CHP Keşan İlçe Olağan Kongresi geçen Cumartesi günü Keşanspor Düğün Salonu’nda yapıldı.  Saat  10.30 sıralarında başlayan kongreye, CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, 25 Dönem CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Özcan,  İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, İl Genel Meclisi üyeleri Erdinç Can, Mehmet Ali Yetim, Eski Milletvekilleri Nejat Gencan, Kemal Değirmendereli, Rasim Çakır, İl Yöneticileri, Keşan ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, komşu ilçelerin CHP Örgüt başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri,  delegeler ve CHP'li vatandaşlar katıldı. Keşan İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin nezaretinde gerçekleştirilen seçimde 354 delegeden 187’si oy kullandı. 185 oy geçerli sayıldı.

SEÇİM BLOK LİSTEOLARAK YAPILDI

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin yaptığı açış konuşmasının ardından divan heyetinin seçimi gerçekleştirildi. Bu doğrultuda verilen bir önerge oylanarak Divan Başkanlığına Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Katip üyeliklere Yenimuhacır Belediye Başkanı Recep Ordu ve Çamlıca eski Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.   Divan Başkanı Mehmet Özcan ilk olarak 41 üyenin verdiği bir önergeyi okudu ve seçimin blok liste ile yapılıp yapılmamasını genel kurula sordu. Üyeler oy birli ile seçimin blok liste ile yapılmasına karar verdi.   


GÜMÜLCİNELİ: KEŞAN’DAKİ OY ORANIMIZI ARTTIRDIK

Çalışma raporunu okuyan Gümülcineli 15 Haziran 2014 tarihinde göreve geldiklerini kaydederek geride kalan 1.5 yıllık süreç içersinde 1 cumhurbaşkanlığı ve 2 genel seçim geçirdiklerini ve yapılan bu 3 seçimde de Keşan’daki oy oranını yükselttiklerini bildirdi. Gümülcineli,  görev süreleri içinde partilerine 217 yeni üye yaptıkları ve 49 kişinin da partiden çıkarıldığı bilgisini de paylaştı. Gümülcineli  şunları söyledi:  “Katılımınızdan dolayı hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum. Ülkemizde son günlerde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu süreç içinde Cumhuriyet Halk Partisi örgütleriyle, milletvekilleriyle ve tüm genel merkez organlarıyla Türkiye’nin önünde kongrelerini birlik, bütünlük, beraberlik içinde omuz omuza tamamlamaya çalışıyoruz. Ben bu mücadele içinde olan dava arkadaşlarımızın ülkede yaşanan sıkıntıları gidermek için yılmadan usanmadan omuz omuza destek vereceğinden hiç şüphem yoktur."


 AK PARTİ HEYETİ ZİYARET ETTİ

Gümülcineli’nin konuşmasını yaptığı sırada salona AK Parti Keşan İlçe Başkanı Tolga Saltık, AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural beraberlerinde kalabalık bir heyetle CHP Keşan İlçe Kongresini ziyaret etti. Salonda bulunan birçok kişi ile tokalaşan ve genel kurulun hayırlı olmasını temenni eden AK Parti heyeti kısa bir süre oturduktan sonra buradan ayrıldı.

CHP Keşan İlçe Örgütü Kesin Hesap Raporu’nu da Yönetim Kurulu üyesi Salih Kirezci okudu. Kirezci, 1.5 yıllık süre içinde yaklaşık 75 bin liralık bütçe ile faaliyet yürüttüklerini bu gelir kalemlerini sıraladı ve gelir kadar gider olduğunu da yapılan harcamaları belirterek açıkladı.  


RAPORLAR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Divan Başkanı Özcan’ın oylamaya sunduğu her iki raporda oy birliği ile kabul edildi. Özcan, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu ve birçok parti yöneticisi milletvekilinden ve çevre illerin milletvekillerinden kongreye başarı telgrafları geldiğini söyledi ve genel kurula telgraf gönderen milletvekillerinin isimlerini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği telgrafın tamamını okudu. Salonda bulunanla Kılıçdaroğlu’nun telgrafını büyük bir coşku ile alkışladı.

