkardı. Ve bir tek severek, bir tek gidip o alanda yüreğinle o davaya oy veren insan olduğuna inanmıyorum.” dedi.

“BİZİ TEMSİL EDECEK YİĞİT İNSANLARI BULACAĞIZ”

Cenan Tetik, seçim sürecinde yaşadığı sorunlardan bahsettikten sonra yeni yönetim hakkında da şunları söyledi: “Bir ayın sonunda bu partiye onurlu bir şekilde sizlerin, haysiyetli, hiçbir kimseye yakınlığım ölçüsünde değil dostluğum ölçüsünde ilçe başkanı ve yönetimi seçeceğiz. Ve orada bizi temsil edecek yiğit insanları bulacağız arkadaşlar.”

“BU ŞEHİR YETERİ KADAR ÖTELENDİ”

Cenan Tetik, 30 Mart’ta seçilen Kerman’ın 1 yıl sonunda parapolitik çalışmalarının ve verdikleri sözlerin hesabını sormalarını istedi. Tetik İpsala’daki herkese söz verildiğini bu anlayışa gereğinin yapılacağını belirtti. Tetik şöyle konuştu: “Benim ricam, bu şansı Sayın Kerman’a tanıyalım, bakalım görelim samimiyetini, bu şehre ne yapmak istediğini hissedelim, benim bir hedefim yok, benim ilkelerim var, Sayın Kerman da duyuyordur. Yeter ki verdiği vaatleri yapsın omuzlarımda ben taşıyacağım. Bu şehir yeteri kadar ötelendi. Yeteri kadar itildi. Yeter ki benim halkıma katkı versin.”

“BOSTANCI’YI TARİHE GÖMÜYORUM ÇÜNKÜ DÖNEKLİĞİ İLE BOĞULSUN”

AK Parti’nin Edirne’de 3 belediye kazandığını bunlardan 2’sinin AK Partili görünümünde olduğunu ama özünde sosyal demokratların kazandığını ifade eden Tetik, “Sayın Abdullah Bostancı onu da tarihe gömüyorum, çünkü dönekliği ile boğulsun. Bunu bilsinler. Bana mesleğimden dolayı Sayın Bostancı 25 yıldır sol masallar, inançlar aşıladı. Özel günleri birlikte andık. Şimdi onu tarihiyle baş başa bırakıyorum. Tarih her şeyi affeder ama dönekliği hiçbir zaman affetmez. Partisine ve davasına ihanet edenleri de affetmez.” dedi.

“2015 YILINDA MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ OLARAK

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU BAŞBAKAN YAPACAĞIZ”

Cenan Tetik, CHP olarak halkın kendilerine şikâyeti olduğunu kaydetti, “Mücadeleyi buradan Mustafa Kemal’in en yakın ruhundan bizler tesis edeceğiz. CHP’de 2015 yılında Mustafa Kemal’in askerleri olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız. Bakalım iktidarı buraya getirenler o zaman ne yaşayacaklar göreceğiz arkadaşlar” dedi.

CHP’Yİ KINIYORUM

Eğitimin kuşatma altında olduğunu iddia eden Tetik, İpsala’da 9 müdürlerinin olduğunu, onlardan bir tanesini eriterek buradaki iradenin ellerinden aldığını, CHP olarak kamuoyu oluşturamadıklarını söyledi. Tetik, bu tutumundan dolayı CHP’yi kınadı. 7500 müdür atandığını, Eğitim-Bir-Sen’li sendikalarının ağırlıkta olduğunu kaydetti. Öğretmenlerin kuşatma altında olduğunu söyleyen Tetik, “Hala seyredeceğiz, hala seyrediyoruz, bizim evlatlarımız bunların elinde oyuncak oluyor.” dedi.

TARİHE NOT DÜŞÜLSÜN

10 binin altındaki ilçelerin belde olacağını meydanlarda bağırdığını söyleyen Tetik, Turpçular’da bir referandum yapıldığını, o referandumda şimdiki belediye başkanının bunu engellediğini, Kerman’ın İpsala’ya büyük  kötülük ettiğinin tarihe not düşülmesini istedi. Tetik, “Sevgili Kerman 10.001 olalım, ne olur üniversitelileri yapalım, şunu yapalım anlayışı içersinde şu anda. Biz CHP olarak İpsala’nın ilçe vasfını kaybetmesini asla izin vermeyeceğiz” dedi.

AKP ANLAYIŞINA DESTEK VEREN BİR KAYMAKAMI VARDI İPSALA’DA

Tetik, parti büyüklerinden netliğinden dolayı affını istedi ve şunları söyledi: “Buradan geçen bir Kaymakam var, şahane bir kaymakam, yerel iktidarda birlikte olan kaymakamı uğurlarken, aracımda kendi kendime ağladım, bunu bilin ağladım. Çünkü onu uğurlarken benim partimin yetkilileri de vardı. Bu arkadaşımız bu şehrin caddelerinde tirin tirin gezerek AKP anlayışına müthiş bir destek vermiştir. Tüm Türkiye’ye duyuruyorum, bizim anlayışımızın karşısında politik parti çalışmalarını sonuna kadar yapan bir kaymakamdı. Bunu herkes bildiği halde uğurlamaya CHP’liler giderse bu benim içimi yaralar arkadaşlar.”

“TRAKYA BİZİM”

Cenan Tetik, bir hatırlatmada bulunarak ortak katıldığı bir toplantıda Trakya’da her yerde CHP’nin iktidar olduğunu hissettiğini ve bununla gurur duyduğunu söyledi. İpsala’da seçimin kaybedildiğini ifade eden Tetik, “49 yaşındayım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trakya’da tamamında iktidar olduğunu yeni hissettim, tamamı bizim başkanlarımız, hepsi de pırıl pırıl yürekli insanlar, bunun farkında mısınız arkadaşlar. O alanlarda mücadele eden yürekli belediye başkanlarımız var. Lütfen kalbinizin bir yerine koyun artık, Trakya bizim.”    

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni seçilecek olan İlçe Yönetiminde bir nefer gibi çalışacağı sözünü veren Tetik,  şimdi CHP’nin ilkelerinin ve inançlarının hayata geçme zamanı olduğunu söyledi.

“MHP, KENDİ OYLARINA SAHİP ÇIKAMAMIŞTIR”

Tetik, MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek’e selam yolladıktan sonra şöyle konuştu: “İpsalalılara şimdiden söylüyorum. Eğer Sayın Kerman ve iradesi bu şehirde ise, onların geçmişte kurmuş olduğu, hayal ettiği anlayış sayesinde. Ve biz bu oyunu göremedik. Onun için Gürsel Şimşek’i de tarihe böyle havale ediyorum. MHP, kendi oylarına sahip çıkamamıştır.”

Tetik, son olarak basına soru sormaları için söz vermeden önce, yeni ilçe başkanlığı döneminde İpsala’da kendi kendilerini ifade edeceklerini söyledi.   

Basın mensuplarının “Seçimin kesin olarak bir tarihi var mı?” sorusuna, adaylarımızın rahat çalışmalarına imkan sağlayacak şekilde son güne kadar kayyuma verilen süreyi kullanmak istediklerini söyledi.  

“Kongre sonrası yeni gelen yönetimin çalışma süresi ne kadar olacak” sorusunu yanıtlayan İl Başkanı Oktay Bozkurt ise, yeni seçilen yönetimin görevinin 2015 genel seçimlerine hazırlanmak olduğunu ve seçimden sonra yeni bir yönetim oluşturulacağını söyledi. Basının sorularının ardından açıklamanın sona ermesiyle katılımcılar parti binasına davet edildi.