(Haber-Foto: NAZAN KAPLAN)

CHP Keşan İlçe Başkanlığı Lokali’nde düzenlenen toplantı, saat 12.15 sıralarında başladı.

“ADAYLARIMIZI BELİRLEMEK İÇİN SANDIĞI ÖNÜNÜZE GETİRMEYE KARARLIYIZ”

Toplantıda konuşan CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, yerel seçimler için startın verildiğini belirterek, Seçimlerde aday adayı olmayı düşünenler ve bu süreçte yapılması gerekenleri anlatmak üzere böyle bir toplantıyı yapmayı uygun gördük. Aday adayı olacak herkese şimdiden başarı diliyorum. Yerel seçimlerde aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımızın yanındayız. Adaylarımızı belirlemek için sandığı önünüze getirmeye kararlıyız. Ama sandığa girip de, çıkamayan arkadaşlarımız, sandıktan çıkanlarla ve yönetimle kol kola girip mücadele etmesini bekliyoruz.

“PARTİLER, HERHANGİ BİR ERKEN SEÇİM İÇİN DE HAZIRLIK YAPIYOR”

Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Yatıkçı sözlerine şöyle devam etti: Benim düşünceme göre; 25 Kasım gibi erken bir yerel seçimin olabileceği şeklinde bir hava söz konusu. Partiler, herhangi bir erken seçim içinde hazırlık yapıyor. Çünkü yerel seçimler için bu kadar hızlı şekilde aday adaylığı başvuruları yoktu. Şimdi hızlı şekilde başvuruların ve istifaların yapılması isteniyor.

“BAŞVURU TARİHLERİ…”

CHP Genel Merkezi’nden gelen yazıyı okuyan Salim Yatıkçı,31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin 1-19 Ekim 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunması gerekiyor. Aday adaylarının 19 Ekim 2018 Cuma günü saat 17.00’ye kadar gerekli belgelerle il ve ilçe başkanlıklarına başvurması gerekiyor. Ayrıca, parti örgütlerinde görev yapan il, ilçe, belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin de aday adayı olabilmek için 1-12 Ekim tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri zorlu değildir. Bunun yanı sıra; belediye başkan aday adaylığı, belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları ilçe başkanlığına yapılabilecek. Fakat, il genel meclisi aday adaylığı için Edirne İl Başkanlığı’na yapılacak. dedi.

“BAŞVURU ÜCRETLERİ…”

Belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adayı olacaklardan alınacak ücretler hakkında da, bilgilendirmede bulunan Yatıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuranlardan 10 bin TL, nüfusu 100 bin ve üzeri ilçe belediye başkanlığı için başvuranlardan 7 bin 500 TL, nüfusu 50 bin-100 bin olan ilçe belediye başkanlığı için başvuranlardan 5 bin TL, nüfusu 15 bin-50 bin olan ilçe belediye başkanlığı için başvuranlardan 3 bin TL ücret alınacak. Ayrıca, belediye meclis üyeliği için başvuracak aday adaylarından nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçeler için 3 bin 500, nüfusu 50 bin-100 bin olan ilçeler için 2 bin, nüfusu 15 bin-50 bin olan ilçeler için 1000 TL ücret alınacak. Ayrıca, kadın ve genç aday adaylarından özel ücret miktarlarının yarısı alınacak. Fakat, engellilerden ve şehit yakınlarından ve gazilerden herhangi bir ücret alınmayacak. şeklinde konuştu.

“AKP, YOK EDİLMEYE ÇALIŞILAN SAROS’A SAHİP ÇIKSIN”

AK Parti iktidarını eleştirerek, sözlerine devam eden Salim Yatıkçı şunları söyledi: 17 yıl boyunca gözümüzün içine bakarak, bazı değerlerimizi elimizden aldılar. Ama sadece seyredildi. Milli bayramlarımızdan olan 19 Mayıs statlarda coşkuyla kutlardık ama şimdi nerede? Bahçesinde cıvıl cıvıl çocuklarımızın oynadığı köy okullarımız vardı, şimdi nerede? Tüpraş, Petkim, Telekom, limanlar ve pancarımızı işlediğimiz fabrikalarımız vardı. Peki, onlar nerede? Dün fabrikaları kapatanlar, yarın hastane caddesindeki okulları kapatıp; otopark yapacağını söyleyen AKP zihniyeti bugün doğaya ve ormana çok değer veriyormuş gibi davranıyor. Doğaya ve ormana değer vermiyormuş gibi siyaset yapacağına, yok edilmeye çalışılan Saros’a sahip çıksın. Sazlıdere-Mahmutköy arasındaki 17 kilometrelik ormanlık alandan geçecek boru hattı için kesilecek ağaçlara sahip çıksın. 2 Ekim’de, Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek toplantıda, yapılacak projeye ‘dur’ diyeceğiz. Peki, onlar projeye ‘dur’ diyebilmek için oraya gelebilecekler mi?”

“AKP, 17 YILDIR BU ÜLKEYİ YALANLARLA YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR”

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın danışma kurulu toplantısında, Her AK Partili, 1 CHP’liyi ikna etmeye çalışacak şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, değerlendirmelerde bulunan Yatıkçı, sözlerini şöyle tamamladı:AK Partili, CHP’liyi ikna etmeye çalışırken ne diyecek? Projeleriyle, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı AKP’li Kadir Topbaş’ın elinden Altınkarınca ödülü Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a verilmiş olsa da, bizi mi seçin diyecekler? AKP, ‘belediyecilik bizim işimiz’ diyorlar. Ama Ankara, İstanbul, Balıkesir belediye başkanlarını görevden alıyorsunuz. Daha sonra da, çıkıp ‘belediye başkanlarımız başarılı.’ diyorsunuz. Peki, sizin belediye başkanlarınız başarılıysa, neden görevden aldınız? Halk görevden almıyor da, siz neden görevden alıyorsunuz? Sizin belediye başkanlarınız başarısızsa ve bir şeyler varsa neden yargılamıyorsunuz? Parklardan ve bahçelerden bahsediyorsunuz ama halkın cebindeki paradan bahsetmiyorsunuz! Çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar eden babadan bahsetmiyorsunuz! Pazaryerinden bahsediyorsunuz ama pazar çantalarının neden boş olduğundan bahsetmiyorsunuz! Peki, siz bizi neyle ikna edeceksiniz? Yalanlarınızla mı ikna edeceksiniz? AKP, 17 yıldır bu ülkeyi yalanlarla yönetmeye çalışıyor. Şimdi de, çıkıp ‘biz belediyeciliği biliyoruz, bizi tercih edin.’ diyorsunuz.”