GÜMÜLCİNELİ TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Çalışma ve faaliyet raporlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Gümülcineli bir kez daha söz alarak teşekkür konuşması yaptı.  Gümülcineli şunları söyledi:  “Sizlerin bana verdiğiniz yürekli desteğinizle, inancınızla 1.5 yıl süre içinde 3 tane seçim yaşadık. Bir de ön seçim yaşadık. Yönetim kurulu olarak başından da belirttiğimiz gibi tarafsızlık ilkesi içinde birlik beraberlikle herkesi bir bütün görerek o duygularla tüm seçimleri ve ön seçimi gerçekleştirdik. Sizin bize verdiğiniz destekle yorgunluğumuzu kısa sürede attık. Keşan’daki oylarımızı 2011 seçimlerine göre arttırdık. Ülkemizde istediğimiz hedefe ulaşamadık. Beklentimiz iktidar olmaktı. Ancak seçmenin takdiri bu yönde oldu. Seçmenin bize verdiği mesajla daha iyi çalışarak partimize katkı vermeye devam edeceğiz. Ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Ülke kaosa yönelik bir anlayışla yönetiliyor. Her gün şehit haberi geliyor. İnsanlar yaşam savaşı veriyor. Hepimize büyük görevler düşüyor. Birbirimize olan desteğimiz devam etmelidir. Bu süreçte bize destek veren tüm partililere teşekkür ediyorum. Kongremiz partimiz ve Keşan’a hayırlı olsun.”

 

Daha sonra konuşmacılar söz aldı. Sırasıyla Gürkan Güneser, Mustafa Bezbaş, Hüseyin Erkin, Nejat Gencan,  Kemal Değirmendereli, Erdin Bircan,  Divan Başkanı Mehmet Özcan, Milletvekilleri Okan Gaytancıoğu, ve İl Başkanı Oktay Bozkurt konuştu.

Çeşitli önerilerin ve parti içi eleştirilerin yer aldığı konuşmalarda söz alan konuşmacılar şöyle konuştu:


GÜRKAN GÜNESER:

BİR YERDE YANLIŞ VAR

“Geride kalan tüm seçimlerde oylarını sürekli arttıran bir Keşan CHP İlçe Örgütü var. Katkısı olan herkese Cumhuriyet’e ve Ata’mıza sahip çıktıkları için teşekkür ederim. Tüm konuşmalarda teşekkür ediliyor. Başarı varsa elbet teşekkür edilir. Ancak ben bu kongrelerin partinin özellikle partinin yeniden yapılanması için en önemli organ olduğunu düşünüyorum. Biz bu kongrelerde bazı eleştiri ve önerileri söylemek zorundayız. Söylediklerim yeri gelecek belediye başkanlarına yeri gelecek ilçe başkanlarına yeri gelecek örgüttekilere dokunacak ama bunu kişiselleştirmeyin. Bu tüm partililer için geçerlidir. Özellikle kimsenin üstüne alınmamasını istiyorum. Öncelikle bir yerlerde biz hata yaptık ki oylarımız artmadı. Nedir bu hata. Benim görüşüm CHP / haziran’dan sonraki süreçte gayet güzel çalıştı. Buna lafım yok ancak bir yerde yanlış var. Bir strateji yanlışlığımız var. AKP özellikle iç barış ve terör konusunda dış ilişkilerimiz konusunda bilerek, isteyerek bir korku ortamı yarattı. Aynı şeyi ekonomik ortamda da yaptı. Ve çok ciddi iş yapan firmalar dövizin aşırı yükselmesinden dolayı ciddi sıkıntılara düştüler. Bu korku yüzünden vatandaşlar acaba diyerek bizim vaatlerimizi bir kenara bırakarak mevcut partinin stratejisini doğru kabul etti. Bunlar benim görüşlerim. Partimizin bütün oylarının nerdeyse tamamı batıdan geliyor. Ama Tunceli’li genel başkanı var. Bütün birincilikler Trakya’dan. Parti başkan yardımcılarından hiçbiri buralardan değil. Kim başarılı ise onlar için temsilde adalet istiyorum. Bir de kurultay delegeliği meselesi var. % 1 oy çıkan ilden 22 tane delege çıkıyor. % 58 oy çıkan ilden 6 tane kurultay delegesi çıkıyor. Bu gerçek anlamda adaletsizliktir. Bunu biz istersek düzeltebiliriz. Milletvekillerimiz bunun peşinde olsunlar ve temsilde adaletin sağlanmasını sağlasınlar. Belediyelerde uygun kadrolar var ise tabi ki genç kardeşlerimizin vasıfları bu işlere uygun ise bizim partililerimiz belediyelerde çalışacaklar. Bu yanlış bir şey değildir. Ancak belediyede çalışan biri örgüt başkanı olursa, il başkanı olursa, yönetimde olursa bundan çok büyük sıkıntılar yaşadığımızı parti olarak kamuoyunda büyük eleştiri aldığımızı bilmenizi isterim. Örgütlerde görev alacak olanlarda neden sıkıntı yaşandığını siz de biliyorsunuz. Ayırt edilsinler istiyoruz. Kongrelerin zamanında yapılmaması da büyük sıkıntılar yaratıyor. Bunlar oy kaybetmemize neden oluyor. Örgütlerimizde ciddi boşalmalar var. Madem partimizde demokrasi var kontenjanla belirlenen adayların da kendi memleketlerinden aday gösterilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bunları konuşmaktan itina etmeyelim. Eleştiri her zaman olmalı ve açık olmalıyız. Başarıda arkasında isek başarısızlıkta da nedenlerini araştırmalıyız. Bu eleştirileri daha ileriye gidip partimizi lider yapalım diye yapıyorum. Lütfen seçilen yöneticilerimiz her türlü sıkıntıyı her türlü medyada paylaşarak gündeme getirsinler. Partimizin yeniden yapılanması için örnek olup çaba göstersinler. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.”


