Sonay CAN

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan Kayyum Heyeti Başkanı Erdoğan Gümülcineli, dün, bir grup gazeteciye genel kurul süreci hakkında değerlendirmede bulundu.

Kendilerinin bir aylık geçici süreyle ve CHP Keşan İlçe Örgütünü genel kurula götürmek için göreve geldiklerini belirterek, kasıtlı olmayan bir nedenle genel kurul sürecini kaçırdıklarını söyledi.

Gümülcineli, 8 Mayıs 2014 tarihinden itibaren sürecin başladığını ancak görevden alınan Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin itiraz haklarını kullanarak yaptıkları girişimin neticesinde, Edirne İl Yönetimi’ne görüş sorduklarını ifade ederek, sürecin bu nedenle kesintiye uğradığını ve il ya da CHP Genel Merkezi’nden gelecek talimat doğrultusunda hareket edeceklerini kaydetti.

Erdoğan Gümülcineli şunları söyledi: “Genel kurulla ilgili süreyi kaçırdık. Bunu saklamanın bir gereği yok ama bizden kaynaklanan bir durum değil. Biz 16 Mayıs 2014 tarihinde, ilçe, il ve genel merkez hiyerarşisi içinde kongre süreciyle ilgili bir dizi girişimde bulunduk. 8 Mayıs’ta başlayan ve bir aylık kayyum süreci içerisinde ne gibi çalışmaları yapmamız gerektiğini sorduk. İl bizim üzerimizde bir oluşum. Bu sebeple kendilerine bir yazı yazıp cevap istedik. 21 Mayıs’ta da ilçe kayyum yönetimini topladım. Buradaki toplantıda genel kurulla ilgili tarihi belirlemek için biraraya geldik. Tüzük gereği genel kurulun bir ay içerisinde yapılması ve 15 gün içerisinde de ilan edilmesi gerekiyordu. Toplantımız saat 17.30 sıralarında başladı. Ardından da 18.00 sıralarında Ankara’dan CHP Genel Merkezi’nden bir faks geldi. Görevden alınan CHP Keşan İlçe Yönetimi’nin itirazda bulunduğunu ve bu sürecin sonucunu beklememiz istendi. Biz itiraz konusundan habersizdik. Hatta kendileri bize ‘İtiraz etmeyeceğiz. Gelip yönetimi devralın.’ demişlerdi.”

“KONTRPİYEDE KALDIK”

Genel merkezden gelen faks neticesinde bir karara varamadıklarının ve bu nedenle kongre sürecini kaçırdıklarının altını çizen Gümülcineli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Merkez itirazı aynı tarihte görüşmüştü. Bu nedenle biz kontrpiyede kaldık. 8 Mayıs tarihini mi yoksa 21 Mayıs tarihini mi baz alacaktık? Bu konuyu ertesi gün görüşmek ve il ile genel merkezden görüş almak niyetiyle toplantımızı sona erdirdik. Ertesi gün CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Ankara’yla görüştü ve 8 Mayıs tarihinin baz alınması gerektiğini öğrendi. Bu nedenle genel kurul sürecini kaçırdık. Bunda kesinlikle bir art niyetimiz yok. İlgili arkadaşlarla, fikir birliği içinde bu işi yapalım istedik. Bu bir eleştiri konusu da olabilir. Ama kesinlikle art niyetimiz yok. Yazışmalarımız da işte burada. Şu anda ilin cevabını bekliyoruz. İlden resmi yazı bugünlerde gelebilir. Biz de ona göre hareket edeceğiz. Sonuçta kongre yapılacak. Biz resmi yazı ve belgeye dayanan yazı istedik. Kongre yapmamız isteniyorsa hemen toplanıp, karar alacağız.”