Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanlığı’nın İlçe Danışma Toplantısı dün akşam gerçekleşti. CHP Keşan İlçe Lokali’nde saat 19.30 civarında başlayan toplantıya partililer tarafından ilgi yoğundu. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, parti meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıya başlamadan önce il başkanı, ilçe başkanı ve milletvekilleri danışma toplantısı hakkında görüşlerini paylaştılar. İlk olarak söz alan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, “Danışma kurulu toplantıları bir aile meclisidir. Birlik ve beraberlik içerisinde bir aile meclisi toplantısı yapmak için buradayız. Tavsiyelerimizi fikirlerimizi hep birlikte burada dile getireceğiz. Burada ne konuşursak konuşalım ama Cumhuriyet Halk Partili gibi davranalım. Aşılması gereken bir takım sorunu beraberce aşacağız, eksiklikleri hep birlikte gidereceğiz. Birbirimize sahip çıkalım, sevgi ile yaklaşalım. Hep birlikte kenetlenirsek, tek vücut olursak bu güç ve azimde iktidara yürüyeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, ilçe ve CHP ailesindeki sorunlarla ilgili güzel bir toplantı olacağını belirterek, “Bu tür toplantıları 3-4 ayda bir ilçelerimizde yapacağız. Tüzüğümüz gereği zaten yapmamız gereken bir şey. Geçtiğimiz yıl seçimlerden dolayı yapamamıştık. Bundan sonra sıklıkla beraber olacağız.” dedi.  Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise toplantıya katkıda bulunmak için geldiğini ifade ederek, parti ve üyelerin sorunları hakkında konuşup değerlendirmelerde bulunacaklarını belirtti. Okan Gaytancıoğlu da aile içi bir toplantı yapacaklarını aktararak toplantının seçimler dolayısıyla uzun zamandır yapılamadığını kaydetti.

Sonrasında toplantı basına kapalı şekilde devam etti. Toplantıda ilk olarak başkanlık kurulunun seçimi, saygı duruşumda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması, açılış konuşması ve danışma kurulu üyelerinin konuşma yaptığı bilgisi elde edildi. Toplantıda 1 Kasım seçim sonuçları ile partinin başarısı ve geleceğe yönelik görüş ve öneriler değerlendirildi. Ülkenin içinde bulunduğu iç ve dış sıkıntılı dönemin CHP’lilere yüklediği toplumsal sorumluluğu ortak akıl kullanarak başarılı olma zorunluluğuna dönüştürebilmek hakkında görüş ve öneriler alındı. Toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda parti programı doğrultusunda, parti çalışmalarını geliştiren yöresel ve yerel yönetimler ile ilçe örgütünün iletişim kopukluğuna fırsat vermeden, eşgüdüm içerisinde çalışma konusunda görüş ve önerilerde bulunuldu. Toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.