MUSTAFA BEZBAŞ:

İL TEŞKİLATLARI HEPİMİZİ EŞİT DERECEDE TEMSİL ETSİN

“Diğer şehirlerdeki kongrelere özellikle katılmadım. Çünkü bazı yerlerde hoşlanmadığımız hareketler olmaya başladı. Kardeş kavgası ciddi sıkıntılar doğuruyor. Sanki iktidar olduk, büyük başarılar elde ettik de kendi içimize dönüp kavga ediyoruz. Bu kavgalar bitsin alın her şey sizin olsun. Ben son seçimde elimden geleni yaptım. Her ne kadar yapsak da Türkiye’yi değiştiremiyoruz. Böyle olduğu sürece muhalefet partisi olarak kalmaya devam ederiz. Biz diyoruz ki kopya çektiler bizden. Biz neden olanların doğru yaptığı şeyleri almıyoruz. Eğri ya da doğru adam partisine sahip çıkıyor. Ön seçim yapıyoruz. Herkes birbirini suçluyor. Suçu kendinde aramazsan bu kavgalar sürüp gider. Her kaybeden köşesine çekilirse, içimizde bir de filmciler var. Herkesi küçümserler. Biraz durmayı bilmezler. Aday ol dersin olmazlar. Seçim dönemi geldiğinde yapacaklarını yaparlar. Artık bu kısır döngünün değişmesi lazım. Partide görev alanları çok yıpratıyoruz. Hemen dedikodu başlıyor. Herkesin yanlışları olabilir. Bütüne bakmak lazım. Türkiye’de AKP iktidarı çokmu temiz. Tabi ki bizim belediyelerimizde de bizim partililerimiz işe girecekler. Ben bugünlerin geçeceğine inanarak söylüyorum, biz projeler yaparsak, gerçek gündem üzerinden siyaset yaparsak başarılı oluruz. Biz iş yapana da kızıyoruz, iş yapanın yaptığı işi de küçümsüyoruz. Ben Erdoğan başkana teşekkür ediyorum. Onu beş altı kişiye arattım Mustafa aday olacakmış diye. Gittim üye listesini istedim. Genelde bizim partilerde vermezler ama Erdoğan başkan hemen listeyi verdirtti. Bu demokrat tutumundan dolayı ona teşekkür ederim. Tüm partililer çalışmaları gördü. Ciddi çalışmalar yapıldı. Gönlüm istiyor ki bundan sonra oluşturulacak il teşkilatı Keşan’ın işlerine karışmasın. Herkesi kucaklasın. İl başkanı hesaplar içerisine girmesin. Gelin kavgasız dövüşsüz teşkilatlar oluşturalım. İl teşkilatları hepimizi eşit derecede temsil etsin. Biz büyük ego ve kaprislerimizi tatile yollamazsak iktidar olamayız. Bizim en kötümüz adamların en iyisi. Kendi kızanlarımıza sahip çıkalım. Gençlik kollarımıza sahip çıkalım. Genç kalmadı aramızda. Bu çocuklarımızı bırakmayalım.”


HÜSEYİN ERKİN:

KEŞAN BÖLGENİN AMİRAL GEMİSİ

“Hiçbir kongrede tüzüğün gereği nedir neden yapılıyor bunun farkında değiliz. Bu kongrelerde her şeyi konuşabiliriz. Mikrofonlar kısıtlanmamalı. Ben bunu Meriç’te yaşadım. Keşan ilçe yönetimimizi tüzüğe uydukları için kutluyorum. Parti kongrelerinde projeler anlatılıp varsa çözüm önerileri sunulabilir. Keşan bölgenin amiral gemisi konumunda. Tarım konusunda bölgede çeşitli projeler oluşturmamız lazım. Proje program yöneterek yetkililere sunmamız lazım. Kongrelerde bunları konuşabilmemiz gerekir. Yeni seçilecek il yönetiminin bölge planı olması gerekiyor. Bizim il teşkilatımız Edirne’nin tüm sorunlarını paylaşması, dile getirmesi gerekir.”


NEJAT GENCAN:

O GÜNLERDE HEYECAN, PARTİ SEVGİSİ VARDI

“Konuşma yapmayı düşünmüyordum ancak bu ortamı gördükten sonra konuşmak istedim. 2001 yılında parlamento dışında olan partimizin il başkanıydım. O zamanlar partimizde büyük heyecan vardı. Ama şu an bu heyecanı göremiyorum. Bu tabloyu gördükten sonra o günleri anmak istedim. O günlerde parti sevgisi vardı. Bu heyecan kaybolduysa iktidar olma yolunda büyük sıkıntılar var demektir. Bu konuda üzüldüğümü bilmenizi isterim. Erdoğan arkadaşım ve yönetimine başarılar diliyorum.”


KEMAL DEĞİRMENDERELİ:

PARTİMİZİ BELEDİYE PARTİSİ OLMAKTAN ÇIKARMALIYIZ

“Salonda sanırım yüz delegemiz yok. Bu açıdan gerçekten üzgünüm. Keşan örgütünün büyük desteğiyle 2011 yılında parlamentoya girdim. Sonra pek aranızda olamadım ancak milyonların hayatına değen yasalarda izim olduğunu bilmenizi isterim. Bu kongreler bizim kendi kendimize düzen vermemiz gereken yerler. Eleştiri ve önerilerimiz varsa burada konuşmalıyız. Geçmiş dönemde partide emeği geçen birçok arkadaşımız burada yok. Bizler partiyi belediye partisi olmaktan kurtarmalıyız. Bu tür hareketler bizi ileriye götürmez. Bunları hep beraber aşmalıyız. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin dinamizmine ihtiyacı var. Bu eksikleri gidermezsek önümüzdeki yerel seçimlerde bu başarıyı beklemek beyhude olur. Türkiye’nin Suriye politikası devam ettiği sürece Rusya’yı karşınızda göreceksiniz ve kışın doğalgaz borularınızda arıza olacaktır. AKP iktidarı bizi tehlikeli sularda dolaştırmaya devam ediyor. Birlikte, hep beraber omuz omuza çalışmalıyız. Bundan sonraki süreçte bu kongrede görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum.”


ERDİN BİRCAN:

BİZ GÜÇLÜ OLACAĞIZ, UMUTLU OLACAĞIZ

“Kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Atatürk’ü minnetle anıyorum. Partimiz % 33 cinsiyet kotası getirerek pozitif ayrımcılık yaptı. Biz iki arkadaş parlamentoya gittik ancak 3 kişilik çalışma yaptık. Burada her şey hazırdı. İyi bir çalışma yaptık. Neyi eleştiriyoruz. Gençlerimiz seçim zamanı direk tepelerinde çalıştı. Gençlerimiz iş arıyor. Bu gençlerimize iş vermenin ne ahlaki sakıncası var. İktidar partisi bunu yaptığı için başarılı oluyor. Bundan sonra bütün belediye başkanlarına gidip bizim çocuklarımızı işe alın diyeceğim. AKP’ye destek olan kendi partisini hala bırakmayan bir Cumhurbaşkanı var. Biz bunu konuşacağız. Gelin bu enerjiyi gösterelim. CHP’nin her yerde olduğunu gösterelim. TBMM’de Meclis Başkanı iç tüzüğü uygulamıyor. Biz bunları konuşalım. Burada zincir olacağız ve bu halkadan kimsenin kopmasına izin vermeyeceğiz. MİT tırlarını yakaladılar ve haber yapanları tutukladılar. Ardından Diyarbakır’da baro Başkanı öldürüldü. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan’ın diktatörlük kurmak için yaptığı tezgahlar. Bunları konuşmamız gerek. Aramızda ayrışım olmamalıdır. Ben bunları kabul etmiyorum. Biz güçlü olacağız. Umutlu olacağız. Umudumuzu yitirmedik yitirmeyeceğiz. 30 milyon yoksullaştırılmış insan var bu insanlar nereye yönlendirirseniz oraya gidiyor. Başarısızlık varsa herkes kendi payına düşeni kabul etmelidir. Cumhuriyetten ve Mustafa Kemal Atatürk’ten rövanş almak isteyen bir Recep Tayyip Erdoğan var ve biz buna izin vermeyeceğiz. O diktatörlüğü ona vermeyeceğiz. Bu ülkeden Atatürk’ün adını sildirmeyeceğiz. Onu kesinlikle başkan yaptırmayacağız. 2019’a kalmadan CHP’yi iktidara taşıyacağız.”


MEHMET ÖZCAN:

BELEDİYELER PARTİNİN KAZANILMIŞ MEYVESİDİR

Konuşmaların üzerine söz hakkı almak istiyorum. 3 seçimdir Keşan’da başarılı sonuçlar alıyoruz. Belediyeler partinin kazanılmış meyvesidir ve benim örgütüm bundan ısırmak zorundadır. Burada bahsedilen konu Keşan Belediyesi’yle ilgili değildir. Kadın kolları başkanımızın belediye başkan yardımcısı olması teknik olarak mümkündür ancak etik değildir. Belediyeyle parti bağlantısı kurmayacaksak neden belediyeleri kazanmaya uğraşıyoruz. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.”


OKAN GAYTANCIOĞLU:

 %25’İ BEN DE KABUL ETMİYORUM

Her zaman arkamızda duracak Atatürk, tüm liderlerden önce kadına değer veren bir liderdir. 1935 yılında parlamentoda kadın vekil sayısı olarak dünya 2.siyken bugün 86. sıradayız. Kadına da bu kadar değer veren bir toplum haline geldik maalesef. Aynı zamanda bugün dünya toprak günüdür. Aslında şuanda dünyadaki savaşların hepsinin arkasında toprak vardır. Kim toprağına ve suyuna sahip çıkarsa kim ne mutlu türküm diyene diyorsa ileride onlar kazanacaktır. Kim ülkesini ulus devlet tartışmasına açıyorsa, kim yabancılar da toprak satın alsın diyorsa onlar kaybedecektir. Emperyalizme karşı bir ulusal kurtuluş mücadele eden gelen partililer, kanla kurulan parti 92 yıl dimdik ayaktaysa, o kadar engellere rağmen 1999 yılında baraj altında kalmasına rağmen, kapısına kilit vurulmasına rağmen hala ayaktaysa bu sizlerin sayesindedir. CHP’li olmak sorumluluktur. Biz padişahlığı yıkmışız, sağdan sola yazan bir topluma soldan sağa yazdıran bir liderimiz var. Kimde var Atatürk’teki asalet. Onun fikirlerine sahip olduğumuz için mutluyuz onurluyuz. Ama ülke ve partimiz zor durumdadır. % 25’i ben de kabul etmiyorum. Örgütüme teşekkür ediyorum, herkes görevini yaptı ama bir yerlerde eksiklik var. Neden 1978’de gecekondulardaydık da şimdi salon toplantılarında daha fazla sorumluluk alamıyoruz. Bunların tartışılacağı yerler kongreler ve kurultaylardır. Bence eksikliklerin en önemlisi halka dokunmamaktır. Halka dokunmak, anlatmak, mücadele etmek zorundayız. Dinlenmeden çalışmak zorundayız. CHP’liler yorulmaz. Söz konusu vatan ise hiç yorulmazlar. Ülkemiz tehdit altındadır. AKP bir parti değildir. 13 milyon aileyi yoksullaştırarak insanlara düzenli yardım ederek biat kültürü getirerek ama en önemli haklarımızdan biri olan haber alma hakkımızı da elimizden alarak başarılı olmuşlardır. Yerel basını tenzi ediyorum, tüm basın ele geçirilmiştir. Yumurcak Tv’yi bile ele geçiren bir zihniyet ülkeyi yönetiyor. Eleştirelim ama kırıcı olmayalım. Eleştireceğimiz yer karşı bloktur. Bizim rakibimiz biz değiliz. Bu salonda herkes birbiriyle dost olmalıdır. Rakibimiz Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyen bir rakiptir. Ele geçiremedikleri bir kale Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz Tayyip Erdoğan denilen kendini başkanı ilan eden zatı başkan seçtirmeyeceğiz. Etkili bir muhalefet yapacağız. Her yere gidip anlatacağız. Biz davamızda haklıyız ama bilgili olmak zorundayız. Açıkça konuşmak zorundayız. Mehmet Özcan’ı kutlamak istiyorum. Buradaki esnaf avm bile sosyal demokrat belediyeciliğin bir örneğidir. Belediyecilik budur. Üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla gelecektir. Yeter ki buna inanlım. Seçilen Keşan ilçe yönetimine başarılar diliyorum.”


OKTAY BOZKURT:

ÖNEMLİ OLAN CHP ÜYESİ OLMAK, ÖYLE KALMAK VE ÖYLE ÖLMEKTİR

“Başarılı olduğumuz yerde başarısızlıkla itham ediliyoruz. Neden biz %25’i geçemiyoruz. Genel merkez yapısını değiştirmediği sürece biz kolay kolay başarıya ulaşamayız. 12 yıldan beri Rasim Çakır’dan itibaren bir parti meclis üyemiz yok. Bir tane MYK üyemiz yok. Ankara’da temsil gücümüz yok. Vekillerimiz hangisinin derdine düşsün. İlk önce kurultay sayımızın değişmesi gerekiyor. Burayı CHP’nin kalesi olarak söylüyorsak kurultay sayısı değişmelidir. Aldığımız oy oranına göre kurultay sayılarının dağılımı olmalıdır. Biz genel merkezde söz sahibi değiliz. Biz ne kadar gece gündüz çalışsak da karar genel merkezden çıkıyor. Çuvaldızı önce kendimize batırmamız lazım. Bizler kendi içimizdeki örgüt çekişmelerimizi bırakmamız lazım. Ben 3 senedir çocuğumun büyüdüğünü görmedim. Başarısızlıkla nitelendiriliyoruz. Hüseyin Erkin sitemiz yok dedi ama sitemiz var. Yurt içi yurt dışı birçok komisyonumuz var. Hüseyin Erkin projelerim var diyor ancak partiye gelip sunduğunu görmedim. Eleştiri yapmak güzel ancak önce partiye geleceksin. Başarı ortadadır. Başkanlar değişebilir. Bu koltuk geçicidir. Önemli olan CHP üyesi olmak, öyle kalmak ve öyle ölmektir.


Konuşmaların ardından Keşan İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin nezaretinde seçime geçildi.  Saat 17.00’de sona eren seçimde, 354 delegeden 187’si oy kullandı 185 oy geçerli sayıldı.

Gümülcineli sayım işleminden sonra yaptığı kısa açıklamada kongreye katılan, onurlandıran tüm üyelere ve konuklara teşekkür etti. Gümülcineli, “Bize bir daha destek veren, yürekten destek veren arkadaşlarımıza ayriyeten teşekkür ediyorum. Keşan’a Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır olgunlukta geçti. Bundan dolayı şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.

Geçen Cumartesi günü yapılan seçim sonucunda CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nın yeni asil yönetim kurulu listesi ve il delegeleri şu isimlerden oluştu.

Yönetim Kurulu Asil: Erdoğan Gümülcineli, Rafet Akıncı, Nasip Çakır, Erhan Engin, Gökmen Oğuz, Rıza Özzade, Nedret Özkan, İlker Gürbüz Öner, Cemal Özdemir, Hatice Öcal, Sait Kalan, Sinan Kaya, Işıl Kurt, Azize Top, Heves Özgür Yıldız

İL DELEGELERİ: Mehmet Özcan, Erdoğan Gümülcineli, Abdülaziz Çıkıkçı, Recep Ordu, Salim Şevik, Mehmet Ali Yetim, Erdinç Can, Halil Büyükyatıkçı, Mustafa Bezbaş, Samet Serdar Dinçer, Erol Alabak, Ali Haydar Yıldırım, Şengül Özcan, Nurettin Soysal, Gökmen Oğuz, Hasan Fener, Hasan Çıkıkçı, İlhan Boz, Ayşe Gamze Özkan, İbrahim Ezer, Nasip Çakır, Hatice Gümülcineli, Kemal Gezer, Ümmet Gemici, Şuayip İsmail Büyükvarlık, Cemal Özdemir, Erol Gümülcineli, Sami Uçak, Hikmet Yıldız, Gönül Boz, Sinan Kaya, Sibel Gümülcineli, Nedret Özkan, Esen Şentürk, Necmettin Güroğlu, Nur Demir, Hafize Şevik, Ertan Özcan,  Cevriye Düner,  Mübeccel Çıkıkçı, Sadi Bayır, Necmettin Baygül, Ayşen Yıldız, Müjgan Yavuz. Mihriye Bayır, Mustafa Gücüyener, Bilgin Duran, Sedat Şentürk, Azize Top, Hatice Öcal, Soner Demirdöven, Osman Çolak, Murat Karavil, Güven Çakmakçı, Özlem Özer, Sait Kalan, Banu Kalfalar, Orhan Kalkan, Müsref Recep Can, Şenay Bayır, Mehmet Güneş Yılmaz, Hamiyet Özkan, İsmail Güdücü, Heves Özgür Yıldız, Mehmet Ali Ürkmez, Işıl Kurt, Nuri Cevren, Gülten Gezer, Sinem Çelik, Nurgül Kaya, Mustafa Keskin, Nevzat Akan, Murat Keskin, Ramis Varol, Necati Yalın, Erdoğan Sel, Serhat Çıkıkçı, Okan Bulgur, Süleyman Gürsel Paçaman, Yusuf Çatmakaş, Yücel Yılmaz, Erhan Engin, İbrahim Gül, İlker Gürbüz Öner, Ayşe Özcan, Naciye Coşkun, Gülten Şevik, Refiye Kalan, Ersin Güven, Mustafa Mangır, Tayfun Pekişçi, Figen Mangır, Hayriye Pekişçi, Yusuf Akgün, Hasan Demirkol, Sevim Karavil, Ömür Çakıcı, Ali Şevik, Bahar Duran, Hüseyin Güroğlu, Selami Tabak, Hasan Demirkol, Selçuk Üren, Fahrettin Bilgin, Kübra Kuşaksız, Arif Demirkol, Mustafa Çevik, İbrahim Karagöz, Lütfiye Gemici.